Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe je za dverami, ide o 26. ročník

Medzinarodny festival sucasneho tanca bratislava v pohybe.jpg
Foto: abp.sk

V hlavnom programe figuruje osem festivalových večerov, deväť skupín a sólistov, súčasťou je aj sprievodný program.

V utorok 4. októbra otvoria v Slovenskom národnom divadle (SND) medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe. Ako informuje organizátor podujatia, v hlavnom programe figuruje osem festivalových večerov, deväť skupín a sólistov, dramaturgia predstaví vzorku spektra súčasného tanca v Izraeli. Už 26. ročník festivalu potrvá v Bratislave do 22. októbra. Časť programu sa odohrá aj v Žiline.

Úvodný večer bude v Sále činohry SND patriť belgickému súboru Peeping Tom s titulom Diptych. Na aktuálnom ročníku festivalu vystúpia aj slovenskí umelci a umelkyne.

Hlavný program festivalu je zverejnený na tejto webovej stránke a bude sa odohrávať vo viacerých priestoroch v SND v Sále činohry a v Štúdiu, v A4 – priestore súčasnej kultúry a v Telocvični v Novej Cvernovke. Festival ponúka aj sprievodný program, ktorý sa začne 12. októbra a obsahuje šesť podujatí zameraných na umenie, vzdelávanie a popularizáciu tanca.

Záštitu nad 26. ročníkom festivalu prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, po tretíkrát získal dotáciu od Mesta Bratislavy v rámci podpory strategických kultúrnych podujatí a novým strategickým partnerom sa stala Nadácia Tatra banky. Destinačným partnerom festivalu je Bratislava Tourist Board.

Sledujte novinky z Bratislavy na Facebooku, Instagrame alebo ich odoberajte cez e-mail.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Sledujte nás na
Google News Bratislavaden.sk