Dobré noviny
Mama dvoch chlapčekov prehrala svoj boj s rakovinou. Katkina rodina teraz potrebuje vašu pomoc
Simona Gálová
Simona Gálová

Mama dvoch chlapčekov prehrala svoj boj s rakovinou. Katkina rodina teraz potrebuje vašu pomoc

Každý z nás, kto mal tú veľkú výsadu Katku spoznať, pochopil, že to je pravá osobnosť, hovoria o nej kamaráti, ktorí stoja za zbierkou.

Katka si objavila hrčku v prsníku pred troma rokmi. Po návšteve lekára bohužiaľ prišla zlá správa – hrčka bol v skutočnosti rakovinový nádor. Nasledovala liečba, chemoterapia, ožarovanie, operácia.  Medzi tým Katka hľadala aj rôzne ďalšie možnosti liečenia – byliny, tinktúry, huby, čínsku medicínu, zmenu stravovania, návštevy liečiteľa aj šamana. Skúšala všetko, čo jej prišlo do cesty a mohlo by pomôcť. Bojovala, nevzdávala to, chcela tu byť čo najdlhšie pre svojich dvoch malých chlapcov a manžela.

Katka s rodinou
Katka s rodinou Foto: Donio.cz

Bola veľmi inšpiratívna, pozitívna, láskavá, vždy dobre naladená, ochotná pomôcť. Do poslednej chvíle zostala silná a vyrovnaná a každý, kto ju poznal, si bude navždy pamätať jej srdečný žiarivý úsmev od ucha k uchu.

„Mala veľké umelecké nadanie a cítenie a aj napriek tomu, že bojovala s chorobou a ďalej sa s láskou starala o všetkých svojich blízkych, mala chuť a silu vytvoriť krásny projekt Prameň tvorivosti, ktorý podporil mnoho umelcov, predovšetkým ženy v ich tvorbe a umeleckom raste,“ povedala o Katke jej priateľka Sylvia Varicirová.

Katka a jej synovia
Katka a jej synovia Foto: Donio.cz

Katka svoj boj po troch rokoch prehrala. Zostal tu po nej jej manžel a milovaní synovia sedemročný Matyáš a päťročný Honza. Ich priatelia založili pre rodinu verejnú zbierku, aby otcovi Honzovi a chlapcom pomohli v ich neľahkej životnej situácii, ktorej musia spoločne čeliť. „Dary Honza použije na úhradu rôznych finančných nákladov spojených s úmrtím Katky, na bežný chod domácnosti a starostlivosť o deti a na poplatky súvisiace s bývaním, a zariaďovaním domova po sťahovaní,“ vysvetlili autori zbierky. Prípadný finančný prebytok bude slúžiť ako rezerva pre ďalšie vzdelávanie chalanov do budúcnosti.

Ako pomôcť Katkinej rodine?

Honzovi a jeho synom môžete prispieť ľubovoľnou sumou cez verejnú zbierku, ktorú nájdete na tomto odkaze.

Už ste čítali?