ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Prvé deti nastúpia do nových jaslí na Garbiarskej ulici už v pondelok, domov pre seniorov je pred dokončením

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta / 4. OKT 2022 /

V budove bývalej základnej školy na Garbiarskej ulici sa čoskoro otvárajú nové jasličky. Investor LRL Profitech, s.r.o. tu buduje aj domov pre seniorov a byty, budovu s pozemkom má v nájme od mesta na 50 rokov.

V roku 2017 rezonovala v Seredi obchodná verejná súťaž, v ktorej sa hľadal investor na prestavbu chátrajúcej mestskej budovy v centrálnej časti Serede. Cieľom mesta bolo zhodnotenie objektu v najkratšom možnom čase a na náklady nájomcu. Víťazný projekt vtedy predstavil možnosť vzniku bytových kapacít, domova pre seniorov, fitnescentra a polyfunkčných priestorov.

Mestské zastupiteľstvo neskôr vzalo na vedomie zmenu, ktorou investor plánované športové a komerčné priestory upravil na priestory pre vznik detských jasličiek. Tie sú dnes čerstvo skolaudované a prví jasličkári nastúpia už v najbližší pondelok, 10. októbra. „Jasle sú pripravené na celomesačnú aj individuálnu starostlivosť, fungovať budeme v režime montessori pedagogiky. V tejto práci nie sme nováčikovia, už dlhšie prevádzkujeme jasličky v Trnave. V Seredi sme vytvorili priestor pre 33 malých detičiek a o naše služby prejavili najväčší záujem práve Seredčania,“ uviedla Ivana Karelová, ktorá bude spolu s dcérou Katarínou jasličky v Seredi prevádzkovať. Nástup detí do jasiel bude postupný.

V časti objektu, kde sa nachádzajú jasličky, vznikli aj nové bytové priestory na prenájom a tiež domov pre seniorov, ktorý sa práve dokončuje.

 

foto: msú sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To je nahodicka, roky to nevedel Šípka dostavat, dokonca neplatil nájom a mestu mu aj požičalo a on to dokončí zrovna mesiac pred voľbami aké nenápadne…
    Dúfam že na otvo renivsa ukáže aj pán kandidát

  2. Keďže budú súkromné tak asi tam žiadne ukrajinské deti nebudú lebo si to nebudú môcť dovoliť.
    Závidíme už aj vojnu, to naozaj?

  3. Nech mesto ukáže ponuku, s ktorou vyhral súťaž. O jasliach tam nebola ani zmienka. Úplne iný projekt, ako predložil do súťaže. Zaujímavé by bolo, ako by sa mesto správalo, keby to je ktokoľvek iný.

  4. Neni vam degeneratom jedno ake deti tam budu, ci slovenske alebo ukrajinske? Ocividne ste neinvestovali cas ani na vzdelanie zadarmo, co vas tam po sukromnych jasliach?

  5. Počuj ty nechápavý, samozrejme, že je jedno aké deti tam budú, ak si to rodičia zaplatia. My sa len snažíme naivnému Robovi vysvetliť, že niektorí Ukrajinci majú peňazí dosť, keďže má obavy, že tam bude 20 ukrajinskych deti zadarmo a pani skrachuje 😉

  6. A potom kde je problém keď majú peniaze? Však mali ste sa lepšie učiť, keď nemáte na jasle ostaňte doma s deťmi na materskej/rodicaku (to si platíte v daniach) a nesťažuje sa. Tie jasle sú klasický trhový mechanizmus keď ma ukrajinec peniaze zaplatí si co vás potom…

  7. Anonym 4. októbra 2022, 20:56 – nechapavy som neni ja, kedze ja som pochopil, ze Robo nema obavy o pani ze skrachuje, ale skor o vasu mentalnu a emocionalnu vybavu.

  8. Inak zaujimava predstava, ze kazdy utekajuci Ukrajinec musi byt zobrakom. Preco by mal byt? Ved to nie su ekonomicki utecenci a systemovi vychcanci, ale utecenci o holy zivot. Je jedno ci ma auto rumunske, ci bavorske, ked letia rakety tak utekaju vsetci. A 40 milionovy narod ma viac bohacov ako ma narod 5 milionovy. Ci nie?

  9. Anonym 4. októbra 2022, 21:22 – to je pravda, ale tuto dezolatikom by sa ziadalo, aby aj ti solventni utekajuci nechali bavo doma a utekali na bicykli s igelitkou, aby sa kazdy dezolat nemusel citit taky menejcenny…

  10. anonym 21,22 nie su ekonomicky utecenci?to su utecenci co sa nemohli dostat na zapad ked mali zakazany vstup do eu,len na viza ktore len tak lahko nedostali. bojuje sa len na 15% uzemia to znamena,ze utecenci maju moznost ist na tieto uzemia,nakolko primatori tychto miest a obci vyzyvali na prijatie tychto utecencov,len ekonomicky hajzli ich vysmiali,vraj v EU im bude lepsie. takze toto su tie vychcane svine co sem vo velkom sprintuju.

  11. dezolat 4. októbra 2022, 21:57 – kopa nezmyslov co pises, zakazany vstup maju nie len do EU akurat tak tvoji oblubenci. Viza po splneni podmienok dostane kazdy

  12. Keď sa pozerám na tú fotografiu sú tam vidieť schody tak ma napadá podľa akej normy boli zhotovené. Najviac 16 stupňov môže byť a musí byť podesta no a čo zima námraza. Kto to pracuje na stavebnom úrade ked nepozná normy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img