Skryté funkcie v Chrome: Ako vytvoriť odkaz smerujúci na konkrétnu časť textu?

Pozrite sa, ako môžete v prehliadači Chrome zapnúť funkciu, prostredníctvom ktorej môžete vytvoriť odkaz smerujúci na konkrétnu časť textu.

Zdroj: Vosveteit.sk

Internet je plný obsahu. Od videí, cez rôzne návody, tipy, až po spravodajský obsah. Niektoré články sú kratšie a iné zas dlhšie. Mnohokrát obsah na internete zdieľame, či už s priateľmi, alebo si ho chceme uložiť na neskôr. Za týmto účelom najčastejšie používame funkciu zdieľania odkazu. Zatiaľ, čo pri kratších článkoch nám stačí zdieľať iba odkaz, tak pri dlhších môže byť dohľadanie konkrétnej informácie, ktorá nás zaujíma, vcelku zdĺhavé. Dovoľte nám preto, dať vám do pozornosti zaujímavú funkciu prehliadača Chrome, ktorá umožňuje vytvoriť odkaz na zdieľanie, ktorý vás nasmeruje ku konkrétnej časti texty.

Zdieľajte cez Chrome odkazy, ktoré smerujú na text, ktorý chcete dať do pozornosti

Hneď v úvode treba povedať, že funkcia nateraz nie je oficiálne dostupnou v nastaveniach aplikácie. Môžete ju ale aktivovať prostredníctvom vývojárskych nastavení prehliadača. Nebojte sa, nie je to nič náročné. Zapnúť ju zvládne aj menej skúsený používateľ. Potrvá mu to pár desiatok sekúnd. Poďme sa nižšie pozrieť, ako na to.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

V prvom kroku si otvorte prázdnu kartu prehliadača Chrome. Následne do adresného riadka napíšete „chrome://flags“ (bez úvodzoviek) a potom sa vám otvorí ponuka s vývojárskymi nastaveniami.

Teraz zadajte do vyhľadávacieho poľa „highlights“. Potom sa vám zobrazí funkcia s názvom Shared Highlighting Blocklist Refinerment. Teraz kliknite na možnosť Default a zmeňte predvolenú hodnotu na Enabled, teda zapnuté. Následne reštartujte prehliadač.

Potom, ako reštartujete prehliadač, tak vyznačte ľubovoľný text na internetovej stránke a zvoľte možnosť zdieľať.

Prehliadač vám automaticky vytvorí odkaz, ktorý keď neskôr otvoríte, tak vás nasmeruje k vyznačenému textu na stránke.

Chrome funkcia zdielania odkazu veduce na cast textu_5
Zdroj: Vosveteit.sk

Celkom šikovná funkcia, čo poviete? Pevne veríme, že tip na tento nástroj vás potešil. Funkciu nájdete v prehliadači Chrome od verzie 90 alebo vyššej.

Mimochodom, používate aj vy nejaké funkcie, ktoré nie sú štandardne dostupné v prehliadači? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre