Úvod Z DOMOVA Opitý vodič v Bratislave vrazil do zastávky MHD, zabil štyroch ľudí. Kollár...

Opitý vodič v Bratislave vrazil do zastávky MHD, zabil štyroch ľudí. Kollár vyzval na nulovú toleranciu alkoholu za volantom

Foto: internet

V Bratislave v blízkosti historického centra na Zochovej ulici narazilo v nedeľu o 22:24 h vo vysokej rýchlosti osobné vozidlo Škoda Superb do zastávky mestskej hromadnej dopravy, kde sa v tom čase nachádzalo približne 20 ľudí.

Nehoda si na mieste vyžiadala štyroch mŕtvych a viacero zranených, z ktorých traja sa nachádzajú v kritickom stave. Obeťami sú mladí ľudia. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia a hasiči.

“Vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb,“ uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru uviedlo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla. Okrem polície zasahovali všetky záchranárske zložky vrátane dvoch desiatok hasičov. Vodiča a jeho spolujazdca zadržali policajti na mieste.

Na tragickú udalosť medzi prvými na sociálnej sieti zareagoval predseda Národnej rady SR Boris Kollár, ktorý zároveň zverejnil informáciu, že vodič osobného automobilu spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu.

“S hrôzou a zdesením som prijal správu, že opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme zaviesť nulovú toleranciu alkoholu za volantom a vyjadrujem presvedčenie, že vinník nevyviazne len s podmienkou.

Svojou nezodpovednosťou zničil životy rodín, zobral deti rodičom a ďalších ľudí zmrzačil. Je hrozné si to len predstaviť,” napísal šéf parlamentu. Vyjadril tiež uprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí a všetkým zraneným zaželal skoré uzdravenie.

Na sociálnej sieti uverejnil status aj primátor hlavného mesta Matúš Vallo. “Ťažko sa mi hľadajú slová na tragickú udalosť, ktorá sa stala neskoro večer na Zochovej ulici. Doprava na Staromestskej smerom na Most SNP je úplne uzavretá.

Linky MHD sú odklonené cez Námestie SNP a Rázusovo nábrežie. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám mladých ľudí, ktoré teraz iste prežívajú najťažšie chvíle v živote,” uviedol primátor Vallo.