Pexels
StoryEditor

Spoznajte vlastnosti luxusného makosaténu. V čom je výnimočný?

06.07.2022, 00:00
PR Články

Na trhu nájdete posteľné obliečky z rôznych materiálov - bavlnené, flanelové, damaškové, saténové, viskózové, bambusové, krepové a podobne. Rozmanitosť tkanín vás môže zmiasť. Nie všetky majú totiž rovnakú kvalitu. Ak máte radi spojenie komfortu a luxusu, bude vás zaujímať mako satén, ktorého vlastnosti si rozoberieme v tomto článku.

Prednosti bavlnených tkanín

Bavlna patrí medzi najobľúbenejšie a najpohodlnejšie látky, nielen, čo sa týka oblečenia, ale aj v prípade posteľnej bielizne. Považuje sa za jeden z najkvalitnejších materiálov a používa sa na výrobu rôznych druhov tkanín, ktoré sa líšia hustotou, kvalitou, cenou, pevnosťou a prevedením.

Medzi prémiové typy posteľných textilov patria makosaténové obliečky. z neho si zamilujete už na prvý dotyk, keďže je jemný ako pavučinka. Primárne sa používa na výrobu posteľných obliečok, ale pre jeho výnimočné vlastnosti sa z neho vyrábajú aj ľahké blúzky, šatky a iné kusy oblečenia.

V čom spočíva čaro makosaténových obliečok?

Treba uviesť na pravú mieru, že nejde o klasické saténové obliečky, ktoré sa väčšinou vyrábajú zo syntetických látok, ako je viskóza či polyester. Existuje aj bavlnený makosatén, ktorý je vyrobený zo 100 % prírodnej česanej bavlny. Ľudia si pochvaľujú jeho vzdušnosť, jemnosť ju pokožke, vynikajúce absorpčné vlastnosti.

image
Pexels

Treba brať do úvahy aj to, že nie je bavlna ako bavlna. Na výrobu makosaténu sa používa ušľachtilá egyptská bavlna s jemnosťou cca 10 tex a jednotlivé vlákna sú dlhé od 30 mm do 40 mm. Sú mimoriadne pevné, odolné voči mechanickému poškodeniu a vyznačujú sa dlhou životnosťou.

Ak ste zatúžili po exkluzívnych dizajnových obliečkach z makosaténu, poteší vás fakt, že aj po mnohých praniach sa na nich nevytvoria žmoľky a stále budú vyzerať ako nové. Výhodou je, že saténové obliečky z egyptskej bavlny môžete prať až pri teplote 60 °C. Či je zima alebo leto, pod týmto hebkým materiálom môžete spať celoročne. V zime makosatén príjemne hreje a v lete prináša pocit sviežosti, keďže je krásne prievzdušný.

Pokiaľ túžite po skutočne kvallitných obliečkach, navštívte www.acko.sk, kde nájdete luxusné makosaténové obliečky v decentnom i extravagantnom prevedení. Veríme, že si ich ihneď zamilujete!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 16:57