Bratislavský hudobník Steven Vagovics zverejnil svoj prvý singel naspievaný v slovenčine. Ide o pieseň s názvom Chvíle snov, ktorá v pôvodnej verzii nesie názov Perfect Time a bola vydaná na jeho debutovom albume ešte v roku 2015. Text piesne v slovenčine napísal textár Michal Godor.

"Všetko to začalo, keď som ešte v novembri zverejnil na YouTube svoj cover piesne Mira Žbirku 22 dní. Na video mi vtedy reagoval Michal a po pár správach sme sa hneď skamarátili. Tým sa nám ačrtol priestor pre spoluprácu. Nikdy mi písanie textov v slovenčine obzvlášť dobre nešlo, tak som sa veľmi tešil, keď prejavil záujem otextovať moju pieseň Perfect Time z albumu Autumn's Fall. Som rád, že tematicky sa držal blízko k môjmu pôvodnému textu v angličtine. Myslím si, že naša spolupráca vyšla veľmi dobre a Michal je bez pochýb veľmi šikovný textár," hovorí Steven Vagovics.


"Dlho som uvažoval aj nad tým, či túto slovenskú verziu piesne vydať pod nový profil Štefan Vagovics alebo ju dať na svoj hlavný profil k doterajším anglickým verziám. Pod menom Steven sa totiž prezentujem v zahraničí len kvôli estetickým dôvodom, keďže je to iba medzinárodná forma mena Štefan. Nakoniec som sa rozhodol zverejniť ju na svojich hlavných profiloch na Spotify a na YouTube," dodáva Štefan.

Tematikou piesne v oboch verziách textu je prežívanie pekných spoločných chvíľ s partnerom a vyznávanie lásky. Táto téma je v piesňach Stevena Vagovicsa najčastejšia. Pôvodná anglická verzia piesne bola nahratá ešte v roku 2014 a bol to prvý oficiálny singel, ktorý vyšiel pod menom Steven Vagovics. V súčasnej slovenskej nahrávke môžu poslucháči počuť, ako sa počas rokov spevákov hlas vyvíjal, nakoľko je v určitých aspektoch pomerne odlišná od originálu. Za biciu súpravu si tentokrát sadol bubeník Dominik Špuler.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Vagovics. Text správy sme upravili.