HBO Max končí s produkciou vlastných titulov na trhoch v strednej Európe, v severských krajinách, Holandsku aj Turecku, informuje Živé.sk s odvolaním sa na portál Variety.com.

Bez vlastnej tvorby

Keďže sa streamovacia platforma spája s Discovery, chce ušetriť približne tri miliardy dolárov, čo má byť dôvod na stopku vlastnej tvorby. Práva chce poskytnúť iným subjektom.

Zmenou má prejsť aj súčasná knižnica titulov. Ako potvrdilo lokálne zastúpenie, časť vybraného obsahu bude odstránená. „V rámci celosvetovej reštrukturalizácie HBO prestáva vyrábať pôvodný obsah, to znamená filmy a seriály, v niekoľkých krajinách vrátane Česka a Slovenska,“ povedala pre portál Pavla Brožková, hovorkyňa HBO Europe..

Zrušený seriál

Rastúca konkurencia bola pre HBO podnetom k nakrúcaniu pôvodného slovenského seriálu Víťaz, platforma však potvrdila, že ho do ponuky nezaradí. Podľa Živé.sk je však možné, že práva na tvorbu seriálu odpredá iným médiám.

Ďalšie dôležité správy

Smrteľný výstrel padol v stredu počas vojenského zásahu v meste Džanín v okupovanom Predjordánsku, kde došlo k prestrelke medzi izraelskými bezpečnostnými zložkami a ozbrojenými Palestínčanmi. Novinárka Šírín abú Aklaová bola v oblasti vojenskej operácie aj s ďalšími kolegami.
Neprehliadnite

Izrael spolu s expertami z USA preskúma guľku, ktorá usmrtila novinárku