Historický vláčik Korýtko je v prevádzke už piatu sezónu, bude premávať počas prázdninových víkendov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

Ružomberský historický vláčik Korýtko vstúpil v sobotu do svojej piatej sezóny. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.

Za zážitkami dolného Liptova

Ako informovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov Darina Bartková, historický vláčik bude jazdiť v čase od 09:00 do 18:00.

Podľa Bartkovej je Korýtko príkladom spolupráce lokálnych aktivistov, samosprávy a liptovskej OOCR. „Vďaka nemu aj okolie dolného Liptova láka návštevníkov za príjemnými zážitkami. Určite sa oplatí navštíviť aj túto časť nášho krásneho regiónu. Navyše, v druhej polovici leta sa na korytnickej železnici ukáže aj historický motorový vozeň M131 Hurvínek,“ poznamenala Bartková.

Svetoznáme kúpele

Bývalá Korytnická železnica vznikla v roku 1908 a až do ukončenia svojej prevádzky v roku 1974 bola spoľahlivým dopravným prostriedkom pre prepravu tovaru aj cestujúcich z okolitých obcí do Ružomberka.

Prepravovala aj kúpeľných hostí do vtedy už svetoznámych kúpeľov v Korytnici. V roku 2018 sa podarilo obnoviť torzo z pôvodnej trasy, ktorou vláčik jazdil v minulom storočí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Darina Bartková
Firmy a inštitúcie Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Liptov