Majú už len 15 mesiacov. Žilina a Trenčín dostali termín na výmenu trávnika

Štadión MŠK Žilina.
Štadión MŠK Žilina. (Autor: TASR – Pavol Ďurčo)
SITA|4. okt 2022 o 13:10

Dunajská Streda má záujem hostiť finále Slovnaft Cupu.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu na utorkovom zasadnutí rozhodol o tom, že od sezóny 2024/2025 sa budú zápasy najvyššej slovenskej súťaže hrávať len na prírodnej alebo hybridnej hracej ploche.

Kluby AS Trenčín a MŠK Žilina dostali čas do 31. decembra 2023, aby vymenili svoj umelý trávnik. VV SFZ okrem toho rokoval o dejisku finále Slovenského pohára 2022/2023, záujem prejavil FK DAC 1904 Dunajská Streda.

"VV SFZ schválil návrh väčšiny klubov Únie ligových klubov (ÚLK), ktoré sú za prírodný alebo hybridný trávnik, aby dva kluby - Žilina a Trenčín - dostali v tejto ťažkej dobe ešte ročný odklad na výmenu trávnika.

Od sezóny 2024/25 sa budú hrať stretnutia najvyššej súťaže už len na prírodných alebo hybridných hracích plochách," uvádza sa v stanovisku na webe SFZ.

"Uvedené rozhodnutie zodpovedá úrovni vnímania futbalu kompetentnými inštitúciami," reagovali na rozhodnutie zväzu predstavitelia klubu MŠK Žilina.

Dunajskostredčania chcú zorganizovať finále Slovenského pohára 2022/2023 na svojom štadióne MOL Aréna. Ostatné kluby z najvyššej súťaže môžu do 25. októbra 2022 predložiť žiadosti o usporiadanie toho stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Majú už len 15 mesiacov. Žilina a Trenčín dostali termín na výmenu trávnika