VIDEO Frustrovaný súper po búrlivom finiši obvinil Sagana: Mal som na víťazstvo, ale...

Dylan Groenewegen, Peter Sagan a Wout Van Aert v záverečnom finiši tretej etapy TourDylan Groenewegen, Peter Sagan a Wout Van Aert v záverečnom finiši tretej etapy Tour Zdroj: SITA/AP/Daniel Cole

SONDERBERG - Tretia etapa cyklistických pretekov Tour de France mala búrlivú dohru. Trojica špurtujúcich pretekárov sa v závere prudko pohla doprava, čím natlačila na bariéru slovenského cyklistu Petra Sagana. Ten obsadil štvrté miesto a v cieli neskrýval rozhorčenie, keď nahnevane ukázal prstom na vedúceho jazdca priebežného poradia Wout Van Aerta z Belgicka.

"Šprint Van Aerta nemôžem súdiť, na to sú rozhodcovia. Sami ste to videli v televízii. Som rád, že som to ustál," uviedol k incidentu v závere etapy Sagan pre zámorské médiá. "Začal som šprintovať, sťahoval som náskok a zrazu som bol pri bariére," opísal situáciu jazdec tímu TotalEnergies, ktorý prichádzal z pravej strany trate, keď sa trojica Van Aert, Jasper Philipsen a víťaz etapy Dylan Groenewegen priblížila smerom k nemu.

"Videl som, že ide okolo mňa a snaží sa mi niečo povedať, no nerozumel som mu pre hluk. Nebol som si istý, prečo sa sťažuje a ani neviem, ako skončil," reagoval na situáciu tesne pred cieľom Van Aert zo stajne Jumbo-Visma.

Frustrovaný Ewan obvinil Sagana

Ďalší uhol pohľadu na situáciu poskytol Austrálčan Caleb Ewan, ktorý medzi najlepšou štvorkou nefiguroval a obvinil z toho najmä Sagana. "Začali šprintovať v strede trate a potom sa všetci presunuli napravo. Myslím si, že to začal Van Aert, no Sagan sa potom posunul ešte prudšie doprava. Mal som na víťazstvo, vyrazil som do špurtu v rovnakom čase ako Dylan," neskrýval po pretekoch frustráciu Ewan.

Sagan je vo forme

Pozitívum v nedeľnom incidente však našiel šéf Saganovho tímu Jean-René Bernaudeau. "To, že je nespokojný, znamená, že je vo forme. Podstatné je, že ju našiel. Štve ho, že mal na víťazstvo a je normálne, že sa hnevá," uviedol Bernaudeau na adresu slovenského cyklistu, ktorý v nedeľu zaznamenal najlepší výsledok na TdF od 10. etapy v roku 2020. Cyklistov čaká deň voľna a v utorok si bude môcť Sagan napraviť chuť v ďalšej šprintérskej etape z Dunkerque do Calais, ktorá bude prvá na území Francúzska.

Dylan Groenewegen, Peter Sagan Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Daniel Cole

Viac o téme: Peter Sagan Caleb Ewan Dylan Groenewegen Wout van Aert Jasper Philipsen Jean-René Bernaudeau
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: RTVS, YouTube
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá