Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Veronika Rabada naspievala skvelú titulnú pieseň k filmu PIARGY

  • DC

“Piargy je filmové dielo, ktorého príbeh sa vám doslova zabodne do srdca a dlho sa vám jeho scény premietajú v hlave. Presne v tom pocite sme začali na skladbe pracovať," ,” povedala o vzniku piesne Veronika.

Speváčka a skladateľka Veronika Rabada predstavuje novú, v poradí druhú filmovú spoluprácu. Po úspechu skladby V tichu, z rozprávky Čarovný kamienok, teraz prichádza so skladbou, ktorá je spojená s novým filmom Piargy. Príbeh filmu, ktorý podľa novely Františka Švantnera nakrútil macedónsky režisér Ivo Trajkov, Veronika zhudobnila na objednávku.

Zdroj: TS

“Chceli sme silnú emóciu príbehu podporiť aj pôvodnou skladbou, ktorá by pomohla náš film predstaviť čo najširšiemu publiku,” povedala o vzniku spolupráce producentka filmu Silvia Panáková a dodala: “Som veľmi rada, že Veronika ponuku prijala a vytvorila skladbu, ktorá nás všetkých absolútne nadchla.”

“Piargy je filmové dielo, ktorého príbeh sa vám doslova zabodne do srdca a dlho sa vám jeho scény premietajú v hlave. Presne v tom pocite sme začali na skladbe pracovať. Ideovo a kreatívne nás pri tvorbe usmerňoval náš kamarát a hudobný publicista Rado Mešša. Skladba bola pôvodne dlhšia, aj s refrénom, ktorý postupne nahradil motív, ktorý vytvoril Michal Brandys. Aranžovali sme ju spoločne s hudobníkmi našej skupiny. Píšťalku - koncovku a husle nahral Gabriel Silvay. Moderné zvuky a klavír doplnil Martin Husovský zo skupiny Komajota,” povedala o vzniku nahrávky Veronika.

Odporúčame