Denník N

Digitalizácia tipovania v roku 2022

Tipovanie sa postupne mení. Väčšina skalných hráčov bola zvyknutá sadnúť si do klasickej herne alebo kamenného kasína, vhodiť mince a zahrať si napríklad obľúbený herný automat, podať papierový ticket na pošte, alebo zájsť do miestnej pobočky podať ticket na športové podujatie.

Dnes však hráč pokiaľ nechce, nemusí opustiť ani pohodlie domova a tieto hry si kľudne zahrá online cez počítač, mobil či tablet. Tipovanie sa totiž postupne presúva do online priestoru.

Ako to však funguje s bezpečnosťou online hrania na Slovensku?

Na Slovensku existuje zákon o hazardných hrách, ktorý musia všetky slovenské kasína a stávkové spoločnosti prísne dodržiavať. Online hranie tu funguje od roku 2020. Pokiaľ chce online kasíno alebo stávková spoločnosť na Slovensku existovať legálne, musí zažiadať o oficiálnu licenciu od Úradu pre reguláciu hazardných hier a splniť prísne podmienky. Viacero fungujúcich kamenných kasín síce o licenciu zažiadalo, no napokon ju nedostalo. Nesplnili totiž všetky pravidlá.

Na Slovensku aktuálne pôsobí 9 licencovaných online kasín. Väčšina z nich poskytuje aj služby online stávkovania športových udalostí čo je tiež zaujímavý segment pre športových fanúšikov.

Všetky online kasína, ktoré poskytujú služby na Slovensku oficiálne, sú bezpečné. V praxi to pre hráča znamená, že sa nemusí obávať o svoje vklady a výbery vo forme výhier a môže tak bezpečne hrať. Vklady sú dokonca kryté zábezpekou od slovenského regulátora a takisto nie je problém aj s vyplatením veľkých výhier.

Problémy online hrania ?

S presunom do online priestoru bohužial narastá aj problém hráčov, ktorý si vyberú nesprávnu spoločnosť na hranie. Na Slovensku, ale aj v zahraničí funguje množstvo kasín, ktoré si v danom štáte získajú hráčov pre online kasíno, ktoré je bez licencie a prevádzkujú služby načierno. Takéto kasína sa snaží regulátor daného štátu odchytiť. Veľakrát sú tieto kasína pochybné a nevedia garantovať vyplatenie výhier hráčovi hoci lákajú na atraktívne bonusy.

Teraz najčítanejšie