Dobré noviny
Nemôžete premýšľať, musíte konať, hovorí muž, ktorý mal jediný odvahu vytiahnuť vodiča z horiaceho auta
Romana Mináriková
Romana Mináriková

Nemôžete premýšľať, musíte konať, hovorí muž, ktorý mal jediný odvahu vytiahnuť vodiča z horiaceho auta

— Foto: Facebook Elkhorn City Police Department

Justin bol jediný, ktorý našiel odvahu priblížiť sa k zadymenému autu.

Potuloval sa po svojom dome, pokojné popoludnie však odrazu prerušila hlasná rana. Justin Quesenberry z amerického Kentucky spozornel a vyšiel z domu. Následne sa spolu so susedmi rozbehli za zvukom, aby zistili, čo sa stalo. V diaľke spozorovali auto, no kým k nemu dobehli, pohltilo ho množstvo dymu. Prvý pohľad podľa Justina nasvedčoval tomu, že vodič neprežil. Zavolali záchrannú službu, ale nikto nemal odvahu priblížiť sa k autu. Hrozilo, že môže čoskoro explodovať.

„Len som si pomyslel, že ktokoľvek tam bol, udusil sa," spomína si Justin. Keď sa však dym trochu rozplynul, nemohol uveriť vlastným očiam. Za volantom spozoroval pohyb. Videl som, ako sa ten človek pohybuje," povedal a dodal, že okamžite vedel, že je tam niekto, kto potrebuje jeho pomoc.

Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0izaKqY7mNj4fUaobThCstd4uZSeT5tGhS4j7LN5g4MNUtjp3iiV4L6w3PetX3vUyl&id=101159279051413

Pribehol k autu a vyzval vodiča, aby sa pohol smerom k nemu a k oknu na strane spolujazdca. Keďže vodič nevládal, Justinovi sa podarilo dostať do auta a chytiť muža pod ruky, vďaka čomu ho vytiahol z auta do bezpečiaKrátko nato sa na mieste objavili hasiči, ktorí požiar uhasili a postarali sa o zraneného vodiča.

„Hoci vodič utrpel vážne zranenia, prežil vďaka rýchlemu konaniu tohto muža," pochválilo Justinovu prácu policajné oddelenie. Napriek tomu Justin trvá na tom, že urobil to, čo by za rovnakých okolností urobil ktokoľvek. Nemôžete premýšľať," povedal a na záver dodal: „Musíte konať, pretože každý moment kedy váhate, kedy necháte aby vás ovládol strach, každý kúsok z týchto sekúnd je odobratý zo života toho človeka."

Už ste čítali?