Niečo také tu ešte nebolo! Fotograf sa pustil do princeznej Kate, z jeho úst sa vyhrnuli výčitky

Komu poriadne "leží v žalúdku" záľuba princeznej Kate?

02.10.2022 12:00
Britain Royals Foto: ,
Kate, princezná z Walesu.
debata (14)

O záľube princeznej Kate pre fotografovanie sa už toho popísalo veľa. Ako manželka britského princa často stojí pred objektívmi, ale čas, kedy je na opačnej strane, si vychutnáva. Z jej koníčka, ku ktorému sa dostala dávno predtým, že sa stala princeznou Kate, sa stala vášeň. V marci 2022 dokonca niektoré svoje fotografie vystavila v rámci výstavy „Life Through a Royal Lens“ v Kensingtonskom paláci.

Princ George oslávil 9. narodeniny, pri...
Princezná Charlotte oslavuje sedem rokov.
+13Princ Louis na zábere, ktorý vznikol v Norfolku...

Každoročne zverejňuje zábery svojich detí pri príležitosti ich narodenín. A práve to leží v žalúdku známemu fotografovi Johnovi Swannellovi (75), pred jeho objektívom stála v minulosti aj princezná Diana so svojimi synmi, bolo to v roku 1994. Ale na konte má aj zábery ďalších členov kráľovskej rodiny vrátane Alžbety II. Pred jeho objektívom pózovali slávne celebrity aj politici, napríklad Margaret Thatcher či Tony Blair.

Princ Louis na zábere, ktorý vznikol v Norfolku...
Princ Louis na zábere, ktorý vznikol v Norfolku...
+1Princ Louis na zábere, ktorý vznikol v Norfolku...

Swannellovi sa nepáči, že princezná Kate nedáva šancu mladým fotografom, ktorí by si mohli urobiť meno práve na fotografiách členov rodiny. „Všetka práca, ktorú som mal tú česť robiť s členmi kráľovskej rodiny, pomohla mojej kariére. V dnešnej dobe niekto ako ja jednoducho nedostane šancu,“ vyjadril sa pre Daily Mail a dodal: „Takéto šance by sa mali dať mladým anglickým fotografom.“

zväčšiť Princezná Charlotte oslavuje sedem rokov, o... Foto: SITA/AP, Duchess of Cambridge
Britain Royals Princezná Charlotte oslavuje sedem rokov, o záber sa postarala jej mama.

Potom už zmierlivejšie dodal: „V niektorých ohľadoch má však Kate zrejme pravdu, keď deti fotí sama. Nie je skvelá fotografka, ale jednoducho sa s deťmi pracuje jednoduchšie, ak ich poznáte.“

zväčšiť Princ George oslávil 9. narodeniny, pri... Foto: SITA/AP, The Duchess of Cambridge
Britain Royals Princ George oslávil 9. narodeniny, pri príležitosti ktorých zverejnil Kensingtonský palác jeho novú fotografiu. Zhotovila ju vojvodkyňa Kate.

Manželka princa Williama sa stala prvou členkou kráľovskej rodiny, ktorá urobila oficiálne fotografie svojho dieťaťa, keď v roku 2015 zverejnila zábery malej princeznej Charlotte v náručí jej brata, princa Georgea.

zväčšiť Prvé oficiálne snímky kráľovskej rodiny, na... Foto: SITA/AP, Duchess of Cambridge
princezná Charlotte a princ George Prvé oficiálne snímky kráľovskej rodiny, na ktorých je zachytená princezná Charlotte v spoločnosti staršieho brata - princa George. Autorkou fotografií je ich mama, vojvodkyňa Catherine.

Princezná z Walesu tak podľa slov Swannella ničí nádeje generácie fotografov tým, že fotí svoje vlastné deti namiesto toho, aby to nechala urobiť niekomu inému, čím im odopiera príležitosť, aby sa preslávili.

Pozrite si video – medailónik vojvodkyne Kate.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #fotografovanie #princezná Kate

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...