VIDEO Jeho kolega vyhral, on má hlavu v smútku: Veľké sklamanie, vyzeralo to na víťazstvo

Sklamaný Charles LeclercSklamaný Charles Leclerc Zdroj: Profimedia

SILVERSTONE - Sklamaný z nevydareného záveru Veľkej ceny Británie formuly 1 bol v cieli monacký pretekár Charles Leclerc. Pilot Ferrari figuroval ešte dvanásť kôl pred koncom na čele, po odstúpení Estebana Ocona a vyjdení safety caru ho tím na rozdiel od kolegu Carlosa Sainza nepovolal na výmenu pneumatík a rodák z Monte Carla sa po reštarte prepadol na staršej zmesi na štvrtú priečku. Namiesto možných 25 bodov bral dvanásť a na dnes siedmeho lídra šampionátu Maxa Verstappena stráca z tretej priečky 43 bodov.

"Kým nezískate všetky informácie, je to takto zvonku veľmi ťažké," povedal na webe F1.com Leclerc. "Frustrácia je samozrejme veľká, pretože moje preteky boli nakoniec veľmi náročné. Snažil som sa, čo to šlo, aby som udržal ostatných za sebou, ale bol to veľký rozdiel, keď oni išli na nových mäkkých pneumatikách a ja na opotrebovaných tvrdých," doplnil.

Vyzeralo to na víťazstvo, ale...

Dvadsaťštyriročný jazdec nevyhral už sedem pretekov za sebou a v piatich posledných nebol ani na stupňoch víťazov. Po dramatickom úvode, kedy boli preteky po hromadnej nehode piatich jazdcov prerušené a potom reštartované, poškodil síce svoje vozidlo po kolízii so Sergiom Pérezom, aj tak ale pokračoval na čele. "V tom momente som si hovoril, že je koniec, ale následne sa nám podarilo nájsť správnu rovnováhu a vyzeralo to na víťazstvo," povedal Leclerc.

Po vyjdení safety caru v 40. kole sa ale jeho šance skomplikovali. "Rozhodli sme sa vynechať vedúce vozidlo a nechali zájsť do boxu ten druhý. To sa mi nakoniec nevyplatilo, takže je to veľké sklamanie," uviedol Monačan.

Je ťažké zostať šťastný

Ten po skončení pretekov hovoril aj s tímovým šéfom Mattiom Binottom. "Nie je to nič, čo by sa muselo riešiť interne. Charlesovi som povedal, že chápem jeho sklamanie a že odišli fantastické preteky. Je ťažké zostať šťastný, ale hlavné je byť pokojný a pozitívne naladený," podotkol Binotto pre Sky Sports.

Na Leclercovom prepade nakoniec zarobil práve jeho tímový kolega Sainz, ktorý si pripísal v 150. pretekoch v F1 prvé víťazstvo v kariére. Pred Monačana sa na stupne víťazov dostali aj druhý Pérez z Red Bullu a tretí Lewis Hamilton z Mercedesu. "Pre Carlosa je to určite skvelé a splnený sen, ale je fakt, že nedokážem skryť sklamanie z tých svojich pretekov," dodal Leclerc.

Carlos Sainz sa dočkal Galéria fotiek (11) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Viac o téme: Carlos Sainz Ferrari Veľká cena Veľkej Británie Charles Leclerc
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy