Modelový rad Xiaomi 12T, nový Smart Band 7 Pro či Redmi Pad: Pozrite sa na dlhoočakávané novinky od Xiaomi!

Najočakávanejšie novinky jesene od Xiaomi sa predstavili v zostave smartfónov z radu Xiaomi 12T, tabletu a aj fitness náramku.

Xiaomi 12T Pro
Zdroj: Vosveteit.sk

Čínska spoločnosť Xiaomi nám len pred malou chvíľou predstavila najnovšie produkty, medzi ktorými nájdeme rôzne druhy elektroniky. Dočkali sme sa nových smartfónov, fitness náramku, ktorý sme už videli aj na predstavení v Číne, sledovať sme mohli aj odhalenie nového tabletu a ukázali sa aj iné produkty inteligentnej domácnosti. Ak ste teda čakali na predstavenie produktov ako Xiaomi 12T a jeho Pro verziu či globálnu verziu Xiaomi Smart Band 7 Pro, nastal váš čas. Teraz sa môžeme spolu pozrieť na to najhlavnejšie z dnešného mníchovského predstavenia, čo mieri aj na náš slovenský trh.

Xiaomi 12T je predstaviteľom lacnejších zabijakov vlajkových lodí

Základný model najnovšej série spoločnosti Xiaomi, ktorá prináša jesenné novinky, nám ponúka vo výbave výkonný čipset od spoločnosti MediaTek. Ide o druhý najvýkonnejší čipset spoločnosti s označením MediaTek Dimensity 8100-Ultra vyrobený 5nm procesom spoločnosti TSMC. K výkonu Xiaomi 12T pridáva aj rýchla pamäť RAM typu LPDDR5 či úložisko typu UFS 3.1. Model nám ponúka vo výbave 6.67″ AMOLED displej s podporou 120Hz obnovovacej frekvencie a 480Hz vzorkovacej frekvencie. V displeji nájdeme narušenie v podobe priestrelu pre selfie kameru a taktiež snímač odtlačkov prstov.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ
Xiaomi 12T
Zdroj: Vosveteit.sk

Obnovovacia frekvencia displeja je adaptívna medzi 30, 60, 90 a 120Hz. Nechýba ani zobrazenie TrueColor, HDR10+ či viac ako 68 miliárd farieb. Konštrukciu dopĺňa aj zadné antireflexné sklo, ktoré nepôsobí ako lapač odtlačkov prstov. Keď prejdeme k batérii, môžeme sa tešiť na kapacitu 5000mAh s podporou 120W nabíjania. Adaptér pre nabíjanie nájdeme tiež v balení. Xiaomi 12T vo svojej výbave ponúka aj duálne reproduktory a technológiu Dolby Atmos.

Xiaomi 12T
Zdroj: Vosveteit.sk

Čo sa týka kamery, základný snímač má 108mpx a ide o Samsung ISOCELL HM6. Podporuje optickú stabilizáciu obrazu a aj funkciu Ultra Night Video. Dopĺňa ho 8mpx ultraširoký snímač a 2mpx makro snímač. Selfie snímky vieme poriadiť vďaka 20mpx senzoru v priestrele displeja. Model sa v základnej konfigurácii 8/128GB bude predávať za 599€. Vyššia konfigurácia bude k dispozícii vo verzii 8/256GB a Xiaomi 12T si v nej budeme môcť kúpiť za 649€.

Pro verzia pre náročnejších

Lepšie vybavený model z dvojice nám konečne prináša čipset Snapdragon 8+ Gen 1 aj do Európy pod taktovkou Xiaomi. Ide o Xiaomi 12T Pro, s podobnou, no mierne upravenou výbavou základného modelu. Úpravu môžeme sledovať napríklad v prípade displeja, ktorý navyše ponúkne aj Dolby Vision, adaptívne HDR či certifikáciu SGS pre nízku únavu zraku. Všetky ostatné parametre displeja inak ostávajú zachované. Konštrukcia zadnej strany je rovnako vyrobená z antireflexného skla a zmeny sa nedočkáme ani pri batérii, ktorá má rovnako kapacitu 5000mAh a podporuje 120W nabíjanie.

Xiaomi 12T Pro
Zdroj: Vosveteit.sk

Prejdeme ale ku kamere, ktorá je hlavnou súčasťou tohto zariadenia. Okrem čipsetu Snapdragon 8+ Gen 1 totiž tento model prináša 200mpx hlavný snímač kamery. Ide o Samsung ISOCELL HP1 s veľkosťou 1/1.22″. Nechýba podpora OIS, dvojnásobné priblíženie a funkcia Xiaomi ProFocus. Táto funkcia má za úlohu zaostrovať so sledovaním pohybu, snímanie pohybu a zaostrovať so sledovaním očí. Xiaomi 12T Pro navyše umožňuje natáčať video v 8K kvalite. Vo výbave nájdeme aj 8mpx ultraširoký snímač a 2mpx makro snímač kamery. Cena modelu v základnej konfigurácii (8/256GB) je 799€, pričom za verziu s 12GB pamäte RAM zaplatíme 849€.

Ukázal sa aj Xiaomi Smart Band 7 Pro a Redmi Pad

Okrem dvoch noviniek v podaní Xiaomi 12T a jeho Pro verzie sme sa mohli počas predstavovania pozrieť aj na Xiaomi Smart Band 7 Pro, ktorý už poznáme z čínskeho predstavovania. Od čínskej verzie sa príliš nelíši, ide o fitness tracker s pozmeneným dizajnom a podporou pre GPS. Jediným rozdielom je však žiaľ absencia NFC. Novým fitness náramkom teda u nás nezaplatíme, čo je naozaj škoda. Cena tohto náramku bude na Slovensku začínať na úrovni 99€.

Redmi Pad
Zdroj: Vosveteit.sk

Ďalšou novinkou je aj tablet Redmi Pad. Ten patrí medzi najlacnejšie tablety na trhu, pričom so svojou cenou 249€ bude určite predajným hitom. Poháňa ho čipset MediaTek Helio G99 a jeho prednosťou je aj 10.61″ 90Hz IPS LCD displej. Tabletu nechýba ani obrovská 8000mAh batéria a podpora pre 18W nabíjanie. V balení však nájdeme rýchlejšiu 22.5W nabíjačku. Spomenieme aj prítomnosť štyroch reproduktorov, funkciu Dolby Atmos a 8mpx snímač kamery na zadnej strane a tiež pre selfie snímky v displeji.

Upútal vás niektorý z týchto produktov? A ktorý z nich je váš obľúbený? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre