F1: Sainz vyhral prvé preteky v kariére! Hrôzostrašná nehoda v úvodnom kole

NETKY.SK • 3 Júl 2022, 18:29 • 2 min
F1: Sainz vyhral prvé preteky v kariére! Hrôzostrašná nehoda v úvodnom kole

SILVERSTONE – Magické preteky na historickom Silvestone. Fantastickú VC Anglicka nakoniec vyhral španielský pilot tímu Ferrari Carlos Sainz. Čínsky pilot Zhou Guanyu prežil hrôzostrašnú nehodu.

slovakia

left justify in out

Vamos Carlos

 

V náročnej kvalifikácii si španielsky pilot Carlos Sainz vyjazdil svoju prvú pole position v kariére. Sainz nezvládol úvodný štart a okamžite sa cez neho dostal Max Verstappen, lenže hrôzostrašná nehoda Zhoua Guanyu priniesla červenú vlajku a mráz na chrbte každého fanúšika motoršportu. Zhou bol obeťou klasického "sendviča", ktorý jeho monopost obrátil hore nohami a následne sa rútil do štrkovej zóny. Monopost Alfa Romeo preskočil záchranné bariéry a uviazol medzi ochranným pletivom a bariérami. 

 

 

Preteky boli znova reštartované z pôvodných pozícií, Sainz si tentokrát postrážil Verstappena a viedol VC Anglicka. Leclercovi štart znova nevyšiel a musel siahnuť k fantastickému manévru, pri ktorom poškodil predné krídlo Sergia Peréza, ktorý sa vďaka tomuto prepadol do hĺbky pola. 

 

Sainz neustál tlak od Maxa Verstappena a kvôli jazdeckej chybe stratil prvú pozíciu, lenže o pár kôl neskôr nastali technické problémy Verstappena a znova sa do čela pretekov vrátila dvojica Ferrari

 

V závere pretekov prišli technické problémy Estébana Ocona, ktoré nám priniesli teda poriadnu zábavu! Na trať vyšiel safety car a jazdci prezuli na najmäkšie pneumatiky. Jediný, kto neprezul, bol líder pretekov Leclerc, ktorý sa dostal do značnej nevýhody a hneď po reštarte ho v tvrdom tímovom súboji predbehol Carlos Sainz. Sainz sa dokázal okamžite odpútať a nakoniec získal svoje prvé víťazstvo vo svojom 150. štarte v F1. 

 

Po fantastickom comebacku a nádherných súbojoch došiel do cieľa na 2. mieste mexický pilot Sergio Peréz. Domáci miláčik a sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton získal výbornú 3. pozíciu a opäť dokázal, že stále patrí k najlepším jazdcom štartového poľa. Štvrtá priečka zostala sklamanému Leclercovi, ktorého v tejto sezóne niekto asi naozaj preklial. Líder šampionátu Max Verstappen nakoniec dokrúžil na 7. priečke, aj keď v posledných kolách naňho poriadne tlačil Mick Schumacher. Mladý Nemec získal svoje prvé body v F1 za 8. miesto. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies