Ako sa zbaviť bolesti žalúdka alebo pálenia záhy?

Zdieľať
pálenie záhy
pálenie záhy www.gettyimages.com

Mnoho ľudí má problémy s kyslosťou žalúdka, bolesťami alebo pálením záhy, pretože nedodržiavajú zdravú stravu alebo sa príliš rýchlo najedli. Týchto problémov sa pritom môžete zbaviť pomocou špeciálneho mlieka, ktoré by ste mali piť po dobu 9 dní. Výraznú úľavu pocítite už okolo piateho dňa. Potom sa vaše zdravie stabilizuje a budete sa cítiť oveľa lepšie. Čo by ste mali urobiť?

Prírodné prostriedky na prevenciu a liečbu vredov

Jednou z možností, ktorú môžete vyskúšať, je hrsť čerešňovej kôry, ktorú nasypete do 1 litra vody. Varte na miernom ohni po dobu 10-15 minút. Potom nechajte vývar stáť po dobu 8-10 hodín. Užívajte 1 pohár tekutiny každé ráno na lačný žalúdok. Po 1-2 týždňoch vás bolesti prejdú a nebudete mať žiadne problémy. Túto metódu opakujte počas celého roka.

Ďalšou možnosťou je zmiešať 5 polievkových lyžíc nasekaného ihličia, 2 polievkové lyžice nasekaných cibuľových šupiek a 2 polievkové lyžice drvených šípok. Táto kombinácia môže pôsobiť podivne, ale funguje skvele. Všetko prepláchnite a varte v 1 litri vody po dobu 5 minút. Zabaľte hrniec do deky a nechajte lúhovať cez noc. Ráno preceďte a pite počas dňa namiesto vody. Liečbu podstupujte 3-4 týždne, aby ste dosiahli najlepšie výsledky.

Žalúdok upokojí ľubovník aj zmes korenia

Zmiešajte 1 pohár ľubovníka a 2 šálky slnečnicového oleja. Túto zmes nechajte variť 6 hodín vo vodnom kúpeli. Potom sceďte a vypite jednu polievkovú lyžicu vždy 30 minút pred jedlom. Po 2 týždňoch sa budete cítiť oveľa lepšie a všetky bolesti, nevoľnosť, závraty aj slabosť rýchlo zmiznú. Táto možnosť je veľmi jednoduchá, ale nie každému bude vyhovovať chuť tejto zmesi. Rozhodne by ste ju ale mali vyskúšať.

Čo robiť na spoľahlivú prevenciu žalúdočných vredov?

Na prevenciu vredov by ste sa mali sústrediť na jar (marec, apríl) a na jeseň (október, november). V obchode s bylinami môžete zohnať sušené kvety nechtíka lekárskeho. Vezmite 20-25 sušených kvetov a zalejte ½ litrom vody. Varte na miernom ohni po dobu 5-6 minút a nechajte 2-3 hodiny lúhovať. Nakoniec vývar sceďte a pite každý deň pred jedlom. Ak nemáte dostatočné množstvo kvetov, môžete uvariť tie isté dvakrát po sebe. Získate silný vývar a ušetríte peniaze za extra kvety nechtíka. Liek bude fungovať skvele ako detoxikácia a očista pre žalúdok.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané