Návody

Zistite v zlomku sekundy, aká je dopravná situácia naokolo vás! Túto skratku si hneď pridajte na plochu smartfónu!

Vytvorte si skratku na režim Premávka v aplikácii Google Mapy. Pomocou odkazu na domovskej obrazovke, hneď zistíte, aká je dopravná situácia vo vašom okolí.

Google Mapy patria medzi jednu z najpopulárnejších navigácií vôbec. Aplikácia má ale oveľa širšie využitie, ako je len samotné navigovanie. Dokáže nám napríklad sprostredkovať informácie o mestskej hromadnej doprave, nájsť benzínovú stanicu, kde je palivo najlacnejšie, vybrať tu najekologickejšiu trasu, alebo sa pozrieť, kde ste sa nachádzali napríklad mesiac dozadu. Tých funkcií je neskutočne veľa.

Určite to poznáte, chystáte sa do práce alebo z práce domov, prípadne niekde potrebujete vybehnúť, a ako vystrčíte päty z domu a nasadnete do auta, tak na vedľajšej ulici sa dostanete do dopravnej kolóny, z ktorej niet úniku. V mnohých prípadoch sa vieme dopravnej špičke vyhnúť, ak si otvoríme navigáciu a vyhľadáme trasu z bodu A do bodu B. Ak sa ale pohybujeme v známom prostredí, tak väčšinou navigáciu nezapíname. Pokladáme to za zbytočné.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Túto skratku si pridajte na plochu obrazovky

Dovoľte nám, dať vám do pozornosti skratku, prostredníctvom ktorej môžete otvoriť Google Mapy v režime dopravy. Potom, ako si otvoríte aplikáciu, tak uvidíte hneď dopravnú situáciu naokolo vás a vyhnete sa zdĺhavému zadávaniu cieľovej adresy, aby ste sa dozvedeli, ktorá cesta je pre vás najvýhodnejšou. Ide o widget, ktorý vytvorí ikonu na domovskej obrazovke.

Na to, aby ste si pridali spomínanú miniaplikáciu na plochu smartfónu, tak je potrebné, aby ste podržali prázdne miesto na domovskej obrazovke. Následne zvoľte možnosť widgety. V ďalšom kroku zrolujte k aplikácii Mapy a otvorte ponuku s widgetami. Následne zvoľte miniaplikáciu Premávka a pripevnite ikonu na plochu domovskej obrazovky.

Potom, ako kliknete na ikonu Premávka, tak sa vám otvorí aplikácia Google Mapy v režime, kedy uvidíte dopravnú situáciu naokolo vás bez toho, aby ste museli tento režim manuálne zapnúť. Samozrejme, ako si priblížite to, kde sa nachádzate, tak uvidíte dopravnú situáciu vo vašej tesnej blízkosti.

Pevne veríme, že tento nástroj oceníte. Ide o šikovného pomocníka, ak sa chcete vyhnúť dopravným kolónam vo vašom okolí, alebo ak chcete mať podrobný prehľad o dopravnej situácii v mieste, kde sa práve nachádzate. Poznali ste túto skratku? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy
Zobraziť komentáre
Close
Close