Colorado začne novú sezónu NHL nezvyčajne, môže za to koncert

Nathan MacKinnon drží nad hlavou Stanleyho pohár.
Nathan MacKinnon drží nad hlavou Stanleyho pohár. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. júl 2022 o 08:45

NHL zverejnila program zápasov na budúcu sezónu.

NEW YORK. Nová sezóna NHL odštartuje 7. a 8. októbra dvoma zápasmi medzi tímami Nashville Predators a San Jose Sharks v pražskej 02 Aréne.

V zámorí sú prvé dva zápasy na programe 11. októbra, medzi nimi aj repríza finále Východnej konferencie New York Rangers vs. Tampa Bay Lightning.

Víťaz Stanleyho pohára Colorado Avalanche vyvesí majstrovský banner pod strechu svojho štadióna 12. októbra pred stretnutím s Chicagom.

Obhajca je zvyčajne v hre hneď v prvý hrací deň nového ročníka, no v denverskej hale sa v tomto termíne uskutoční koncert.

NHL sa vráti do Európy prvýkrát od roku 2019, okrem dvoch duelov v Prahe sa ešte v rámci 2022 NHL Global Series stretnú Colorado a Columbus 4. a 5. novembra vo fínskom Tampere, dejisku tohtoročných aj budúcich MS.

Základná časť profiligy bude mať klasicky na programe 1312 duelov, každý klub v nej odohrá 82 zápasov. Tímy nastúpia na tri až štyri duely proti divíznym rivalom, tri stretnutia odohrajú proti tímom z inej divízie vo svojej konferencii a dva zápasy proti súperom z opačnej konferencie.

Základná časť sa skončí 13. apríla pätnásťzápasovou porciou.

Finalisti uplynulej sezóny Colorado a Tampa sa prvýkrát vo vzájomnom súboji stretnú 9. februára na ľade "bleskov", o päť dní neskôr nastúpia proti sebe v Denveri, informoval oficiálny portál NHL.

Tradičný zápas NHL Winter Classic pod holým nebom je na programe 2. januára, Boston v ňom privíta Pittsburgh na bejzbalovom štadióne Fenway Park.

Duel bez strechy sa bude hrať aj 18. februára medzi Carolinou a Washingtonom. Súťaž bude mať prestávku od 2. do 5. februára, keď sa uskutoční All Star víkend.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Colorado začne novú sezónu NHL nezvyčajne, môže za to koncert