Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 4. júla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v pondelok 4. júla 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Sankcie za výrazné prekročenie rýchlosti či za telefonovanie za volantom sa sprísnia. Vyplýva to z novely zákona o cestnej premávke, ktorú podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.



Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 3238 ľudí z Ukrajiny. Z toho bolo 704 mužov, 1759 žien a 775 detí. O dočasné útočisko požiadalo 19 žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo hraničnými priechodmi 4114 osôb.



Bratislava - Prostredníctvom 213 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 59 prípadov nákazy novým koronavírusom. Nepribudli žiadne obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 250 pacientov.



Bratislava - Najvyšší súd vyhovel dovolaniu ministerky spravodlivosti a obvineného Martina M. v prípade fekálnych útokov. Vo veci má opäť rozhodnúť bratislavský krajský súd.



Bratislava - Horúčavy zasiahnu okrem severu takmer celé Slovensko. S vysokou teplotou nad 33 stupňov Celzia je potrebné popoludní rátať na celej južnej polovici územia Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti na popoludnie výstrahu prvého a druhého stupňa pre takmer celé západné Slovensko a južnú časť stredného a východného Slovenska.

Ilustračné foto.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Takmer 25 percent Slovákov sa tento rok nechystá na žiadnu dovolenku. Aktuálna ekonomická situácia a napätý rodinný rozpočet nedovoľuje až 37 percentám opýtaných plánovať tento rok letnú dovolenku. Viac ako 38 percent Slovákov sa však na dovolenku chystá. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizoval pracovný portál Kariéra.sk a do ktorého sa zapojilo 3255 respondentov.



Bratislava - Kancelária prezidenta Slovenskej republiky organizuje v termíne od 22. do 26. augusta letnú školu klimatických lídrov. Zúčastniť sa na nej môže 25 vybraných uchádzačov. Záujemcovia z radov študentov vysokých škôl vo veku od 18 do 26 rokov sa môžu hlásiť do 17. júla. Podmienkou je plynulá angličtina.



Sofia - Z Bulharska odleteli včera dve lietadlá so 70 vyhostenými ruskými diplomatmi a zamestnancami tamojšieho ruského veľvyslanectva a ich rodinnými príslušníkmi. Dosluhujúci bulharský premiér Kiril Petkov v tejto súvislosti povedal, že príslušné bulharské inštitúcie týchto ruských občanov identifikovali ako ľudí, ktorí pracovali proti záujmom Bulharska.

Bulharský premiér Kiril Petkov, archívna snímka.
Foto: TASR/AP


Moskva - Ruský vedec Dmitrij Kolker, ktorého koncom minulého týždňa zatkli pre podozrenie z vlastizrady a previezli do Moskvy napriek tomu, že bol v terminálnom štádiu rakoviny pankreasu, krátko po prevoze zomrel.



Peking - Počet prípadov nákazy koronavírusom SARs-CoV-2 v Číne počas víkendu naďalej stúpal a v stredočínskej provincii An-chuej viedol k vyhláseniu lockdownu, ktorý sa týka viac než 1,7 milióna obyvateľov. Tí môžu opustiť svoje domovy iba v prípade, že sa podrobia testom na koronavírus SARS-CoV-2.



Loano - Slovenské tenistky získali na majstrovstvách Európy tímov do 14 rokov v talianskom meste Loano strieborné medaily. Vo finále prehrali s Českom 0:2. Družstvo v zložení Soňa Depešová, Mia Pohánková a Kali Šupová pod vedením kapitána Rudolfa Horvátha si tak vybojovalo miestenku na majstrovstvá sveta do 14 rokov.

Tenisová raketa a loptička, ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


Bratislava - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odštartujú účinkovanie slovenských klubov v novej sezóne európskych súťaží. V úvodnom stretnutí 1. predkola Ligy majstrov privítajú v stredu 6. júla o 20.30 gruzínskeho súpera Dinamo Batumi, na ktorého pôde sa odveta odohrá 13. júla.