Ako sa obliecť do horúceho počasia?

Letné horúčavy nie vždy prajú dokonale trendovým outfitom. Vlhko, teplo, dusno v nás vyvolávajú pocit, že nech si oblečieme čokoľvek, roztopíme sa. Aj v takomto počasí však existuje zopár zaručených tipov, ako sa obliecť a prežiť rozmary letného počasia.

 

1.      Vzdušný materiál

Keď nastanú letné horúčavy, zachráni nás vzdušný materiál. Skúste siahnuť po materiáli, ako je ľan, bavlna alebo hodváb. Vyhnite sa, naopak, syntetickým látkam – tie vám v horúčave nepomôžu. V prípade blejzrov sa pozerajte na materiál, z ktorého je podšívka, keďže práve tá je často napríklad z polyesteru.

 

2.      Voľné oblečenie

Obtiahnuté šaty síce krásne zvýraznia postavu, no v 30 stupňoch sa v nich budete len pariť. Radšej dajte prednosť voľnému oblečeniu. Dámske tričkáoversized strihu z bavlny zaručia lepšiu cirkuláciu vzduchu pod oblečením. Rovnako tak skúste džínsy vymeniť za voľné široké ľanové nohavice alebo midi sukňu. Veľmi obľúbené a praktické sú v lete rozviate maxi šaty. Tie sa jednoducho kombinujú a využijete ich na každú príležitosť.

 

3.      Svetlé farby

Všetci milujeme tmavé farby, no taká čierna či tmavomodrá len pritiahnu viac tepla a my sa budeme viac potiť. Držte sa preto svetlých farieb, ako je biela, krémová, béžová alebo pastelové farby. Ak sa nedokážete vzdať čiernej, snažte sa aspoň vyhnúť obtiahnutým strihom a siahnuť napríklad po hodvábnych voľných šatách či voľných nohaviciach.

 

4.      Klobúky

Čím viac tepla prijmete, tým vám bude teplejšie. Klobúk je preto v lete must-have. Navyše vás ochráni pred úpalom. No nie je klobúk ako klobúk. Najlepšie sú slamené klobúky so širokým okrajom, ktoré zároveň tienia tvár. Veľmi dobre vám poslúži aj klobúk z ľahkej tkaniny vo svetlej farbe. Klobúky z polyesteru, velúru alebo napríklad zo zvieracej srsti si nechajte na chladnejšie obdobie jesene a zimy.

 

5.      Otvorené topánky

Tenisky do horúceho počasia? Aj napriek tomu, že ste milovníkom tenisiek, v naozaj parnom dni vám uzavreté topánky môžu byť skôr na škodu než naopak. Nielenže vám bude nepríjemne teplo a budú sa vám potiť chodidlá, ale môže sa vám tiež objaviť pleseň na nohách. A to veru nechcete. Najlepšie sú otvorené topánky ako sandále alebo šľapky. Ak predsa len nedáte na tenisky dopustiť, siahnite po látkových a vzdušných.

Zdroj obrázku: Sun Shoc / Shutterstock.com

Chod hore