Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

VV SFZ rokoval o dejisku finále SP a aj o umelých hracích plochách

Logo SFZ. FOTO TASR - Dano Veselský Foto: TASR

Od sezóny 2024/2025 sa všetky stretnutia najvyššej súťaže odohrajú už len na prírodných alebo hybridných hracích plochách.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Členovia výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v utorok rokovali o dejisku finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2022/2023 a o umelých hracích plochách. Správu zverejnila stránka futbalsfz.sk.

Predstavitelia najvyššieho výkonného orgánu SFZ vzali na vedomie informáciu o záujme predstaviteľov FK DAC 1904 Dunajská Streda zorganizovať finále Slovnaft Cupu 2022/2023 v MOL Aréne v Dunajskej Strede. Zároveň stanovili termín 25. október 2022 na predkladanie žiadostí pre ostatné kluby, ktoré chcú hostiť finále.

VV schválil návrh na zmenu a doplnenie Smernice o infraštruktúre štadiónov so zapracovanými pripomienkami od Prezídia Únie ligových klubov (ÚLK). Členovia uložili povinnosť klubom I. ligy, ktoré svoje domáce súťažné zápasy nehrajú na prírodnej alebo hybridnej hracej ploche, aby v termíne do 31. decembra 2023 mali uzavreté s dodávateľmi zmluvy o vyhotovení diela. Kluby zo Žiliny a Trenčína dostali ešte ročný odklad na výmenu trávnika. Od sezóny 2024/2025 sa všetky stretnutia najvyššej súťaže odohrajú už len na prírodných alebo hybridných hracích plochách.