Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prezidentka Čaputová na mieste tragédie: Slzy mala na krajíčku! Emotívne slová o obeti vo veku jej dcéry

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Maarty)

Pamiatku obetí obrovskej tragédie, ktorá sa stala v nedeľu v nočných hodinách na bratislavskej zastávke Zochova, si popoludní uctila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Neďaleko miesta tragédie položila kvety a zapálila sviecu.

Tragédia, ktorá sa udiala na zastávke MHD, oriasla celým Slovenskom. "Je veľmi ťažké uvedomiť si, že piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov. Táto zastávka je nesmierne frekventovaná a stáť na nej mohol ktokoľvek," povedala prezidentka. Zároveň odsúdila, že k nehode prišlo pod vplyvom alkoholu.

Galéria: Prezidentka Čaputová kladie veniec na miesto tragédie

VIDEO: Prezidentka Zuzana Čaputová si uctila pamiatku obetí tragédie na Zochovej

Prezidentka Zuzana Čaputová prišla na miesto tragédie na Zochovej ulici v Bratislave (Zdroj: Topky/Maarty)

Tragédia, po ktorej zostalo do tejto chvíle päť obetí, Čaputovú veľmi zasiahla aj ako matku. "Všetci nevinné obete nezodpovednosti. Pripomínajú nám, ako sa v sekunde môže všetko zmeniť. Ako v sekunde môžeme prísť o to najdrahšie. Keď som toto písala, prišla informácia o ďalšej obeti, 21-ročná študentka. Ako jedna z mojich dcér," napísala otrasená prezidentka.

 

Pár slov matky, ktorá je toho času prezidentkou: Sekundy alebo metre delili tých, ktorí zomreli od tých, ktorí prežili....

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, October 3, 2022

Tragická dopravná nehoda sa stala v nedeľu o 22.24 h., keď 60-ročný vodič vozidla zn. Škoda SuperB v smere na most SNP zišiel mimo vozovku na zastávku Zochova. V tom čase sa tam nachádzalo viacero ľudí čakajúcich na spoj MHD, medzi nimi najmä študenti smerujúci na intenáty v Mlynskej doline.  Bezprostredne po zrážke zostali na mieste mŕtvi štyria ľudia, neskôr si nehoda vyžiadala aj piatu obeť. 

Auto viedol vysoký funkcionár Deaflympijského výboru Slovenska, ktorému po nehode namerali v krvi 1,69 promile alkoholu. Alkohol zistili aj u jeho syna, ktorý bol v aute s ním.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu