Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.07.2022 12:50

Združenie miest a obcí Liptova sa stretlo v Závažnej Porube


Snímka zo zasadania ZMO Liptova


V priestoroch Chaty Opalisko zástupcov samospráv z okresu Liptovský Mikuláš privítal starosta Závažnej Poruby Pavel Beťko. Vo štvrtok 30. júna 2022 rokovanie Združenia miest a obcí Liptova viedol jeho podpredseda a starosta obce Podtureň Marián Vojtík.


Pozvanie medzi svojich kolegov z liptovských samospráv prijal aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger. Poskytol informácie z mimoriadneho snemu ZMOS i z rokovania Rady i Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska, ktoré sa uskutočnili 28. a 29. júna 2022 na Štrbskom Plese. 

Aj na zasadnutí tohto regionálneho združenia v diskusii dominovali témy, ktoré aktuálne najviac trápia slovenské samosprávy: schválenie protiinflačného balíčka a jeho obrovský dopad na rozpočty miest a obcí, ceny energií, problematika školstva či sociálnych vecí.

Branislav Tréger upozornil aj na skutočnosť, že v dôsledku zvýšených nákladov obyvateľov na každodenný život môžu v mestách a obciach pribúdať neplatiči, čo by spôsobilo samosprávam ďalšie ekonomické problémy. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2020
B. Tréger: Regionálne školstvo potrebuje rýchle zmeny a pomoc
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger požiadal ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o urýchlené rokovanie. Navrhovanými témami sú financie a zmeny viacerých školských zákonov.
viac
08.08.2020
B. Tréger sa stretol s primátorom a poslancom parlamentu Igorom Husom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v priestoroch Mestského úradu v Turčianskych Tepliciach stretol s tamojším primátorom Igorom Husom, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.
viac
26.08.2020
Predseda ZMOS sa v Šahách stretol so starostami
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger sa v utorok 25. augusta 2020 zúčastnil na zasadnutí Združenia obcí a miest Hontiansko Poipeľského regiónu, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch Mestského úradu v Šahách.
viac
09.07.2021
Liptovskí primátori a starostovia sa stretli v Závažnej Porube
Primátori a starostovia obcí z okresu Liptovský Mikuláš sa stretli na zasadnutí Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %