Prírodné zabijaky bolesti z kuchyne

Určite to všade počujte, treba konzumovať to a ono, lebo to pomáha na to, iné zase na tamto… Len kto by si to všetko zapamätal však? Ani my nie, preto sme pripravili  sériu článkov, v ktorých sa vám postupne pokúsime odhaliť liečiteľné vlastností potravín bežne používaných v každej kuchyni. Veď čo ak tentokrát zaregistrujete?

 

Predchádzajte zažívacím problémom s ananásomTrápi vás plynatosť?

Jedna šálka čerstvého ananásu denne môže znížiť bolesť nafukovaním do 72 hodín. To preto, že ananás obsahuje  proteolytické enzýmy a tráviace kyseliny, ktoré rýchlo pomáhajú znížiť bolesti v žalúdku a tenkom čreve.

 

Predchádzajte problémom pri menštruácii  s jogurtom
Takmer  80% žien  bojuje s príznakmi menštruácie a ich nekomfortnými symptómami. Je to dôsledok  citlivosti ich nervového systému na  výkyvy hladiny estrogénu a progesterónu, čo sa prejavuje prirodzene každý mesiac. Ale konzumáciou 2 šálok jogurtu denne môže  znížiť tieto symptómy o 48 %, hovoria vedci. Jogurt je bohatý na vápnik a minerály ktoré ukľudňuju nervový systém, predchádzajú bolestivým symptómom, dokonca aj keď sú zvýšené hormóny.

 

Potlačte bolesť s kurkumou 
Štúdie ukazujú, že kurkuma, populárne východoindické korenie, je v skutočnosti 3x účinnejšie v uľahčení od bolesti ako aspirín alebo  ibuprofén  a môže uľahčiť chronickú bolesť  u 50 % ľudí bojujúcich s artritídou.  Je to preto, že aktívna zložka kurkumy – kurkumín prirodzene znižuje enzým ktorý rozviruje zdroj bolesti – vyvolávajúcich hormónov, vysvetľuje výživový expert – autor knihy  Liečenie diabetu. Štúdia odporúča  dávky: ¼ ČL  tohto korenia  denne pri príprave ryže, hydiny, mäsa alebo zeleninového jedla.

 

Zápal maternice liečte ovsom
Príznaky tíšenia bolesti  maternice  môže mať miska ovsenej stravy denne. Problémy s maternicou sa objavujú keď niekoľko buniek sa oddelí od maternice a rastie mimo nej.  Experti tvrdia, že táto migrácia buniek sa môže zmeniť na vážne problémy s menštruáciou, spôsobujúce taký silný zápal, že  spôsobia také silné stihnutie počas periódy a bolesti trvajúce celé dlhé mesiace. Našťastie, vedci sa vyjadrujú v prospech diéty s ovsom, ktorá môže  pomôcť zredukovať bolesti až u 60 %  žien do 6 mesiacov. To je preto, že ovos neobsahuje gluten, proteín, ktorý u mnohých žien  vyvoláva zápaly, robí problémy pri donosení plodu.

Zmiernite bolesť nôh soľou
Experti tvrdia že najmenej 6 miliónov Američanov trpí bolesťami pri zarastaní nechtov. Pravidelné máčanie zarastajúcich nechtov v teplej slanej vode  môže  liečiť túto bolestivú infekciu do 4 dní, hovoria vedci. Slaný roztok prírodne odstraňuje zápal a má  anti – bakteriálny účinok, takže rýchlo ničí baktérie, ktoré spôsobujú opúchanie a bolesť. Stačí zmiešať 1 ČL soli na každú šálku vody, zohriať na teplotu čo vydržíme, potom 20 minút  máčať nohu 2x denne, až kým infekcia neustúpi.

Zdroj: aka