V Prahe usadený pesničkár Dan Vertígo vydáva druhý tohtoročný singel. Pesnička Víkend hojdajúca sa na letnej indie reggae vlne znie ako bezstarostná párty oddychovka, v texte sa ale hudobník zaoberá kritikou ľudského údelu nekonečného pracovného kolobehu.


"Pôvodný plán natočiť klip ako punkovú párty v oldschoolovej skúšobni sme rozšírili o dejovú linku zbohatnutého podnikateľa, ktorý – v kontraste s textom – už nemusí pracovať, napriek tomu necíti zo života radosť a uspokojenie. V tajomnej komnate svojho domu našťastie objavuje komnatu ešte tajomnejšiu, ale nebudem spoilovať," hovorí Dan Vertígo.

Po dvoch sólových doskách a na jar vydanom singli Pes ide o jeho prvú pieseň natočenú s kompletnou kapelou. Na bicie hrá Matúš Hamerník, na klávesy Ondřej Vašata, na basu Ján Palán, dychovú sekciu obstarali Josef Vejvoda a Josef Smolík - muzikanti z kapiel SpazierGang alebo The Shots. Hlavnej úlohy zbohatlíka sa ujal frontman alternatívnej kapely Prinzesschen Boleslav Houdek. Za zvukom nahrávky stojí Adam Pakosta zo štúdia Soundevice a videoklip natočil Jaroslav Klapka.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Dan Vertígo.