Ako môžeme skontrolovať, ktoré heslá si váš Google účet pamätá? Na tomto mieste môžete heslo aj zobraziť!

Skontrolujte si, ktoré heslá ste si uložili do Google účtu a pozrite sa, aké to sú. Môžete si ich tam aj zobraziť.

ako zmenit heslo od Wi-Fi(1)
Zdroj: pngwing.com

V dnešnej dobe si môžeme svoje personalizované účty vytvárať do rôznych služieb a aplikácií. Z tohto dôvodu si vytvárame unikátne účty, ktoré by ideálne mali mať rôzne heslá, aby sa nedali ľahko prelomiť. Nie vždy si ich vieme zapamätať, najmä teda vtedy, keď ide o heslá napríklad do hier či aplikácií s vernostnými kartami. V takom prípade si heslá častokrát ukladáme do tzv. kľúčeniek alebo manažérov hesiel, ktoré ich za nás doplnia sami. Využiť môžeme aj službu od Googlu, ktorá sa nazýva Google Smart Lock. Ako však môžeme zistiť, ktoré heslá táto služba ukladá? Pozrieť sa na to môžeme priamo v našom smartfóne, kde si môžeme zapamätané heslá aj prečítať.

Zistite, ktoré heslá ste si uložili do Google účtu

Uloženie hesiel v Google účte sa môže zdať ako efektívny spôsob ich správy. Nemusíme si ich tak pamätať a ide určite o lepšie riešenie, ako si pre všetky účty nastaviť len jedno rovnaké heslo. V každom prípade sa niekedy môže stať, že svoje heslo potrebujeme niekde zadať manuálne a nepamätáme si ho. V takom prípade sa naň môžeme pozrieť práve v našom smartfóne, kde si ho po overení heslom zariadenia či biometriou môžeme pozrieť.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Vďaka tomuto prehľadu sa taktiež môžeme pozrieť na to, ktoré heslá si Google ukladá. Vďaka tomu máme prehľad, aké údaje si americký gigant uskladňuje, vďaka čomu môžeme byť o niečo pokojnejší. A aj keď sa možnosť ukladania hesiel do nášho účtu od Googlu môže zdať ako nie prílis bezpečná, opak je pravdou. Ide o veľmi spoľahlivý spôsob ochrany a ukladania hesiel. Navyše sa rozprávame aj o nejakom tom komforte, ktorý nám spoločnosť prostredníctvom uloženia hesiel poskytuje.

Takto sa k tejto možnosti dostanete aj vy

Ak vás zaujíma, ako skontrolovať, ktoré heslá sme si to Google účtu uložili, môžete sa na to pozrieť s nami. Vyhľadanie tejto možnosti v nastaveniach smartfónu je jednoduché, aj keď teda vyžaduje možno trochu viac preklikávania. Nie je to totiž zobrazené medzi hlavnými nastaveniami, napriek tomu veríme, že to zvládnete aj vy a nezaberie vám to veľa času. Nižšie sa môžete pozrieť na konkrétny postup.

  • V nastaveniach vášho smartfónu klepnite na možnosť Google
  • Zvoľte možnosť Automatické dopĺňanie
  • Následne klepnite na možnosť Automatické dopĺňanie od Googlu
  • Vyberte si možnosť Heslá
  • V správcovi hesiel si vyberte, ktoré heslo by ste chceli zobraziť

Našli ste všetky výsledky, ktoré ste potrebovali? A poznali ste túto možnosť aj predtým? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre