Studený front priniesol dážď aj ochladenie. Od horúčav si oddýchneme

Veronika Sádovská

Dnes si na väčšine územia od horúčav oddýchneme. Po miestami silných búrkach nás čaká chladnejší deň.

Včerajšie a nočné búrky a trvalý dážď priniesli na naše územie toľko očakávanú vlahu. Sucho sa aspoň trochu zmiernilo a zmiernia sa aj teploty.

Za posledných 24 hodín napršalo miestami aj 40 mm zrážok. Najviac 43,3 mm v Roztokoch na severovýchode Slovenska. 

Práve v severnej polovici územia a na väčšine západného Slovenska pršalo najviac. Najmenej v južných okresoch a na juhovýchode územia nepršalo takmer vôbec.

Na dážď zareagovali aj vodné toky, hlavne na východe Slovenska, ktoré sa mierne zdvihli. Kvôli pretrvávajúcemu suchu však nehrozí povodňové nebezpečenstvo.

Na východe ešte doznieva dážď z búrok, ktoré sa tu objavili až večer, za to boli veľmi bohaté na vlahu aj bleskovú aktivitu. Nad našim územím sa za včerajší deň zablýskalo vyše 6 300-krát.

zdroj: blesky.bourky.cz
zdroj: blesky.bourky.cz

Vďaka studenému frontu nás dnes na väčšine územia čaká aj ochladenie na priemerné, miestami aj podpriemerné letné teploty.

Na východnej polovici územia je ešte oblačno, ale postupne sa vyčasí. Teploty sa dnes budú pohybovať od +22 °C na severe až po +29 °C na juhu Slovenska.

Miestami sa ešte môžu objaviť prehánky alebo búrky s úhrnom do 10 mm, prípadne pri búrkach o niečo viac.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd