Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.07.2022 11:55

Prešovské Diridonky sú majsterky Európy


Prešovské mažoretky Diridonky


Prešovské mažoretky Diridonky majú obrovský dôvod na radosť. Na majstrovstvách Európy v chorvátskom Zadare dosiahli vynikajúce úspechy.


Diridonky si na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa uskutočnili v Hlohovci, vybojovali postup na 17. Majstrovstvá Európy v Zadare, a to so siedmimi choreografiami.

Z XVII. Majstrovstiev Európy v mažoretkovom športe priniesli Diridonky úžasné výsledky:

- minimix senior - 1. miesto a titul Majster Európy

- defilé baton senior - 3. miesto titul II. Vicemajster Európy

- minibaton senior - 4. miesto

- 2baton senior sólo - Naty Kačmárová - 9. miesto

- minimix junior - 9. miesto

- senior baton veľká formácia - 11. miesto

- minibaton kadet - 14. miesto

„Ani jedna súťaž nebola ľahká - postaviť sa na pódiá po 3 rokoch, keď dievčatá počas 2 rokov nemohli plnohodnotne trénovať - všetko stálo na online tréningoch, ich vôli a sebadisciplíne. Ale nesťažujeme sa. Všetci mali rovnaké, alebo podobné podmienky, ale my sme ich zvládli. Lebo odvaha, drina, úcta, ale aj pokora ukazujú cestu, ako ísť ďalej", hovorí za OZ Diridonky Marek Tomáš.

Na XVII. Majstrovstvách Európy sa zúčastnili aj tímy z Česka, Poľska, Chorvátska, Bulharska, Maďarska, Slovinska, Srbska, Ukrajiny, Talianska. Diridonkám sa podarilo prebojovať medzi špičku európskych súborov.

„Boli sme účastníčkami I. Majstrovstiev sveta, dúfame, že budeme účastníčkami aj IV. Majstrovstiev sveta, ktoré sa tento rok uskutočnia v Záhrebe koncom septembra a že znova privezieme do Prešova čo najlepšie umiestnenia," odkazujú Diridonky.

Autor: (ts-Prešov, Vlado Tomek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2016
Alexander Ernst: Postavenie hlavného kontrolóra závisí od jeho osobnosti
Pravidlá kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra mesta Prešov by mohli slúžiť aj ako manuál pre kontrolnú činnosť v iných samosprávach.
viac
13.07.2018
Podujatie Halušky Fest začal už dnes koncertmi
Koncertmi Kollárovcov, revivalu Elán Forever a country kapely Prameň štartoval dnes - v piatok popoludní - v obci Turecká v okrese Banská Bystrica 24. ročník podujatia Halušky Fest.
viac
27.08.2018
Vrcholom Dní sv. Huberta budú majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov
Areál svätoantonského kaštieľa privíta počas nasledujúceho víkendu (1. a 2. septembra) návštevníkov 28. ročníka Dní svätého Huberta. Vrcholom tohtoročných celoslovenských poľovníckych slávností budú 20. ME vo vábení jeleňov s medzinárodnou účasťou. Zúčastnia sa na nich vábiči z 13 štátov.
viac
23.07.2021
Prešov čaká sviatok dráhovej cyklistiky
Velodróm Prešov bude v sobotu 31. júla a v nedeľu 1. augusta 2021 strediskom prestížnych pretekov s medzinárodnou účasťou pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Preteky Grand Prix Prešov sú tento rok spojené aj s Majstrovstvami Slovenska v dráhovej cyklistike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %