Fortuna liga - souhrn 7. kola: Další výhra pro Slovan

26.08.2022, 17:59, aktualizováno 28.08.2022, 22:26
Komentáře a souhrny
Podbrezová přestřílela Liptovský Mikuláš a posunula se na druhou příčku za Slovan Bratislava, který zvládl šlágr proti Ružomberoku. Naopak podruhé za sebou prohrála Dunajská Streda, tentokrát s Trenčínem. Žilina střídá výhry se ztrátami a v předkole sedmého kola potvrdila jistotu na domácím trávníku. Před vlastními fanoušky si poradila s Michalovcemi...

MFK Ružomberok - Slovan Bratislava 0:1

28.08.2022 20:30

Góly: 90+1. Tigran Barseghjan

V nedeľnom dohrávanom dueli siedmeho kola Fortunaligy prehral MFK Ružomberok s majstrom ŠK Slovan Bratislava najtesnejším rozdielom 0:1 (0:0).

Slovan už v druhej minúte trafil ružomberské brvno. V desiatej minúte Čavrićov center domáci odvrátili pred nabiehajúceho Barseghyana, ktorý vypálil nad. O dve minúty Kelemen nie veľmi razantne hlavičkoval na bránu a Trnovský loptu ukryl v rukaviciach. V 21. minúte Barseghjanov center z ľavej strany od vzdialenejšej žrde odhlavičkoval Gerec. Následnú strelu Mustafiča chytil Frühwald. V 29. minúte Čavrićova strela preletela tesne vedľa domácej brány. V 33. minúte tlieskali diváci Gerecovi po jeho strele z hranice veľkého vápna. Nepríjemné zakončenie chytil Trnovský. V 35. minúte Kelemen spolu s hradbou tiel prestrelil aj priestor troch žrdí Slovana. V 38. minúte Medved hlavičkoval zblízka nad brvno.

V 52. minúte strieľal nepresne Barseghjan. V 58. minúte Mustafićovo zakončenie vyrazil Frühwald. Vzápätí Frühwald nohou zneškodnil ďalší nebezpečný pokus belasých. V 70. minúte po Madleňákovej prihrávke strieľal spoza šestnástky tesne vedľa bližšej žrde Halabrín. Barseghjanovu strelu k bližšej žrdi pokryl Frühwald. Ten istý gólman si v 77. minúte poradil i s Lovatovou próbou k tyčke. V poslednej minúte riadneho hracieho času sa do veľkej šance dostával Regáli, avšak pred vybehnutým Trnovským nezachytil loptu. V nadstavenom čase duelu rozhodol o víťazstve hostí 1:0 Barseghjan. Slovan si z Ružomberka odviezol všetky body.

Více informací k zápasu

Tatran Liptovský Mikuláš - Železiarne Podbrezová 2:5

27.08.2022 18:00

Góly: 50. Adrián Kačerík, 53. Mihajilo Popović - 7. Boris Godál, 23. Moses David Cobnan, 61. Peter Ďungel (vl.), 73. Moses David Cobnan, 90. Damián Bariš

MFK Tatran Liptovský Mikuláš nepochodil v siedmom kole Fortunaligy na domácom štadióne v Poprade, kde podľahol doterajšiemu veľkému prekvapeniu najvyššej súťaže FK Železiarne Podbrezová vysoko 2:5 (0:2). Hostia naďalej ostávajú v jesennej časti bez prehry.

Už v siedmej minúte odcentroval z rohového kopu Grendel. Kuzma s dávkou šťastia priťukol Godálovi a kapitán Podbrezovej sa v ideálnej pozícii nepomýlil - 0:1. V 23. minúte hostia pekne preniesli hru na Cobnana. Župa loptu podbehol a Cobnan zoči-voči Grögerovi nezaváhal - 0:2.

Minútu pred koncom polčasu útočnú snahu hostí ukončil faul Cobnana, ktorý chrbtom od Bedecsa trafil svojho súpera rukou do tváre. Arbiter Kružliak udelil hosťujúcemu krídelníkovi kartové napomenutie.

V 50. minúte sa zápas zdramatizoval. Ďungelov center z ľavej strany našiel Kačeríka, a ten zblízka prekonal Ludhu - 1:2. V 53. minúte už bolo dokonca vyrovnané. Župa odcentroval z ľavej strany, do vzduchu sa zavesil Popović a hlavou prekonal Ludhu - 2:2.

Začínalo sa odznova. Po hodine hry sa s kartami roztrhlo vrece a videli ich až traja hráči. Totka stiahol rukami v strede poľa Bakaľu, čo neušlo pozornosti rozhodcu Kružliaka a udelil vinníkovi jednu z nich. V 61. minúte mali domáci veľkú smolu. Kukoľ nakopol loptu z ľavej strany a Župa v snahe zakročiť pred nabiehajúcim Cobnanom nešťastne prekonal vlastného gólmana ranou do šibenice - 2:3.

V 64. minúte si Pavúk najprv šikovne zasekol Bieláka, no následnou obaľovačkou z dobrej pozície minul domácu bránku. V 73. minúte hostia dlhšie držali loptu. Po pasáži bez väčšieho vzruchu sa na ľavej strane z ničoho nič uvoľnil Cobnan a svojím druhým gólom v dueli navýšil podbrezovské vedenie už na 4:2.

V 90. minúte vyšiel "železiarom" veľmi pekný brejk, ktorého autormi boli striedajúci hráči. Loptu vybojoval Talakov a vysunul Breznaníka. Ten z ľavej strany preniesol hru na Bariša, ktorý volejom pridal piaty podbrezovský gól - 2:5. V nadstavenom čase mal veľkú šancu Jendrišek, ale domáci kapitán zoči-voči Ludhovi neuspel. Podbrezová vyhrala na pôde Liptákov vysoko 5:2.

Více informací k zápasu

DAC Dunajská Streda - AS Trenčín 1:2

27.08.2022 18:00

Góly: 27. Ammar Ramadan - 65. Filip Bainović, 68. Filip Bainović

V siedmom kole Fortunaligy nepochodil FC DAC 1904 Dunajská Streda na Žitnom ostrove v konfrontácii s mužstvom AS Trenčín, ktorému po priaznivom prvom polčase napokon predsa len podľahol 1:2 (1:0).

Už v šiestej minúte duelu sa do príležitosti dostal Demitra, ale loptu kopol nad bránu. V 22. minúte mali veľkú príležitosť otvoriť skóre hosťujúci hráči. Lucas Demitra dostal loptu do malého vápna, ale brankára neprekonal, aj keď to vyzeralo, že lopta skončila za ním. Skóre sa teda ešte nemenilo.

V 24. minúte Krstović v samostatnom úniku neprekonal brankára Kukučku; jeho pokus išiel tesne vedľa brány. V 26. minúte sa do lopty poriadne oprel Ibrahim, a takisto nebol úspešný. V 28. minúte otvoril strelecký účet stretnutia Ramadan. Našiel si ideálny priestor v šestnástke a zdarne zakončil - 1:0.

V 31. minúte predviedol po strele Veselovského úspešný zákrok Kukučka. V 32. minúte zahrával DAC štandardku. Loptu odkopol trenčiansky hráč. Dostala sa k Ciganiksovi, ktorý trafil brvno. V nadstavenom čase prvého polčasu mohol vyrovnať Letenay, no vystrelil privysoko.

V 48. minúte sa o zmenu skóre mohol postarať Ramadan, ale trafil priamo do brankára. V 65. minúte obdržal dobrý center Bainovič a hlavičkou zakončil presne - 1:1.

Domácich priaznivcov už o tri minúty zmrazila ďalšia situácia. V 68. minúte vystrelil prudko spoza šestnástky Bainovič; lopta skončila za brankárom domácich. MOL Aréna stíchla a Trenčín viedol 2:1.

V 80. minúte veľmi dobre zakročil Blackman. Trenčania postupovali v prečíslení a Blackman eliminoval prihrávku Soaresa. V nadstavenom čase obdržal ešte žltú kartu Cigaņiks. FC DAC 1904 Dunajská Streda podľahol v sobotu v domovskej MOL Aréne celkom nečakane tímu AS Trenčín pomerom 1:2.

Více informací k zápasu

Dukla Banská Bystrica - FC Zlaté Moravce 4:2

27.08.2022 18:00

Góly: 3. Róbert Polievka, 66. Adam Hanes, 76. Michal Faško, 82. Martin Rymarenko - 23. Timotej Múdry, 84. Adam Brenkus

MFK Dukla Banská Bystrica si v siedmom kole Fortunaligy poradil v súboji celkov z dolnej časti tabuľky s mužstvom FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý zdolal 4:2 (1:1).

Vo štvrtej minúte sa do samostatného úniku po chybe hosťujúcej defenzívy dostal Polievka. Nezastavil ho Bednár a domáci útočník nezaváhal - 1:0. V 24. minúte Vikri vyhral hlavičkový súboj v šestnástke. Loptu posunul Múdremu, ktorý ju poslal ďalej a strelou z otočky sa do streleckej listiny zapísal aj Pintér - 1:1. V 25. minúte po strele Faška veľmi dobre zasiahol Lukáč. V 27. minúte dostal za ofenzívny faul žltú kartu Záhumenský. V 38. minúte prudkú strelu Willwébera z priameho kopu vyrazil Lukáč pred seba. Brankár ViOn-u následne zneškodnil i dorážku Polievku. V 45. minúte zabodoval znova Lukáč, keď pred bránkou zakončoval úplne voľný Rymarenko.

V 46. minúte domáceho Gašparoviča nahradil Ľupták. V 53. minúte z ihriska musel dole pre zranenie Migaľa; prišiel Hanes. V 59. minúte Vikriho vystriedal Pinte a Horáka Niarchos. V 62. minúte z voleja pravačkou zakončil Polievka, no minul bránu. V 66. minúte sa striedajúci Hanes dostal k lopte po nepresnom odvrátení Niarchosa a uspel. Dukla v tejto chvíli viedla 2:1. V 71. minúte napriahol z diaľky Ľupták. Lukáč vyrazil strelu nohami. V 72. minúte mala Dukla ďalšiu stopercentnú šancu, Kupčík však trafil iba gólmana Lukáča. Ten ho následne nastrelil a získal odkop od bránky. V 73. minúte zišiel dole Ďubek a nahradil ho Brenkus. V 76. minúte Polievka posunul loptu na pravú stranu Hanesovi. Hanes na zadnej žrdi našiel voľného Záhumenského a na konci celej akcie bol Faško, ktorý loptu doklepol do odkrytej bránky - 3:1.

V 82. minúte po pravom krídle unikol cez Suľu, a to dokonca napriek faulu, Polievka a prihral naľavo, kde bol úplne voľný Rymarenko. Posledný menovaný to napálil do prázdnej bránky - 4:1. V 84. minúte Mondek vyslal presný oblúčik z pravého krídla a do odkrytej bránky nemal problém presne zakončiť voľný Brenkus - 4:2. V 88. minúte tréner ViOn-u poslal dole Múdreho. Na jeho miesto prišiel Vestenický. Na opačnej strane Richtárecha nahradil Franko. V nadstavenom čase úspešného Polievku vystriedal Jackuliak a Rymarenka Köröš. Po štyroch nadstavených minútach zápas skončil. Banská Bystrica porazila Zlaté Moravce 4:2.

Více informací k zápasu

MFK Skalica - Spartak Trnava 1:1

27.08.2022 18:00

Góly: 59. Yann Michael Yao - 89. Oliver Podhorin (vl.)

Celku MFK Skalica sa v siedmom kole Fortunaligy takmer podarilo prekvapenie. S mužstvom Spartaka Trnava remizoval na Záhorí 1:1 (0:0).

V 16. minúte vyslal vydarený center cez celú šestnástku Vlasko, ktorý bol v minulosti hráčom červenočiernych. Lopta smerovala na Hašu, no napokon skončila iba nad bránou Trnavy. V 22. minúte veľkú chybu Blažeka nepotrestal Yusuf, ktorý prestrelil domáceho brankára. V 43. minúte strela Bukatu skončila tesne vedľa ľavej žrde domáceho brankára. Skóre sa tak nemenilo ani tentoraz. Po jednej nadstavenej minúte prvý polčas skončil. Napriek niekoľkým dramatickým momentom mužstvá schádzali do kabín na prestávku za bezgólového stavu.

V 58. minúte zahrala nacvičený signál Trnava a skončil sa gólovo. Akurát škoda pre hostí, že lopta sa za bránkovú čiaru dostala z postavenia mimo hry jedného z hráčov Spartaka. V 60. minúte pekne zavelili do útoku domáci. Akciu na jeden dotyk zakončil do prázdnej brány Yao, keď mu nabíjal Haša - 1:0. V 77. minúte lopta v podaní Daniela našla Štefánika, ktorý v sľubnej príležitosti netrafil Juhásovu bránu. V 89. minúte sa Kazeemov center odrazil priamo k Podhorinovi, ktorý prekonal vlastného brankára - 1:1. V tretej minúte nadstaveného času sa po veľmi dobrej práci Daniela mohol stať hrdinom duelu Ristovski, ale premrhal správny moment na strelu. Zápas sa nadstavoval štyri minúty. Skalica remizovala s Trnavou 1:1. Na jej meranie síl s favoritom sa prišlo pozrieť 3000 divákov.

Více informací k zápasu

MŠK Žilina - Zemplín Michalovce 2:0

26.08.2022 16:00

Góly: 9. Patrik Myslovič, 70. Patrik Myslovič

V piatkovej predohrávke siedmeho kola Fortunaligy zdolal pod Dubňom domáci MŠK Žilina celok z východu republiky MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0).

V deviatej minúte zahrala Žilina signál z rohového kopu. Myslovič si našiel prízemný center Galčíka a otvoril skóre piatkového duelu - 1:0. V 18. minúte opäť pekne zakombinovali žltozelení. Strelu Rusnáka napokon zdarne zblokoval Mendéz. V 28. minúte strela Kopasa z priameho kopu tesne minula hornú žrď brány Kožuchara. V 39. minúte sa z ničoho nič zrodila šanca hosťujúceho mužstva. K lopte sa dostal Adler a zakončil, ale lopta sa nedokotúľala za bránkovú čiaru "Šošonov". V 42. minúte po vydarenej individuálnej akcii Marcina veľmi dobre zakročil Belko a loptu za svoj chrbát nepustil.

V 58. minúte mal jeden zo svojich streleckých pokusov útočník Zemplína Matúš Marcin. Tentoraz namieril tesne vedľa troch žrdí Ľubomíra Belka. V 69. minúte predviedol Belko všetko svoje umenie. Stalo sa tak po dobrej hlavičke Jeřábka. V 70. minúte vyrobil veľkú chybu brankár Kožuchar. Gólman Michaloviec doslova prihral na nohu Patrika Mysloviča, ktorý pridal svoj druhý gól v zápase - 2:0. V 80. minúte bol Jeřábek sám pred bránou Žiliny, ale loptu trafil presne do miest, kde stál Belko, ktorý veľmi dobrým zákrokom túto šancu zneškodnil. Žilina zdolala Zemplín Michalovce na svojej tráve 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava760121:618
2.Železiarne Podbrezová734014:813
3.Spartak Trnava733114:712
4.MŠK Žilina733111:712
5.DAC Dunajská Streda732211:711
6.AS Trenčín73227:911
7.MFK Ružomberok72419:710
8.Zemplín Michalovce72149:157
9.MFK Skalica71337:126
10.Dukla Banská Bystrica720510:186
11.FC Zlaté Moravce70347:153
12.Tatran Liptovský Mikuláš70347:163

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
adalbertus

už na to nemám nervy buzeranti

Reagovat
Milan.B

Jeb na to , daj si pivo

Reagovat
stas87

Ze ja na ten feferonsky klub dal...zasa jedina chyba na tikete a to som krasne trafil Union 2.

Reagovat
Milan.B

Proti vlastnym sa nebije

Reagovat
adalbertus

Reagovat
O.Giroud

Gula no

Reagovat
xawi

Progresivne do roku 2010

Reagovat
adalbertus

za všetko nemôže iba on

Reagovat
O.Giroud

Plzen, Wisla, DAC... Ale hej on nič on letadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Hajrá

Reagovat
adalbertus

köszi

Reagovat
smazaný uživatel

3 body z Maďarska, slušné

Reagovat
smazaný uživatel

No nič. Dajte to belasému cirkusu hneď. Túto sezónu nebude musieť malý Ivko možno u nikoho a nikde ani osobne intervenovať. Súperi sú tak tragickí, že je to na zaplakanie. A to je ešte len 7.kolo.

Spartačik opäť pekne. A niektorí truhlíci ešte budú trúfalo tvrdiť, že proti ZA a DS hrali parádne.

Reagovat
smazaný uživatel

konecne po 4 vybavenych tituloch v rade budeme mat jeden aj ziskany na ihrisku, dskujeme

Reagovat
ratusek

vždyť pokud dnes vyhraje, tak bude mít náskok 5 bodů, stejně jako minulé kolo. Navíc dnes čekám remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si postihnutý?

Reagovat
Degree

On a Ixino sú idu svoje akurat tento píše keď je v krčme a Ixino v cvokarni

Reagovat
smazaný uživatel

ja furt hovorim ze miesto captcha ma byt na internetovych forach zavedeny alkohol tester

Reagovat
penepi

Raz za čas pustia v Pezinku internety a takto to dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

mne ten Slovan momentalne nepride ako nejaky cirkus, vsak to robia celkom dobre, dali skupinu v Europe, ligu si hraju s prehladom? problem je u tych inych muzstiev, hlavne DAC a Trnava by mali byt schopni urobit tim, ktory bude aspon trosku konkurenciou pre Slovan..

Reagovat
xawi

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm

Reagovat
xawi

No ved si len predstav, ze by neexistovala EKL. Weiss by tu uz nebol a spominali by sme na rok Kozaka a rok 2019 ako posledny, kedy sa spravila skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si predstav, že namiesto Weissa by tu teraz bol nejaký Jarolím alebo Petr Rada, odišli by všetci Gruzínci a namiesto nich by Junior dotiahol ďalších 3 Voetov

Reagovat
xawi

Presne o toto nas pripravila ekl.

Reagovat
penepi

Na základe čoho by bol vyhodený? Za vypadnutia s Olympiakosom by Weissa nikto nikdy nevyhadzoval, ani Ševela nebol vyhodený po vypadnutí s Rapidom. A hrať sa na "keby" je úplne zbytočné. Existuje EKL? Existuje. Sme v skupine? Sme. Môžeme sa keď tak baviť o tom, že ak už nie je EL, tak by mala byť povinnosť postúpiť zo skupiny EKL, duplom pri týchto súperoch. Ak toto Weiss nedokáže, tak potom nech je odvolaný.

Inak dnešok len ďalšie potvrdenie, že po mentálnej a taktiež fyzickej stránke je mužstvo pripravené najlepšie za dlhé roky.

Reagovat
xawi

Dlha tema,ktoru sme uz rozoberali. Do velkej miery mas pravdu.

Reagovat
doughty

Ak by neexistovala EKL Slovan by bol možno v EL...EL predtým mala 48 klubov, teraz len 32, čiže 16 klubov čo sú v EKL by hrali starú EL. Iba o 16 klubov viac hrá skupiny európskych pohárov oproti nedávnej minulosti. Väčšinou kritizujem moderny UEFA resp FIFA ale tie európske poháre chválim. Len medzinárodné zápasy posúvajú futbal. Dúfam že Slovan si udrží minimálne takú úroveň ako má resp bude sa zlepšovať aspoň ako dnešný Ferencvaros, ostatné kluby v lige aspoň majú merítko kde sa nachádzajú oproti Európe.

Reagovat
xawi

A z navysenia na 64 benefituje majstrovska vetva. Pozri, kolko majstrov z malych krajin je v skupine posledne 2 roky a kolko bolo predtym.

Reagovat
doughty

Tak to má byť. Motivácia... za tie roky čo majstri vypadávali v druhých predkolách

Reagovat
Karci64

Reagovat
xawi

A v Lige majstrov sa hra v predkole o 6 miest (26 miest istych bez boja).

Reagovat
penepi

Majstri iba o 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele