Všetky veci poznám, mali a používali sme ich aj my

Povedal v piatok niekoľkokrát Slávo pri prehliadke Múzea totality. A na starej socialistickej plastickej mape Československej socialistickej republiky aj našiel a ukázal, kde slúžil ako vojak základnej prezenčnej služby. Mali na starosti odposluch vysielačiek na západ od nás  a práve takéto odposluchy darované Slávom už máme archivované v Múzeu totality.

Slávo sa v múzeu stretol s novinárom Mirom Košírerom a bolo o čom debatovať. Miro Košírer totiž prevádzkuje BUNKER BS-8 v Bratislavskej Petržalke, ktorý bol súčasťou opevnenia Bratislavy počas II. Svetovej vojny. Dnes je výborne zariadeným múzeom, pri ktorom nechýba ani originálna Železná opona, resp. jej časť a priestory na stretávanie sa ľudí so záujmom o históriu.

                                            

– – –

Exponáty Múzea totality sú postupne  dokumentované fotograficky a spolu s popiskami publikované na online platforme, ktorú môžete navštíviť tu:

https://www.muzeumtotality.online/

Ďalšie informácie o totalitnej dobe a socialistickom Československu nájdete tu:

https://socializmus.sk/

Ak máte staré predmety z čias socializmu a máte záujem umiestniť ich v múzeu pre ich zachovanie pre ďalšie generácie, uvítame to a bez váhania sa ozvite e-mailom, alebo telefonicky na číslo: 0907 277 777.

Zachovajme kus histórie aj pre tých, ktorí tu budú pre nás. A ukážme im, aký bol reálny život v totalitnej dobe, kedy si jedna strana prisvojila moc a vládu nad ľuďmi aj za cenu ich streľby na hraniciach, ak sa systém rozhodli opustiť.

Ukazujme a o dobe minulej hovorme našim deťom pravdu, aby im dobré veci slúžili ako príklad a zo zlých sa poučili a chyby minulosti neopakovali.

Nezabúdajme, sloboda stojí za to a za jej získanie veľa ľudí trpelo a mnohí dokonca položili život.

Úvodné video

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kontakt

© 2023 Múzeum totality. Develpoed by Globsite.eu – Denis Majko

Construction

From preconstruction to virtual design and construction, we offer a wide range of services to meet your building needs.

Lump-Sum Contracting

The Construction Manager is not required to provide an estimate or contract cost breakdown and does not typically participate in pre-construction.

Design - Build

Certainty of outcome. It’s why our clients choose us for their most challenging Design/Build projects.

Pre-Construction Services

From engineering to preconstruction, we offer a variety of services and delivery methods.