Nepoužiteľná technika? McGregor analyzoval špičkového bojovníka, ten zareagoval

Conor McGregor.
Conor McGregor. (Zdroj: USA TODAY Sports, Autor: Mark J. Rebilas)
SvetMMA|6. júl 2022 o 22:10

Diskusia popredných bojovníkov UFC ohľadom zápasovej techniky.

LAS VEGAS. Ďalšia výmena názorov. Nebol by to ikonický bojovník MMA Conor McGregor, keby sa na sociálnej sieti Twitter nezaplietol do rôznych diskusií a ostrých hádok.

Inak tomu nebolo ani tentokrát. Hviezda UFC sa najnovšie zaplietol do výmeny názorov s desiatkou ľahkej váhy Rafaelom Fizievom.

Celá situácia je o to zaujímavejšia, že to bol McGregor, kto na Twitteri analyzoval defenzívnu prácu Fizieva.

Na zápasovom videu sa Fiziev svojím typickýmklonom efektne vyhol nebezpečnému kopu súpera.

„Úžasné. Stačí v rýchlosti zmeniť kop z tela na vertikálny kop (axe kick) a jeho (Fizievova) defenzíva ochutná súperovu pätu. Hovorím vám, ak niekto má v obrane takúto reakciu, použite vertikálny kop,“ napísal dvojnásobný šampión UFC.

Reakcia elitného postojára na seba dlho čakať nenechala.

Fiziev, ktorého čaká už tento víkend súboj proti Rafaelovi dos Anjosovi, by bol rád, ak by si rodák z Dublina prestal vymýšľať podľa jeho názoru nepoužiteľné techniky.

„Conor, pozývam ťa do tímu Tiger Muay Thai. Tam ti ukážem, ako máš správne brániť kopy a prestaneš žiť vo vlastných fantáziách, kde si myslíš, že je v tej situácii možné urobiť vertikálny kop.“

McGregor sa pre niektorých fanúšikov netypicky zdržal urážok a diskusiu držal vo vecnej rovine.

„Nejde mi o to na teba útočiť, len hovorím, že som tento zvyk videl mnohokrát v tréningu a viem, ako to chodí. Každopádne ďakujem za pozvanie, keď budem najbližšie v Thajsku, určite sa zastavím!

Bol by som ale rád, ak by si mal viac úcty, pretože si ešte v tomto športe nič nedosiahol. Do ďalšieho zápasu ti prajem veľa štastia,“ povedal známy Ír.

Situáciu nakoniec upokojil aj sám Fiziev, ktorý vysvetlil, že mu v žiadnom prípade nešlo o zosmiešnenie niekdajšieho kráľa perovej a ľahkej divízie UFC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nepoužiteľná technika? McGregor analyzoval špičkového bojovníka, ten zareagoval