Fortuna liga - souhrn 8. kola: Slovan s DAC smírně

30.08.2022, 19:54, aktualizováno 31.08.2022, 22:29
Komentáře a souhrny
Slovan Bratislava srovnal nepříznivě se vyvíjející utkání s Dunajskou Stredou. Podbrezová se neprosadila proti Zlatým Moravcům a přišla o průběžnou druhou příčku na úkor Trnavy, jenž naplno bodovala. Ružomberok zapsal v Michalovcích další remízu, Žilina překvapivě odjíždí bez bodu ze Skalice. Banská Bystrica podruhé za sebou vyhrála, tentokrát v Trenčíně...

Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 1:1

31.08.2022 20:30

Góly: 72. Eric Ramírez (pen.) - 3. Nikola Krstović

ŠK Slovan Bratislava remizoval vo ôsmom kole Fortunaligy s FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1).

Už v druhej minúte Blackmanova prihrávka našla v pokutovom území Krstoviča, a jeho strelu z prvej Chovan pohotovo zneškodnil. V tretej minúte Krstovič obohral Medveděva a z ľavej strany pokutového územia vystrelil po zemi. S prispením jemného teču Kašiu prešla lopta popod Chovana a skončila presne pri vzdialenejšej ľavej žrdi - 0:1.

V dvanástej minúte Barseghjan vystrelil spoza pokutového územia. Lopta mierila pod brvno, ale Petráš ju vytesnil na rohový kop. V 20. minúte Zmrhalov center prepadol cez šestnástku na Barseghjana, ktorý mal čas zakončiť, ale o kúsok minul vzdialenejšiu žrď.

V 54. minúte mohol svoj náskok zvýšiť DAC. Blackmanovi prešla lopta pomedzi nohy a Andzouana na druhej žrdi sa už k lopte nedostal. V 58. minúte po rohovom kope zakončoval Kankava z prvej a veľmi dobre zasiahol Petráš. V 64. minúte tvrdo vystrelil Barseghjan. Petráš pohotovo išiel na zem a situáciu vyriešil pred bránkovou čiarou. V 68. minúte Muhamedbegovič priam nahral Ramírezovi, ktorý išiel z uhla sám na bránu, no loptu napálil do Petráša.

Na druhej strane mal voľného Medveda, ktorý by bol dával do prázdnej brány. V 69. minúte opäť neuspel Ramírez: pri žrdi neusmernil loptu z bezprostrednej blízkosti do brány. V 71. minúte Andzouana fauloval v pokutovom území rozbehnutého Medveděva a pískala sa penalta. Premenil ju Ramírez. Skóroval presnou prudkou strelou po zemi k pravej žrdi, pričom Petráš zvolil opačnú stranu - 1:1.

V 78. minúte Čakvetadze vypálil z rohu pokutového územia. Petráš bol na správnom mieste a dobrým zákrokom vytesnil loptu na roh. V poslednej minúte riadneho hracieho času po rohovom kope hlavičkoval na bližšej žrdi Kucka. Petráš jeho pokus chytil na bránkovej čiare. Slovan remizoval s Dunajskou Stredou 1:1.

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:1

31.08.2022 18:00

Góly: 62. Matúš Marcin - 65. Martin Regáli

MFK Zemplín Michalovce si vo ôsmom kole Fortunaligy podelil body s MFK Ružomberok po remíze 1:1 (0:0).

V druhej minúte Ranko dobre tečoval center Žofčáka. Na zadnú žrď si nabehol nováčik v michalovskom drese Njie a iba o milimetre minul loptu. V 15. minúte Regáliho strelecký pokus dostal Száraz na roh. V 19. minúte Maslo nadvihol priamy kop ponad päťčlenný múr Michaloviec a ozvalo sa brvno.

V 20. minúte sa Száraz pekne hodil k ľavej žrdi a zlikvidoval gólovú šancu Gereca. V 29. minúte Gerec spálil ďalšiu veľkú šancu. Vbehol do otvorenej defenzívy Michaloviec, ale loptu si odkopol od seba a Száraz išiel pod jeho nohy.

V 56. minúte Kelemen zblízka prestrelil michalovskú bránu. V 61. minúte napálil loptu Wisdom Kanu. Frühwald padol na zadok a hádzanársky pravou nohou zabránil nešťastiu pre svoj tím. Bola to vôbec prvá michalovská strela do priestoru bránky. V 62. minúte osamotený Marcin vyčkal na zadnej žrdi a napálil to do brány - 1:0. Už v 65. minúte však gólovo hlavičkoval Regáli - 1:1.

V 68. minúte Jánošík poslal loptu do ohňa. Práve potrestaný Kelemen zasiahol nohou a takmer vymietol šibenicu vlastnej bránky. V 78. minúte pekne zakončil Luterán. V 82. minúte mohol skóre v prospech Liptákov otočiť Gerec. V šestnástke zmiatol Mendeza, a jeho strela skončila na bočnej sieti. V 87. minúte Jeřábek hlavou namieril vedľa.

Michalovce remizovali s Ružomberkom 1:1.

Více informací k zápasu

Spartak Trnava - Tatran Liptovský Mikuláš 1:0

31.08.2022 18:00

Góly: 82. Kyriakos Savvidis

Vo ôsmom kole Fortunaligy sa favorizovaný Spartak Trnava potrápil na Štadióne Antona Malatinského s posledným tímom tabuľky, no napokon MFK Tatran Liptovský Mikuláš zdolal najtesnejším rozdielom 1:0 (0:0).

Vo štvrtej minúte domácim hráčom vyšiel signál po rohovom kope. Štefánik prízemnou prihrávkou našiel na strede vápna Daniela, ktorý v dobrej pozícii vysoko prestrelil. V dvanástej minúte Štefánikovu prihrávku do šestnástky hráč Mikuláša nechtiac pristavil Danielovi, ktorý v sľubnej šanci trafil Grögera.

Po polhodine hry Ristovski vyhral hlavičkový súboj, čím dostal do šance Bamideleho. Toho dobre tiesnil Totka, a tak Bamidele zakončil nedôrazne priamo do rúk Grögera.

V 63. minúte Spartak zvýšil obrátky. Po prihrávke Daniela sa do koncovky dostal Kóša, no Gröger mu šancu zmaril úspešným zákrokom. V 71. minúte Daniel napálil loptu prudko pred bránu a trafil Bedecsa. Lopta sa odrazila k Bukatovi, ktorý mieril dobre pod brvno, lenže Gröger loptu vyškriabal.

V 76. minúte Mikovič prihral na stred šestnástky voľnému Boatengovi. Ten síce pálil hneď z prvej, ale trafil dvojčlenný obranný val pred sebou. V 82. minúte sa Spartak konečne dočkal. Stalo sa tak po rohovom kope. Bukata odcentroval na vzdialenejšiu žrď, Gröger situáciu podcenil a nešiel po lopte a z pár metrov ho presnou hlavičkou prekonal Savvidis.

Trnava zdolala Liptovský Mikuláš tesne 1:0.

Více informací k zápasu

AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica 0:2

30.08.2022 20:30

Góly: 23. Róbert Polievka, 81. Martin Rymarenko

AS Trenčín sa postaral o jedno z prekvapení ôsmeho kola Fortunaligy, keď v utorok na domácej tráve prehral s Duklou Banská Bystrica 0:2 (0:1).

V dvanástej minúte Kukučka v päťke vyskakoval na center a zrazil sa s protihráčom. Následne loptu Bystričania dostali do brány, ale ich radosť prekazil hvizd rozhodcu, pretože čiarový arbiter odmával ofsajd. V 18. minúte Bainovičovi nevyšla hlavička, loptu netrafil čelom a letela nad bránu.

V 20. minúte v šestnástke pohotovo a presne vystrelil Polievka. Kukučka predviedol veľmi dobrý zákrok a loptu letiacu do brány vyrazil. V 23. minúte Polievka hlavičkoval presne k žrdi - 0:1. V 29. minúte išli po chybe v rozohrávke AS do brejku traja Bystričania. Polievka sa rozhodol pre strelu z hranice vápna. Obetavo do nej skočil Pires a zblokoval loptu na roh.

V 50. minúte sa veľkej chyby v rozohrávke dopustil Pires. Hosťujúci Faško vystrelil, ale Kukučka reflexívne zasiahol. V 54. minúte Gajdošovi pred bránou stačilo loptu umiestniť, ale iba mu jemne obtrela hlavu a skončila mimo brány. V 57. minúte si Rymarenko na ľavej strane zasekol obrancu a pravačkou z hranice vápna vystrelil. Jeho pokus tesne minul pravú žrď.

V 81. minúte sa Dukla dostávala do rýchleho brejku, ktorý bol zastavený. Bystričania sa ale nasťahovali pred Kukučku, a to v hojnejšom počte. Rymarenko z pravej hranice šestnástky presnou ranou poslal loptu do ľavého horného rohu trenčianskej brány. Dukla viedla už o dva góly 2:0.

V 84. minúte Witan zabehol za obranu, ale loptu si spracoval tak, že ju dočahoval, pričom nebezpečne išiel do vybiehajúceho brankára. Za svoje počínanie si vyslúžil žlté napomenutie. Po troch nadstavených minútach zápas skončil. AS Trenčín podľahol po víťazstve 2:1 v Dunajskej Strede na svojej tráve nováčikovi z Banskej Bystrice nečakane 0:2.

Více informací k zápasu

MFK Skalica - MŠK Žilina 1:0

30.08.2022 18:00

Góly: 40. Jaroslav Mihalík

V utorkovom zápase ôsmeho kola Fortunaligy zdolal domáci MFK Skalica celok MŠK Žilina 1:0 (1:0). Hostia na súperovej tráve opäť nevyhrali.

V desiatej minúte sa k lopte sa dostal Yao. Belko mu skrížil cestu v pokutovom území a rozhodca ukázal na biely bod. Došlo však k oprave; jedenástke predchádzal ofsajd Yaa. V dvanástej minúte Belko zle rozohral. Haša zblokoval jeho odkop a následne ho prehodil. Lopta skončila v sieti, no ani tento gól neplatil, pretože Haša zastavil loptu rukou.

V 16. minúte Junas zmaril strelu Rusnáka z uhla. V 25. minúte Belko chytil čistý gól: z ideálnej pozície hlavičkoval Yao, no žilinský gólman s námahou loptu vytlačil na pravú žrď. V 40. minúte domáci potrestali Belkovu neistotu v zápase. Mihalík poslal z diaľky loptu do opustenej žilinskej bránky - 1:0.

V 83. minúte Haša obišiel Kopasa a kopol prudkú prihrávku na bližšiu žrď, kde sa ale Václavovi lopta zamotala medzi nohami a nedokázal zakončiť do odkrytej brány. V 88. minúte prudká strela v podaní Václava skončila tesne vedľa ľavej žrde. V nadstavenom čase Fábry trestuhodne prekopol zo šiestich metrov. Skalica zdolala Žilinu 1:0.

Více informací k zápasu

Železiarne Podbrezová - FC Zlaté Moravce 0:0

30.08.2022 18:00

Góly: -

Vo ôsmom kole Fortunaligy Podbrezová nesplnila úlohu favorita a so Zlatými Moravcami iba remizovala bez gólov 0:0.

V 32. minúte sa na ľavej strane šestnástky uvoľnil Moses David Cobnan a poslal prudkú loptu pred bránku. Pred Kuzmom ju v poslednej chvíli odkopol na roh Pintér. V 57. minúte Pintér zachránil ViOn. Breznaník odcentroval a úplne voľný presne hlavičkoval Bartoš. Loptu na poslednú chvíľu zblokoval práve obranca hostí. V 61. minúte zahodili domáci veľkú príležitosť.

Grendel odcentroval z priameho kopu, Boris Godál hlavičkoval priamo do gólmana Lukáča a z dorážky minul prázdnu bránu Bartoš. V 63. minúte mal šancu opäť rovnaký hráč. Hlavičku po rohovom kope kryl brankár Patrik Lukáč, obranca domácich bol však úplne voľný. V 65. minúte sa Breznaník ocitol sám proti brankárovi Lukáčovi, ktorý jeho strelu veľmi dobrým zákrokom zneškodnil.

V 70. minúte bol sám pred Ludhom Mondek, lopta mu však v poslednej chvíli odskočila. V nadstavenom čase hlavičkoval Horák, no lopta našťastie pre domácich smerovala priamo na brankára Ludhu. Podbrezová a Zlaté Moravce sa rozišli deľbou bodov po remíze 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava861122:719
2.Spartak Trnava843115:715
3.Železiarne Podbrezová835014:814
4.DAC Dunajská Streda833212:812
5.MŠK Žilina833211:812
6.MFK Ružomberok825110:811
7.AS Trenčín83237:1111
8.MFK Skalica82338:129
9.Dukla Banská Bystrica830512:189
10.Zemplín Michalovce822410:168
11.FC Zlaté Moravce80447:154
12.Tatran Liptovský Mikuláš80357:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mihalik je v Skalici? to dopadol ten chlapec teda..inak cela ta liga okrem Slovana mi pride momentalne zufalo slaba, to Slovan urobi nejaky rekord tuto sezonu, tu neni absolutne nikto v celej kto by aspon len trošilinku vycniieval nad ostatnymi, realne od 2. az po 10. miesto to je cca rovnaka kvalita, co sa bude oberat o body, strasne..

Reagovat
smazaný uživatel

Minule som to tu pisal ze tato liga je uplny europsky suteren, porovnatelny s maltou, faerskymi ostrovmi ci andorou. Proste pica liga s 4-5 profi klubmi a ostatne sadomaso amatercina.

Kto toto este sleduje bud mu dosiel fet alebo ma rad biciky

Reagovat
pistacik11

A ako by tá Liga mala vyzerať v štáte, kde tá podpora športu je od štátu prakticky nulová, ešte sa tú kladú polená pod nohy? Ak klub nemá podporu zastupiteľstva mesta alebo bohatého majiteľa tak proste živori.

Reagovat
r3

Tak pred nejakym casom si mal orgazmus pri zilinskom becku, ktore malo byt pomaly druhym najlepsim muzstvom v strednej Europe (po zilinskom acku). A zrazu prejde par mrtvych sezon a uz je cela liga sadomaso, zumpa a pozeraju to len fetaci a pod.

Musi byt krasne zit v takomto mentalnom nastaveni.

Reagovat
DarylDixon

Pojebany slovan, suverénne najlepšie káder, rozpočet ale aj tak im musí rozhodca vymyslieť penaltu aby aspoň remizovali

Reagovat
r3

Presne tak. Liga sa bude urcite lamat na tejto remize a preto si Slovan zaplatil milion eur pre rozhodcu, aby ju zapiskal

Reagovat
penepi

Ale veď predsa nejaká fanúšikovská stránka zverejnila dvojsekundové video točené kalkulačkou, na ktorom vychádza v nejakom čase nejaká osoba z nejakých dverí, takže je úplne jasné, že to bol včera počas zápasu Rišo Trutz v kabíne rozhodcov, kde ich korumpoval, že nám musia zapískať penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaká osoba bol dokázateľne Trutz, keďže bol po správe delegáta predvolaný na DK. Že to bola šatna rozhodcov dosvedčuje obrovský nápis na dverách. To čo tam robil je úplne jedno, Ziemba robí tragické chyby každý víkend, v princípe ide o to, že Trutz tam nemá čo hľadať a je to vrcholne úbohé chodiť v polčasovej prestávke do šatne rozhodcov. Nevrhá to dobré svetlo na celú klub, ktorý toto naozaj nepotrebuje.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
penepi

S tým sa samozrejme nedá nesúhlasiť, ja som reagoval na to video, lebo z toho teda rozhodne nebolo vidno, že to je Trutz a ani žiadny obrovský nápis.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to video videl aj v lepšej kvalite ako to čo sa objavilo na instagrame a je na ňom jasne vidieť aj nápis rozhodcovia na dverách aj to, že je to Richard Trutz.

Reagovat
DarylDixon

Na tejto remíze sa titul lámať nebude, slovan vyhraje s minimálne 15 bodovým náskokom. Preto nerozumiem tomu, prečo im treba pískať vymyslené penalty. Trutz bol cez polčas v kabíne rozhodcov, takže asi tak. To je úroveň našej ligy.

Reagovat
r3

Cize Slovan aj tak podla teba vyhra titul s velkym naskokom, ale AJ NAPRIEK TOMU isiel Trutz teda cez polcas za rozhodcami, ze maju odpiskat vymyslenu penaltu.

Skoda ze neexistuje aj moznost ze by napriklad "iba" zapiskal uplnu picovinu. Normalne, len tak. Bez toho ze by ho niekto skorumpoval. Vyslovene preto, ze aj rozhodcovia robia chyby. A ze chyby pre/proti sa najdu na kazdy tim. Skoda no.

Reagovat
O.Giroud

odpiska sa pochybna penalta Slovanu - kupene

odpiska sa pochybna penalta inemu timu - rozhodca je k...

Reagovat
xawi

Keby si mal aspon stipku rozumu, tak vies, ze tu treba nadavat na rozhodcu, nie na slovan.

Reagovat
stas87

Preco nedostal Medvedev zltu za skok do bazena? Dostat sa pred supera a spadnut, to ma vzdy nastve lebo hrac nema zaujem dat gol ci prihrat ale soadnut.

Reagovat
jany kozak

za kolko odisiel Bamidele?

Reagovat
twelwer

Ja som sa dneska konecne spamatal z prveho polcasu Trencin - BB. To bolo daco tak hrozne ze som musel prepnut na premier league aby som zaspal. A to slovensku ligu pozeram celkom rad. Neviem c ma nebavil naposledy viac zapas Raca - Trebisov ako toto. Kto drzi v TT hracov ako su Pires a Ibrahim. Kto ich preboha pri treningu alebo kde naucil preberat loptu smerom k obrancovi . Sak ten ibrahim nespravil v zalohe za cely polcas takmer nic. BB si to odmaka ale futbalista tam je asi len Polievka

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahim je omyl odkedy k nám došiel, Pires jak by dal ... žumpa proste, žumpa kluby, žumpa liga ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele