Skvelá zapekaná cuketa so syrom a zeleninou je výborný fit recept. Vyskúšajte ju, zistíte, že zapekaná cuketa so syrom a paradajkami vás nesklame.

Zapekaná cuketa so syrom a zeleninou, fotorecept kliknite

Uznávam, že cuketa sa môže niektorým zdať trošku mdlá a preto si vyžaduje dobrú spoločnosť. U nás cukete tú dobrú spoločnosť robia sušené paradajky, balkánsky syr a kôpor.

Recepty z cukety sú na leto to pravé. Je to kombinácia priam ideálna, lebo nielen chutí, ale je takmer úplne beztrestná pre tých, ktorí sa snažia držať štíhlu líniu.

Áno, dobrá správa znie, že cuketa, vďaka tomu, že obsahuje veľa vody, má málo kalórií – jej energetická hodnota je len 17 kcal v 100 gramoch!

A vďaka vysokému obsahu vitamínu C podporuje imunitu organizmu a zrýchľuje boj s infekciami. Vyskúšajte recept na zapekanú cuketu so syrom, nám chutila výborne. Vyskúšajte aj cuketový recept na zdravú pomazánku,

Zapekaná cuketa so syrom - ingrediencie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Zapekaná cuketa so syrom a zeleninou. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Zapekaná cuketa so syrom - postup receptu

  1. Cuketu rozkrájame na polovicu a vložíme do jenskej misy, ktorú dáme do predhriatej rúry na 170 stupňov na asi 20 minút. Následne z cukety vydlabeme mäkké vnútro so semiačkami a nakrájeme na malé kocky.
  2. Tie vymiešame so sušenými paradajkami nakrájanými na malé kocky balkánskym syrom.
  3. Týmto mixom podľa chutí naplníme okorenené cukety a dáme ešte na približne 15 minúť do rúry. Na záver zapečené cukety posypeme nadrobno nakrájaným kôprom.
  4. Zapekané cukety môžu kraľovať na vašom stole sólo, alebo môžu poslúžiť aj ako originálna príloha k mäsu.
  5. Pripravte si túto chutnú zapekanú cuketu so syrom a paradajkami podľa nášho fotoreceptu.

Dobrú chuť!. 👌 Vyskúšajte recept z cukety aj na výborné placky zo špaldovej múky, top alebo cuketové čipsy, ktoré sú pomerne novým fenoménom v kulinárstve.