Fortuna liga - souhrn 6. kola: Nedělní šlágr pro Slovan

19.08.2022, 22:35, aktualizováno 21.08.2022, 22:22
Komentáře a souhrny
Slovan dál pokračuje v domácí palbě a po výhře nad Žilinou je už na 20 vstřelených brankách. Podbrezová po sérii čtyř remíz zdolala Banskou Bystricu a drží se tak v horní polovině tabulky. Zato soupeř popáté v řadě prohrála a krčí se na předposlední příčce. Šesté kolo patřilo domácím, venku loupil pouze Ružomberok, a to nikoliv plně...

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 3:1

21.08.2022 20:30

Góly: 2. Aleksandar Čavrić, 4. Aleksandar Čavrić, 72. Jaromír Zmrhal - 49. Dávid Ďuriš

V nedeľnej dohrávke šiesteho kola Fortunaligy porazil na Tehelnom poli ŠK Slovan Bratislava mužstvo MŠK Žilina 3:1 (2:0). Základ víťazstva položili belasí v prvých štyroch minútach duelu.

Slovan vstúpil do stretnutia ako blesk. Už v druhej minúte utiekol na pravom krídle Hrnčár. Potom prihral na stred šestnástky na kopačku Čavriča, ktorý skóroval nechytateľne pod hornú žrď - 1:0. To však v úvode nebolo všetko. Žilina vôbec nezachytila úvod duelu. Vo štvrtej minúte zbehol po pravej strane Zmrhal. Prihral Ramírezovi, ktorý jedným dotykom posunul loptu Čavričovi. Posledný menovaný zakončoval zblízka z prvej a Slovan viedol o dva góly - 2:0. Vo ôsmej minúte strelil po dlhom čase ďalší gól za Slovan Zmrhal, ale radosť mu prekazil odpískaný ofsajd. V 21. minúte bol veľmi neskoro odmávaný ofsajd Ramírezovi, ktorý posielal finálnu prihrávku Čavričovi. Čavrič dával do pravej časti brány, kde ho výborne vychytal Belko. V 27. minúte zahrávala Žilina štandardku. Pre Slovan nebola nebezpečná, ale následná koncovka Ďuriša áno. Bratislavčania odolali - zasiahol Chovan a vytlačil loptu na pravú žrď. V 36. minúte po rohovom kope hostia dvakrát zakončili. Oba pokusy zblokovali hráči Slovana, jeden dokonca tesne pred bránkovou čiarou. Domáci mali v týchto chvíľach aj šťastie. V 40. minúte nebezpečne vystrelil Myslovič. Chovan musel ísť na zem a jeho pokus zlikvidoval.

V 48. minúte chytil Chovan priamy kop. Loptu vyškriabal na brvno, no odrazila sa späť do hry a Ďuriš ju okamžite z dorážky poslal do siete. Žilina znížila na 1:2. V 55. minúte zbehol za obranu Zmrhal. Spätnou prihrávkou našiel Čavriča, ktorý zakončil, a jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval Kaprálik. V ďalšej minúte po rohovom kope Hrnčára hlavičkoval na malom vápne Križan. Belko boxoval na bránkovej čiare. V 72. minúte Lovat z vlastnej polovice oblúkom vysunul Zmrhala. Český legionár si prvým dotykom obhodil vybehnutého Belka a nemal problém poslať loptu do prázdnej brány - 3:1. V 74. minúte Medveděv vytvoril dobrú pozíciu pre Ramíreza, ktorý netrafil bránu. V 75. minúte mal Slovan šťastie, že Chovan mal dobré postavenie na čiare, inak mohla Žilina skórovať. V 78. minúte nasmeroval Green loptu tesne vedľa žrde. V 79. minúte po Kaprálikovej strele zvnútra pokutového územia veľmi dobre zakročil Chovan. Po jednej nadstavenej minúte zápas skončil. ŠK Slovan Bratislava zdolal v nedeľnej dohrávke Žilinu 3:1.

Více informací k zápasu

FC Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 2:2

20.08.2022 18:00

Góly: 62. Tomáš Horák, 87. Adam Brenkus - 7. Štefan Gerec, 68. Marko Kelemen

ViOn Zlaté Moravce vybojoval v šiestom kole Fortunaligy bod po domácej remíze s favorizovaným MFK Ružomberok 2:2 (0:1).

V siedmej minúte zaváhala domáca defenzíva. Mojžiš vyslal kolmicu na hranicu šestnástky a Gerec špičkou kopačky posunul loptu povedľa gólmana - 0:1. V trinástej minúte Gerec z otočky trafil iba obrancov Zlatých Moraviec. V 16. minúte urobil veľkú chybu Frühwald a vo veľkej príležitosti pohorel Ďubek, keď trafil obrancu, stojaceho pred čiarou. V 43. minúte minul bránu Kelemen.

V 49. minúte z asi 25 metrov strieľal nad trávnikom Madleňák a tesne minul priestor bránky Lukáča. V 52. minúte kapitán Maslo najprv zastavil center pred bránku a aj keď nabil do veľkej šance priamo Ďubekovi, obetavo sa položil do jeho rany. V 61. minúte vo veľkej šanci prekopol priestor troch žrdí nepokrytý Egy Maulana Vikri. V 62. minúte indonézsky futbalista vykúzlil zľava gólový center. Na prvej žrdi našiel Horáka, ktorý zakončil k zadnej tyči - 1:1.

V 68. minúte Kelemen zmenil smer lopty hlavou tak, že gólman ViOn-u nemal nárok na zákrok - 1:2. V 82. minúte sa pošmykol Maslo. Mondek išiel sám na bránu, ale prekopol. V 87. minúte Brenkus trafil pomedzi nohy spoluhráča k žrdi a domáci tak dokázali druhýkrát vyrovnať - 2:2. Minútu pred koncom zahodil Egy ďalšiu stopercentnú šancu - zakončil priamo do gólmana Frühwalda. V 90. minúte Malý spred malého vápna tesne minul bránu. V nadstavenom čase Egy v tutovke opečiatkoval žrď. Vo štvrtej minúte nadstaveného času sa Dopater na hranici pokutového územia uvoľnil k strele, a iba tesne minul svoj cieľ. ViOn Zlaté Moravce remizoval s Ružomberkom 2:2.

Více informací k zápasu

Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1

20.08.2022 18:00

Góly: 10. Adler Da Silva, 50. Igor Žofčák (pen.), 79. Adler Da Silva - 86. Andrej Fábry

Zemplín Michalovce predčil v šiestom kole Fortunaligy nováčika zo Skalice, ktorého porazil na východe republiky 3:1 (1:0).

V desiatej minúte sa da Silva otočil okolo Rudzana a zo 14-tich metrov strelou k pravej žrdi otvoril skóre - 1:0. V 15. minúte išiel sám na Junasa Jánošík. Blažek napravil chybu a sklzom jeho pokus zablokoval. V 20. minúte Haša z deviatich metrov trafil padajúceho obrancu. V 26. minúte Yao z jedenástich metrov vyprášil rukavice Kožuchara. V 35. minúte sa zrazili rozhodca Očenáš a Žofčák. Vzápätí do Očenáša trafil i Nagy. Očenáša musel nahradiť arbiter Kristián Micheľ. V 44. minúte hlavička Ranka spadla na vlastné brvno. V prvej minúte nadstaveného času Junas takmer daroval gól Jánošíkovi. Skalický brankár si nevypočítala odskok lopty a len tak-tak zachránil pár metrov pred bránkovou čiarou. V štvrtej minúte extra času po zákroku na Begalu riskoval druhú žltú kartu Hollý.

V 50. minúte hlavný rozhodca po skopnutí Žofčáka ukázal na biely bod a Zemplín zahrával pokutový kop. Igor Žofčák penaltu vybojoval a sám ju aj premenil. Matador slovenských trávnikov poslal Junasa do pravej strany, aby zakončil k ľavej žrdi - 2:0. V 78. minúte nechýbalo veľa a hosťujúci nováčik mohol zaznamenať kontaktný gól. Strela Šebestu bola tečovaná Jeřábkom a kopal sa roh. Štandardka však Skalici nevyšla. Brian Peňa našiel cez pol ihriska Adlera da Silvu, ktorý získal malý priestor pred Yaom a delovkou z 20-tich metrov nedal Junasovi šancu - 3:0. V 86. minúte striedajúci Andrej Fábry veľmi pekným priamym kopom z približne 24 metrov pravačkou znížil na 1:3 z pohľadu Záhorákov. V 88. minúte chýbali Hašovi na zadnej žrdi dva kroky, aby skóroval. MFK Zemplín Michalovce zdolal Skalicu 3:1.

Více informací k zápasu

Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda 3:1

20.08.2022 18:00

Góly: 16. Erik Daniel, 46. Martin Mikovič, 55. Martin Bukata - 53. Ion Nicolaescu

Sobotňajší zápas šiesteho kola jesennej časti novej sezóny Fortunaligy spojil na Štadióne Antona Malatinského v "malom Ríme" domáci Spartak Trnava a celok FC DAC 1904 Dunajská Streda. Z víťazstva 3:1 (1:0) sa radovali hráči v červenočiernych dresoch.

Išlo o zaujímavý duel Fortunaligy, v ktorom na seba narazili ešte nedávno zástupcovia Slovenska v európskych pohároch. Kým nad sily domáceho Spartaka bol poľský tím z Čenstochovej, Dunajská Streda si futbalové zuby vylámala na známom rumunskom klube FCSB. V 16. minúte sobotňajšieho duelu dostal loptu na pravé krídlo Daniel. Spracoval si ju, potiahol do šestnástky a krížne prestrelil Veszelinova - 1:0. V 20. minúte Danielov center zachytil pred čiarou Kóša. Savvidis potom z uhla prudkou strelou trafil iba spoluhráča. Ešte o čosi neskôr zakončoval Daniel, ale úspešne zasiahol Veszelinov. V 23. minúte bol nikým nestrážený Krstovič. Skúšal to hlavou zvnútra šestnástky, ale z dobrej pozície netrafil priestor brány. V 25. minúte hosťujúci Balogh prestrelil múr. Lopta smerovala k ľavej žrdi, no tam ju vytlačil pohotový Takáč.

Hneď po obrátke udrela druhýkrát v zápase Trnava. Štefánik rozohral rohový kop prihrávkou po zemi na Mikoviča. Ten najprv neprestrelil brániacich hráčov, no lopta sa k nemu odrazila späť a jeho druhá strela už rozvlnila sieť - 2:0. V 53. minúte zahrávala rohový kop aj Dunajská Streda. Center dobre odvrátil Štetina, no akcia pokračovala a tešil sa Nicolaescu. DAC tak zaznamenal kontaktný gól na 1:2. S gólmi sa v tejto fáze hry roztrhlo vrece. Obrana DAC-u bola rozhodená. Danielovu strelu zvnútra vápna Veszelinov vyrazil, no potom Bamidele pristavil loptu Bukatovi, ktorý ju napálil do ľavej časti brány - 3:1. V 58. minúte Mikovič fauloval Káčera, uvidel druhú žltu kartu v stretnutí a bol vylúčený. V 64. minúte Blackman posunul loptu na Káčera. Ten sa uvoľnil a po zemi vystrelil na bližšiu žrď. Tam bol pripravený Takáč, ktorý úspešne zasiahol. V 67. minúte sa bez cudzieho zavinenia na klzkom trávniku pri kľučke zranil Risvanis. Odniesol si to zrejme stehenný sval. Bol ošetrovaný a musel z trávnika dole. V 81. minúte prišiel Ciganiksov center pred malé vápno. Krstovič sa cez Štetinu pretlačil k hlavičke, ktorú na zemi na bránkovej čiare pokryl Takáč. V 83. minúte po rohovom kope Kružliak hlavičkoval do brvna Spartaka. Trnava zdolala DAC 3:1.

Více informací k zápasu

AS Trenčín - Tatran Liptovský Mikuláš 2:1

20.08.2022 18:00

Góly: 18. Artur Gajdoš, 78. Lazar Stojsavljevic - 52. Imrich Bedecs

V šiestom kole Fortunaligy zdolal domáci AS Trenčín mužstvo MFK Tatran Liptovský Mikuláš na Považí 2:1 (1:0).

V 18. minúte zrýchlil na pravom krídle Demitra. Uvoľnil sa a nabil pred odkrytú bránku, kde úspešne zakončil osamotený Gajdoš - 1:0. V 40. minúte bol Gajdošov center odrazený za šestnástku a volejom sa prezentoval Lavrinčík. Brankár loptu neudržal a Kupusovič ju dorazil do bránky. Radosť domácim prekazil čiarový rozhodca, ktorý signalizoval, že hrotový útočník AS bol v momente strely v ofsajde. V nadstavenom čase prvého polčasu Soares vysunul Gajdoša. Jeho zakončenie z hranice šestnástky neprešlo za vybehnutého brankára. Kupusovič chcel získať penaltu a imitoval gólmanov faul. Za sympatický herecký výkon bol odmenený žltou kartou.

V 52. minúte tlak hostí vyústil v úspech. Po priamom kope Káčeríka Bedecs hlavou skóroval k zadnej žrdi - 1:1. V 64. minúte Trenčania dostali loptu cez Soaresa na Ibrahima, ktorý v šestnástke pálil z otočky. Zrazená lopta prešla k Witanovi, ktorého rana bola zblokovaná. V 78. minúte kopali domáci rohový kop. Lavrinčík odcentroval na zadnú žrď, kde vyskočil najvyššie Stojsavljevič a prinavrátil Trenčínu jednogólové vedenie 2:1. V 81. minúte Lavrinčíkov pokus z 18-tich metrov letel tesne nad bránu hostí. V 83. minúte vyslal vizitku Letenay do miest, kde bol postavený brankár Liptákov. V 84. minúte Letenay pripravil tutovku pre Soaresa, ale ten z hranice šestnástky vystrelil tesne vedľa. Trenčín zdolal Liptovský Mikuláš 2:1.

Více informací k zápasu

Železiarne Podbrezová - Dukla Banská Bystrica 3:1

19.08.2022 20:30

Góly: 12. Samuel Ďatko, 41. Moses David Cobnan, 88. Marek Kuzma - 76. Ľubomír Willwéber

V predohrávke šiesteho kola Fortunaligy zvíťazila v súboji nováčikov domáca Podbrezová nad Banskou Bystricou v rušnom zápase 3:1 (2:0).

V deviatej minúte po chybe domácich vystrelil po zemi Polievka a gólman Ludha šancu na dvakrát zneškodnil. V dvanástej minúte hlavičkoval Kukoľ do pravej žrde. Loptu si znovu prebral, potiahol ju po bránkovej čiare a nabil Ďatkovi, ktorý zblízka otvoril skóre duelu - 1:0. V 19. minúte sa k lopte pred Ludhom dostal Faško a Ludha zahviezdil výborným zákrokom. Zakrátko napriahol Cobnan, a jeho pokus spoza šestnástky veľmi dobre zneškodnil Hruška. V 24. minúte malo byť vyrovnané, pričom gól mohli dať hneď viacerí Bystričania. Najviac zaváhal Záhumenský, ktorý urobil kľučku na Ludhu a pred sebou mal prázdnu bránu. Jeden z domácich hráčov však jeho šancu na bránkovej čiare zmaril. V 39. minúte sa Bakaľa dostal až do šestnástky, kde hľadal niekoho z dvojice Issa - Cobnan. Hostia so šťastím odvrátili na rohový kop. V 40. minúte skóroval Polievka, avšak z ofsajdu. V 41. minúte Cobnan po dobrej práci Issu po druhýkrát prekonal Hrušku - 2:0.

Po priamom kope v 58. minúte vychytal Faškovu hlavičku Ludha. Zneškodnil tiež následnú dorážku, po ktorej musel byť ošetrený. V 66. minúte neplatil pre ofsajd Breznaníkov gól. V 72. minúte sa opäť zaskvel Ludha. Slávik išiel sám na bránu a zakončil. Brankár Podbrezovej potvrdil, že aktuálne patrí k najlepším hráčom celej súťaže. V 75. minúte Ludha vychytal Polievku. Následnú hlavičku nekrytého Rymarenka opäť vyrazil Ludha. V 76. minúte lopta z rohu našla hlavu Wilwébera a bolo 2:1. V 87. minúte sa spätná prihrávka dostala k Parajovi, ktorý z výbornej pozície vystrelil do šibenice, no veľmi dobrý zákrok predviedol Hruška. Po následnom rohu zakončil k žrdi Kuzma - 3:1. Vo štvrtej nadstavenej minúte Ludha zle odkopol. Po ňom zluftoval Bartoš, ktorý loptu napokon odvrátil akrobatickými nožničkami. Duel sa nadstavoval deväť minút, no viac sa už nestalo. Podbrezová zdolala Banskú Bystricu v piatkovom večernom zápase 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava650120:615
2.Spartak Trnava632113:611
3.DAC Dunajská Streda632110:511
4.MFK Ružomberok62409:610
 Železiarne Podbrezová62409:610
6.MŠK Žilina62319:79
7.AS Trenčín62225:88
8.Zemplín Michalovce62139:137
9.MFK Skalica61236:115
10.FC Zlaté Moravce60335:113
 Tatran Liptovský Mikuláš60335:113
12.Dukla Banská Bystrica61056:163

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
pistacik11

Chovan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele