Domov » Žurnál+ » Autor: Nadácia Spolu s odvahou

Žurnál+

Staňte sa dobrovoľníkom školského programu

Nadácia S. » Akcie / 2022-07-03 13:00:01 /  Pridaj komentár / 5 lajkov

Pridajte sa k nám a meňme životy detí spoločne!

Staňte sa dobrovoľníkom v školskom programe, ktorý pomáha s návratom dlhodobo chorých detí do tried. Spoločne školákom pomôžeme chápať a prijímať inakosť, trénovať empatiu a posilniť kamarátstva. Vytvoríme prostredie, v ktorom sa dieťa po návrate z náročnej liečby bude cítiť vítané.

 

 

Naším cieľom je školským programom spustiť vlnu zmien, ktoré je možné udržať a rozvíjať ďalej aj po skončení programu. Okrem zvýšenia povedomia poskytneme aj konkrétne prostriedky. Stretnutie prebieha v hravej priateľskej atmosfére, primerane veku detí.

 

„Pri každodennom zhone a problémoch je veľmi dôležité zastaviť sa a nájsť si čas venovať pozornosť jeden druhému. Deti sa – pomocou zábavných hier – sa dokážu uvoľniť a otvoriť rozhovoru. Šikovne mierené otázky vedúcich programu nás nabádali uvažovať, dlho v nás rezonovali. Bola radosť vidieť, ako sa moji žiaci spolu, pomáhajúc si navzájom, dostali k riešeniu úloh a uvedomili si, že akceptovanie toho druhého a vzájomná pomoc prinášajú nielen dobrý pocit, ale sú aj tým najefektívnejším prostriedkom na dosiahnutie spoločných cieľov“ – takýmito slovami sa o svoje skúsenosti podelila triedna pani učiteľka zo základnej školy v Jahodnej.

 

 

Aké sú podmienky dobrovoľníctva v školskom programe?

Žiadne predošlé skúsenosti nie sú podmienkou. Dobrovoľník školského programu musí mať 20 rokov a viac a samozrejme, pozitívny vzťah k deťom. Program sa bude uskutočňovať na školách po celom Slovensku. Povinná je účasť na bezplatnom školení, ktoré sa uskutoční v Bratislave, 10. - 11. septembra. Prihlásiť sa na školenie je potrebné do 24. júla, vyplnením tejto prihlášky:

bit.ly/SkolenieSkolskyProgram2022

 

 

Radi pracujete s kolektívom detí? Máte chuť a možnosť pomáhať vo svojom voľnom čase deťom a tínedžerom? Staňte sa dobrovoľníkom nášho podporného školského programu. Stačí jedno dopoludnie v mesiaci a pozitívny dopad vašej pomoci vás zaručene naplní dobrým pocitom!

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »