Brad Pitt prehovoril o chorobe, ktorou trpí: Bojí sa, že ho budú ľudia odsudzovať

Hyriaková Kristína

Foto: profimedia

Známy a populárny herec Brad Pitt priznal, že trpí tvárovou slepotou, inak povedané aj prosopagnóziou. Prejavuje sa tak, že má človek problém rozpoznať tváre ľudí. Táto porucha môže byť vrodená, ale spôsobuje ju aj mŕtvica.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kultový herec Brad Pitt absolvoval rozhovor pre GQ, v ktorom priznal niekoľko problémov. Prosopagnóziu si diagnostikoval sám, ale tvrdí, že už dlhodobo zápasí so zapamätaním si tváre a nevie si k nim priradiť mená. Povedal tiež, že mu nikto neverí, keď o svojom zdraví hovorí.

Foto: Paul Drinkwater/NBC via AP

Ľudia ho vnímajú ako arogantného

Prezradil tiež, že si od ľudí drží odstup a mnohým pripadá neprístupný, robí to však náročky, pretože si chce pamätať ľudí, s ktorými sa stretáva a iných ľudí si nevie zapamätať. „Hanbím sa za to,“ povedal. Povedal tiež, že sa chce stretnúť s niekým, kto tým tiež trpí. Priznal tiež, že už od mladosti trpel depresiami a až keď si to uvedomil, dokázal sa tešiť.

Foto: archív TASR/AP Photo

Problémy s alkoholom

Okrem toho trpel aj problémami s alkoholom a pil pravidelne od vysokej školy. Sám tvrdí, že jednoducho len utekal pred svojimi vlastnými pocitmi a pil skutočne dlho, sekol s tým len nedávno, pretože mu nepomohol ani rozvod s Angelinou Jolie. Začal navštevovať skupinu anonymných alkoholikov, veľmi sa však obával toho, aby sa na verejnosť nedostali intímne informácie, ktoré skupine prezradil.

Ako uvádza portál FoxNews, sám Brad vie, že ho ľudia vnímajú ako arogantného, je to však všetko dôsledok jeho choroby.

Najnovšie články