Najlepšia zapekaná cuketa s mozzarellou je fantastická, určite si ju zamilujete. Inšpirujte sa ako si pripraviť zapekanú cuketu podľa jednoduchého receptu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Zapekaná cuketa s mozzarellou

Sezóna úžasnej zeleniny menom cuketa je tu. Cuketa na mnoho spôsobov a mnoho receptov, ako si ju pripraviť. Je skvelá, lebo má jemnú nerušivú chuť a čo je hlavne pre nás ženy dôležité, od cukety sa nepriberá.

Nechajte si chutiť podľa nášho skvelého receptu ako si pripraviť túto domácu zeleninu, ktorej pôvod siaha do Talianska

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2

Rozmýšľate čo rýchle na obed či večeru? Vyskúšajte jednoduchý recept z kuchyne portálu Ženy v meste na fantastickú zapekanú cuketu so syrom, ktorú si zamilujete. Dobrú chuť. 

Ale na našom webe máme mnoho ďalších receptov ako si doma pripraviť cuketu. Skvele chutí napríkald nastrúhaná, alebo s cuketa s cestovinou, ale výborná je aj cuketová polievka. A tu je recept na placky z cukety, takto si ju pripravíte na panvici, výborná je zepečená v rúre, alebo napríklad taký cuketový tatarák

Vybrali sme pre vás aj recept na cuketový  prívarok, skvelý, rýchly a bez lepku.  A vyskúšajte aj recept na cuketu plnenú mäsom.

Ingrediencie na zapekanú cuketu so syrom

  • 2 menšie cukety
  • 1/2 šálky syra (eidam, mozzarella, parmezán)
  • na dochutenie: 2 PL olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, grilovacie korenie alebo  vegeta bez soli (nemusí byť), sušené bylinky
  • papier na pečenie

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Fantastická zapekaná cuketa, ktorú si zamilujete. Foto - Nela

Zapekaná cuketa s mozzarellou, postup receptu

  1. Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou ich nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ja som mala cuketu trošku väčšiu s jadierkami, tak som ich lyžicou vydlabala. Vôbec to nevadilo, domáca je predsa len najlepšia.
  2. Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cesnak olej pekne prevonia. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom. 
  3. Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200 oC 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby. Mňam.

Tip na záver: Našu fantastickú zapekanú cuketu so syrom môžete podávať nielen ako hlavné jedlo, napr. so zemiakmi, zeleninovým šalátom, ale, hodí sa aj ako chutná príloha k dusenej rybe, grilovanému alebo aj pečenému mäsku. Chutí úžasne aj sama, bez všetkého. Isto si tento recept obľúbite.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj cuketu podľa receptu na rýchlu večeru, z ktorej nepriberiete