Higuaín odohrá posledné zápasy v kariére, pred novinármi plakal

Gonzalo Higuaín sa rozplakal na tlačovej konferencii.
Gonzalo Higuaín sa rozplakal na tlačovej konferencii. (Autor: Twitter Fabrizio Romano)
Sportnet, TASR|3. okt 2022 o 20:18

Bývalý hráč Realu Madrid či Juventusu po sezóne v MLS ukončí kariéru.

MIAMI. Argentínsky futbalista Gonzalo Higuaín po konci tejto sezóny ukončí kariéru. Tridsaťštyriročný útočník to oznámil na tlačovej konferencii.

Hráč Interu Miami bojuje so svojim tímom o play off v americkej MLS. Do konca základnej časti zostáva mužstvu odohrať dva zápasy.

VIDEO: Gonzalo Higuaín a všetky jeho góly v drese Juventusu

Higuaín zaznamenal v uplynulých 11 zápasoch 10 gólov. Celkovo má v tejto sezóne na konte 14 gólov a tri asistencie. V drese Interu Miami strelil doteraz 27 gólov v 67 zápasoch.

Počas 17 sezón hájil farby Realu Madrid (264 zápasov/121 gólov), Juventusu FC (149 zápasov/66 gólov), SSC Neapol (146 zápasov/91 gólov), AC Milána (22 zápasov/8 gólov) či Chelsea FC (18 zápasov/5 gólov).

VIDEO: Gonzalo Higuaín a všetky jeho góly v drese SSC Neapol

Higuaín na tlačovej konferencii neskrýval dojatie a v jednom momente sa aj rozplakal.

Argentínčan, ktorý za reprezentáciu odohral 75 zápasov a strelil v nich 31 gólov, sa vyjadril aj k vážnej téme, o ktorej sa veľmi nehovorí.

"Okolo futbalu na sociálnych sieťach panuje akýsi toxický pocit. Neviete si predstaviť, aké škody spôsobujú komentáre na sociálnych sieťach.

Naozaj som trpel, pomohla mi rodina. Ľudia by sa teda mali zamyslieť skôr, než zaútočia na sociálnych sieťach – je to naozaj vážna téma," povedal.

VIDEO: Gonzalo Higuaín na tlačovej konferencii

"Moja najväčšia motivácia je pomôcť spoluhráčom. Ukončiť kariéru ako šampión by bol pre mňa ten najkrajší darček, lebo všetci tu boli pre mňa a pomáhali mi.

Chcem získať titul s týmto klubom pre mojich spoluhráčov, trénerský zbor aj moju rodinu a odísť do športového dôchodku tak ako si zaslúžim," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Higuaín odohrá posledné zápasy v kariére, pred novinármi plakal