Za účinné produkty na pleť môžete zaplatiť aj pár eur.dreamstime
StoryEditor

Za kozmetické produkty nemusíte zaplatiť desiatky eur, nahraďte micelárnu vodu Jarischovou a ušetrite!

04.07.2022, 06:00
Zdravie

Každá žena po dvadsiatke má už svoje overené kozmetické vychytávky. Niektoré produkty používate roky a nedáte na ne dopustiť, inokedy ste otvorená skúsiť niečo nové na základe doporúčania od kamarátok alebo z reklám. Mnoho žien stále žije v domnení, že len produkty známych značiek a s vysokou cenou sú tie kvalitné a účinne. Opak je však pravdou.

A jedným z mnohých prípadov je Jarischova voda, ktorá síce stojí len pár eur, no nahradí vám micelárnu vodu či tonikum, za ktoré bežne platíte niekoľko násobne vyššie sumy.


Že ste sa s Jarischovou vodou ešte nestretli? Musíte sa na ňu opýtať v lekárni. Nenájdete ju ani vo vitrínach, pretože ju mieša priamo lekárnik, a to aj bez lekárskeho predpisu a je zložená len z troch ingrediencií: kyseliny boritej, glycerínu a destilovanej vody.

Použitie v dermatológii

Jarischová voda dostala pomenovanie po rakúskom dermatológovi Adolfovi Jarischovi. Práve preto sa v dermatológii využíva pomerne často. Ľudia, ktorí majú kožné problémy sa už s týmto roztokom iste stretli, pretože napomáha pri liečbe rôznych kožných ochorení. Mnohí pacienti, ktorých pokožka je ekzematická, prípadne má sklon k akné, majú Jarischovu vodu alebo roztok stále po ruke ako prvú pomoc.

Použitie u vás doma

Ak chcete ušetriť pár eur, no zároveň dopriať svojej pleti dostatočnú starostlivosť, určite si bežte Jarischov roztok kúpiť čo najskôr. Môžete ním plnohodnotne pleť dočistiť. Použiť ju môžete lokálne na postihnuté miesta v prípade, že máte problematickú pleť, ale aj ako tonikum, pleťovú či micelárnu vodu. Najmä mastnú pleť dôkladne vyčistí, zbaví prebytočného mazu a osvieži.

Glycerín, ktorý voda obsahuje, vám zabezpečí dlhotrvajúcu hydratáciu a najmä počas leta nebude pokožka vysušená. Bonusom je jej antibakteriálny, protizápalový a dezinfekčný účinok.

Prelejte si vodu do nádobky s rozprašovačom a použite ju na osvieženie počas horúcich letných dní. Úplne vám nahradí drahé hmly, ktoré bežne v lete používate. Navyše príjemne chladí.

Dokonca je skvelým pomocníkom aj pre mamičky, ktorých deti trápia zapareniny. Pomocou vatového tampónu ošetrite postihnuté miesto. Pokožku roztok upokojí a následne pomôže pri hojení.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:42