Chutné maliny obsahujú nielen vitamín C, ale aj áčko, éčko či vitamíny skupiny B. Ochutnať, či máte skutočne dobré maliny na prípravu zákusku sa oplatí aj kvôli obsahu železa, vápnika, horčíka či draslíka. Počítajte s tým, že príprava vám zaberie asi hodinu. Určite sa to však oplatí. Pripravte si chuťové poháriky a pripravte si recept podľa redakcie Dobré jedlo.
Potrebujete:
- 3vajcia
- 125 g práškového cukru
- 50 mloleja
- 50 mlvlažného mlieka
- 150 g hrubej múky
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 3 lyžice malinovej šťavy
- 500 gmalín
Na krém:
- 350 ml mlieka
- 50 g kryštálového cukru
- 1 balíček pudingového prášku s malinovou príchuťou
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
Postup:
- Rúru predhrejte na 175 °C. Vajcia rozklepnite, žĺtky oddeľte od bielkov. Žĺtky s polovicou práškového cukru vyšľahajte do peny. Pridajte olej, mlieko, múku a premiešajte. Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov a zvyšného cukru.
- Cesto rozotrite na plech (25 x 35 cm) vyložený papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 15 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť.
- Potom pripravte krém. Dajte variť 300 ml mlieka a kryštálový cukor. Do vriaceho mlieka prilejte zvyšok mlieka s rozmiešaným pudingovým práškom. Uvarte do zhustnutia a miešajte do vychladnutia.
- Zmäknuté maslo s cukrom vyšľahajte do peny a potom ho postupne zašľahajte do pudingu.
- Vychladnutý plát cesta vyberte z plechu a opatrne stiahnite papier. Plát pokvapkajte malinovou šťavou, natrite pripraveným krémom a dajte do chladu stuhnúť.
- Rezy pred podávaním ozdobte malinami, prípadne jemne posypte práškovým cukrom.