Dnes oslavujú meniny Patrik a Patrícia, aký je význam týchto mien? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

Bábätko
Bábätko
Zdroj: iStockphoto
GALÉRIA
Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Dnes 6.7. oslavujú nositelia mien Patrik a Patrícia . Pre koho sa najviac hodí, aký je význam tohto mena a čo by ste o ňom mali vedieť?

Aký je význam mena Patrik?

Pôvod mena: latinský

Meniny: 06. 07.

Mužské meno Patrik má latinský pôvod a jeho význam je "urodzený", "patricijský". Osobným číslom je 3 – Schopnosť. Ovplyvňuje ich planéta Venuša. Šťastné farby sú žltá, modrá. Ochranné rastliny podbeľ, mäta, ochranné kamene avanturín a ruženín. Hlboký pohľad, zmysel pre spravodlivosť a súbežne nerozhodnosť, plachosť vyvolávajú dojem u mamy, že toto chlapča potrebuje ochranné krídla. Títo muži sú priateľskí a uvážliví.

Snažia sa všetko robiť dokonale a precízne. Nevedia odoprieť pomoc iným ľuďom. Na druhej strane sú veľmi tvrdohlaví a spoliehajú sa len na svoje schopnosti. Učia sa viac na chybách iných, ako na svojich, a tak nikomu nedôverujú. Obľubujú tvorivé hry, radi komunikujú a skrývajú v sebe obrovskú lásku k ľuďom. Patrikovia sa narodili aby naplnili vyššie poslanie. Nechajte im ich malý svet tajný svet, aby nadobudli pocit porozumenia. Kladú veľký dôraz na svoj vzhľad. Záleží im na tom, aby druhí ocenili ich výzor. Snažia sa zvážiť problémy zo všetkých uhlov pohľadu. Kvôli tomu sa vyhýbajú rôznym nepríjemnostiam.

Patrikovia majú veľa priateľov, ale skutočne blízki sú im len rodinní príslušníci. Iba im dokážu plne dôverovať. Akákoľvek športová aktivita im dodá nevyhnutnú sebadôveru. Uplatnia sa v aktívnom zamestnaní, kde môžu pracovať aj manuálne. Svätý Patrik bol kresťanským misionárom pôsobiaci v Írsku, ktorého je i dnes patrónom. Deň svätého Patrika sa v Írsku a v USA dodnes oslavuje 17.marca s motívmi v zelenej farby. Počas sviatku sa navštevujú bohoslužby, nosí sa odev zelenej farby a ruší sa pôstne obdobie jedla, či pitia alkoholu. Toto meno je vhodné pre znamenia: Kozorožec, Býk, Rak, Panna.

AKý je význam mena Patrícia?

Pôvod mena: latinský

Meniny: 06. 07.

Ženské meno Patrícia je ženskou podobou mena Patrik. Osobným číslom tohto mena je 5 – Riziko. Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Šťastné farby sú červená, biela, žltá. Ochranné rastliny podbeľ, levanduľa, ochranné kamene tigrie oko, topás a achát. Tieto ženy sú priateľské a zábavné. No ak sa uvoľnia, sú vrtošivé a neovládateľné.

Sú schopné narobiť množstvo chýb, ale vedia ich aj dať do poriadku. Zväčša riešia toľko vecí, že nevedia, kedy a komu ublížili. Zistia to až po dlhšej dobe. Potom sa snažia urobiť všetko preto, aby sa stali opäť ich priateľmi. Sú známe pevnou vôľou. Vedia si sadnúť za stôl a nevstať od neho, kým prácu nedokončia. Uplatňujú sa v rôznych oblastiach, ale najradšej vládnu a rozkazujú.

Ich nápady sú originálne a prospešné. Zdravie majú dvojtvárne. Keď sú veselé, zdravie im slúži, keď sa utápajú v zachmúrenosti, sú náchylné na ochorenia. Patrície by si mali dávať pozor hlavne na dýchací systém.

Celý význam aj mnohých ďalších mien si môžete pozrieť v našom:



Kalendári mien >>

Niektorí rodičia siahajú ‘po klasike‘ a dajú deťom tradičné slovenské meno, ktoré nosili už aj naši starí či prastarí otcovia. Mnohé z týchto mien sú však pevne spojené so známymi rozprávkami a práve vďaka nim sa stávajú nesmrteľnými.

Podobné články



MÔŽE VÁS ZAUJÍMAŤ