Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

03. októbra 2022

Foto a video: Bojnická nemocnica otvorila nový urgentný príjem. Naplno ho spustí v polovici októbra



S prevádzkou príjmu chce nemocnica začať o dva alebo tri týždne, všetko je pripravené, potrebuje však, aby sa personál oboznámil s priestormi, novou technikou, doplnil primár urgentného príjmu.



Zdieľať
Foto a video: Bojnická nemocnica otvorila nový urgentný príjem. Naplno ho spustí v polovici októbra

 

Prevádzku nového urgentného príjmu plánuje Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach spustiť v polovici októbra. Fungovať bude aj ako školiace stredisko pre záchranárov.

"Ide o najmodernejší urgentný príjem v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a jeden z najmodernejších na Slovensku. Ide o stopercentnú investíciu TSK, do budovy a vybavenia investoval približne 5,2 milióna eur," povedal v pondelok počas otvorenia príjmu riaditeľ NsP v Bojniciach Peter Glatz.

Nový urgentný príjem podľa neho umožní nemocnici riešiť problémy, ktoré starý príjem neumožňoval, čo znamená rýchle prebratie pacienta od rýchlej zdravotnej pomoci do desiatich až 15 minút. "Každý pacient prejde triediacou miestnosťou, bude tak okamžite informovaný, aký závažný je jeho zdravotný stav a podľa toho vie, či bude čakať hodinu, dve alebo tri. Tým sa odľahčí tlak, aby sme veľmi rýchlo mohli preberať pacientov v najkritickejšom zdravotnom stave," priblížil.

Príjem bude súčasne podľa riaditeľa slúžiť aj ako výučbové pracovisko pre záchranárov, ktorí nielen v tomto regióne, ale na celom Slovensku chýbajú. "Záchranári tam majú aj perfektné výučbové pracovisko s procesmi, ktoré sú bežné vo vyspelej Európe. Z postupov samozrejme profitujú aj pacienti v našej spádovej oblasti s približne 150.000 obyvateľmi," skonštatoval Glatz.

Nový urgentný príjem Bojnice

S prevádzkou príjmu chce nemocnica začať o dva alebo tri týždne, všetko je pripravené, potrebuje však, aby sa personál oboznámil s priestormi, novou technikou, doplnil primár urgentného príjmu Miloš Panovčík. "Nakoľko ide o urgent, nie je tu priestor na improvizáciu a učenie sa za chodu, ale každý z personálu už musí byť pripravený na ostrú prevádzku," poznamenal primár.

Starostlivosť o pacientov budú zabezpečovať lekári z oddelení, na sestry a záchranárov NsP momentálne robí nábor. "Momentálne sme v situácii, že sme natesno s personálom, uvidíme, čo čas prinesie, či nám niekto vypadne, ochorie. Prevádzku v dvoch zmenách ale vieme pokryť," deklaroval Panovčík.

nový urgentný príjem

nový urgentný príjem Bojnice

Nové pracovisko má podľa neho päť špecializovaných ambulancií, internú, neurologickú, chirurgickú, traumatologickú, psychiatrickú. "Oproti starému urgentu tu máme navyše expektačnú miestnosť s piatimi lôžkami, ktoré slúžia na observáciu pacienta až do 24 hodín, infúznu terapiu, monitoring vitálnych funkcií. Máme tu infekčný box, röntgen, ktorý na starom pracovisku ako jeho súčasť nebol, resuscitačnú a zákrokovú miestnosť," dodal.

nový urgentný príjem

nový urgentný príjem Bojnice


   Tlač    Pošli

   

Súvisiace články:


 Nočná krádež na Bojnickom zámku (28. 9. 2022)
 V Bojniciach sa už tento víkend uskutoční tretí ročník festivalu poctivých vín (13. 9. 2022)
 Na Bojnický zámok sa opäť vracajú nočné prehliadky (1. 8. 2022)
 Záver júla na Bojnickom zámku bude patriť premiérovej interaktívnej prehliadke V spleti dávnych ciest (26. 7. 2022)
 Večerné zážitky na Bojnickom zámku (7. 7. 2022)
 Bojnický zámok zaplnili rozprávky. Rozprávkový zámok bude pokračovať aj tento týždeň (21. 6. 2022)
 Rozprávkový zámok 2022: Bojnický zámok opäť patrí rozprávkam, naučia deti spolupatričnosti (16. 6. 2022)
 Bojnický zámok: Múzeum Bojnice prináša legendárne stroje Leonarda da Vinciho (15. 6. 2022)
 Bojnický zámok opäť ožije rozprávkami - Rozprávkový zámok 2022 (9. 6. 2022)
 Fascinujúce Živé sochy na Bojnickom zámku (7. 6. 2022)



nasledujúci článok >>
Prvý Psychiatrický stacionár pre deti dnes otvorili v NÚDCH aj vďaka podpore UNIQA
<< predchádzajúci článok
V Bratislave sa odohrala ďalšia tragédia, keď žena vošla priamo pred prichádzajúci vlak