Ako svoj smartfón udržať v dobrej kondícii počas horúčav? Vyhnite sa nadmernému prehrievaniu!

Počas vyšších teplôt by sme si mali na svoj smartfón dať pozor viac ako inokedy. Nasledujte tieto tipy a vyhnite sa prehrievaniu.

Vysoké teploty smartfón
Zdroj: Unsplash (Christian Wiediger, úprava Vosveteit.sk)

Letné horúčavy určite zastihli aj vás a v poslednej dobe sa teploty počas dňa dokážu dostať aj vysoko nad úroveň 30 stupňov celzia. Mimo to, že tieto teploty neprospievajú nášmu organizmu, tak rovnako trpia aj naše smartfóny. Ak by sme sa chceli schladiť my, zájdeme si k bazénu či sa schladíme chladeným nápojom, ako však ochrániť pred týmito teplotami aj náš smartfón? Tipy pre ochranu nášho elektronického zariadenia v extrémnych horúčavách nám prináša portál time.com a my sa na ne teraz pozrieme spoločne. Ak by sme totiž svoje zariadenie nechránili, mohlo by to mať nepríjemné následky.

Pri vyšších teplotách používajte svoj smartfón menej často

Ak sa váš smartfón v poslednej dobe vybíja o niečo rýchlejšie, nechce vám spustiť mobilné dáta či kameru smartfónu a správa sa nejako zvláštne, je to len znamením, že niečo nie je v poriadku. V takomto teple sa totiž naše zariadenie môže prehriať len obyčajnou existenciou a nemusíme ho k tomu vôbec využívať. Mali by sme ho totiž v týchto horúčavách využívať menej často, čím obmedzíme prehrievanie aj naším pričinením. Ak sa teda nachádzate v exteriéri, pokúste sa používanie svojho smartfónu minimalizovať.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Rovnako záleží aj na tom, ako svoje zariadenie prenášame. Neodporúča sa ho prenášať vo vrecku, keďže by ho zahrievali ešte tým, že by sme naň prenášali aj svoje telesné teplo. Ideálne je prenášať ho v kabelke, či niekde na mieste, kde by sa nezahrieval, no určite nie vo vrecku na našom tele. Pokúste sa svoj smartfón nenechávať napríklad v aute, aj keď sa občas stane, že ho tam zabudneme. Naše auto sa pre náš smartfón môže stať saunou a buďme k sebe úprimní, ani nám by sa nepáčilo v takomto rozhorúčavenom aute zostávať.

Dajte si pozor aj na nabíjanie

Nie že by sme počas týchto teplôt nemali nechávať náš smartfón na priamom slnku. Rovnako by sme mali dávať pozor aj na nabíjanie, ktoré by malo ideálne prebiehať v tmavšom priestore. Počas nabíjania sa totiž naše zariadenie zahrieva samo o sebe a ak k tomu zarátame aj zahrievanie slnečným svetlom, veľmi jednoducho sa dostaneme až k neprípustnému prehriatiu. Nabíjanie smartfónu sa ďalej odporúča na povrchu, ktorý nebude udržiavať teplo. Na nabíjanie pod vankúšom, či dekou rovno zabudnite. Najlepšie je nabíjať smartfón niekde na stole, ktorý teplo smartfónu neudrží.

Ak by vám náhodou napadlo, že svoj smartfón pri prehriatí odložíte do mrazničky, hneď teraz vás zastavíme. Ani extrémne nízke teploty neprospievajú nášmu zariadeniu a prechod z extrémne vysokej teploty do extrémne nízkej môže náš smartfón ešte aj poškodiť. Ak by sa teda vaše zariadenie prehrialo, jednoducho ho na chvíľu odložte niekam do tieňa a počkajte. Teplota po čase klesne aj sama, no v takomto teple sa vie celkom rýchlo dostať aj vyššie. Nezabudnite teda na to, že aj o vaše zariadenie sa teraz musíte starať o niečo viac.

Ako chránite svoj smartfón počas tohto tepla vy? A registrujete nejaké problémy pri zvýšených horúčavách? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre