Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Problém, ktorý sa bude pravdepodobne týkať len profesionálnych a odborných zákazníkov po prípade firmy, hostingov a podobne. Vo výnimočných prípadoch môže tieto služby využiť aj súkromná osoba pre veľmi špecifické účely. O čo teda ide? O správu serverov.

Problém, ktorý musíme riešiť v 21. storočí. Vlastníme servery, ktoré potrebujú neustály dohľad, diagnostiku a správu. Nie len to, ale aj isté zabezpečenie technickej podpory, opravy problémov a úrovne bezpečnosti. Ak už vlastníme webové stránky na vlastnom serveri, riešime DNS pre domény, vlastníme dáta alebo cloud alebo už nech sa jedná o akýkoľvek spôsob využitia serverov, všetko potrebuje svoj dohľad.

Čoho konkrétne sa takáto správa môže týkať? Tu je pár možností:

Hardvér – o hardvér sa treba pravidelne starať, servisovať ho a opravovať. Či už sa jedná o servery, notebooky, osobné počítače alebo monitory. Služby môžu zahŕňať opravy týchto zariadení, obnovu dát a opravu diskov a iné. Ako všade aj tu platí zlaté pravidlo diagnostiky a technickej podpory.

Softvér – tu by sme mohli zahrnúť správu serverov, vnútrofiremných sietí a IT bezpečnosť. Pri serveroch je dôležitá správa sieťovej infraštruktúry, zákazníckych riešení, operačných systémov po prípade zálohovacie systémy. Či už sa jedná o operačný systém Windows alebo Linux, ktoré sú najbežnejšie používané systémy používané na svete.

Čo sa týka IT bezpečnosti, hlavný cieľ je chrániť dáta pred hrozbami zo siete. To môže zahŕňať konfiguráciu firewallu, penetračné testy, sledovanie aktivity na sieti, ochranu dát, zabezpečenie emailovej komunikácie a rôzne iné.

Viete kto vám toto všetko dokáže zabezpečiť? Spoločnosť Sysmart. Všetky horeuvedené služby sa nachádzajú v ich portfóliu a je toho ešte oveľa viac. Jedná sa aj o branding a dizajn a tvorby webových stránok. Tém, ktoré úzko súvisia so zvyšnými činnosťami spoločnosti. Ak hľadáte partnera na zníženie nákladov, zníženie rizík a zároveň zlepšenie bezpečnosti vašich informačných systémov, ste na správnej ceste.

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hlasov: 0

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :