MojAndroid

Nothing Phone (1) bol dnes konečne oficiálne predstavený. Doterajšie dohady sa naplnili, o čom svedčili aj skoré ukážky telefónu napríklad od rôznych známych YouTuberov. Nejdeme už nič naťahovať a poďme si rovno povedať, čo táto horúca novinka ponúka. Informácie priniesol portál GSMArena.

Veľmi solídne špecifikácie za prívetivú cenu

Prednej strane Nothing Phone (1) dominuje 6,55-palcový OLED displej s Full HD+ rozlíšením (1080 x 2400 pixelov), 120 Hz obnovovacou frekvenciou, 240 Hz vzorkovacou frekvenciou a maximálnym jasom o hodnote až 1 200 nitov. Obrazovku chráni sklíčko Corning Gorilla Glass 5. Nielen perfekcionistov rozhodne potešia symetrické rámčeky na všetkých štyroch stranách v okolí displeja. Priamo pod ním sa nachádza bezpečnostný prvok v podobe skenera odtlačkov prstov. O výkon sa stará čipset Snapdragon 778G+ od amerického giganta Qualcomm.

Nothing Phone (1)
Nothing Phone (1) | Zdroj: GSMArena.com

Zaujať Nothing Phone (1) dokáže aj svojou fotografickou výbavou. Na zadnej strane sa nachádza 50 MP primárny snímač so svetelnosťou f/1,88. Konkrétnejšie ide o senzor Sony IMX766 o veľkosti 1/1,56″ a vyznačuje sa aj optickou stabilizáciou obrazu. Ultra širokouhlý senzor Samsung JN1 s veľkosťou 1/2,76″ má 50 MP rozlíšenie a 114-stupňový uhol záberu. Tretí fotoaparát sa potom nachádza už len vpredu a ide o 16 MP Sony IMX471 “selfie” snímač.

Nadstavba Nothing OS (1) je naozaj špeciálnym prídavkom

Zariadenie beží na operačnom systéme Android 12, ktorý prekrýva grafická nadstavba Nothing OS (1). Podľa výrobcu je hlavnou vlastnosťou systému spoľahlivosť, takže sa rozhodol Android ukryť iba za veľmi graficky nenáročnú nadstavbu, ktorá možno nenápadne pripomína začiatky starého dobrého OxygenOS. Dizajnový jazyk je však trošku odlišnejší, do tešiť sa je možné na systém podobný čistému Androidu s viacerými šikovnými vychytávkami ako bonus.

Nothing Phone (1)
Nothing Phone (1) | Zdroj: GSMArena.com

Keď už sme spomenuli tie vychytávky, tak jednou z nich je neodmysliteľne aj zadná strana, ktorá je priehľadná a to z jednoduchého dôvodu. Hostí totiž viacero maličkých LED diód spojených do pásov, ktoré sa dokážu rozsvietiť napríklad v prípade prichádzajúcich hovorov (dokážu blikať do rytmu vstavaných zvonení) či notifikácií. Indikovať dokáže napríklad aj stav nabitia batérie. Ide skôr o taký “gimmick”, no vyzerá veľmi zaujímavo a dá sa využiť aj prakticky, za čo dávame tomuto smartfónu bonusové body.

Batéria má kapacitu 4 500 mAh a podporuje nabíjanie o maximálnom výkone 33 W. Nabíjací adaptér však v predajnom balení nenájdete, no Nothing ponúka 45 W nabíjačku za 35 eur. Plné nabitie sa dosiahne už za 70 minút. Telefón podporuje aj bezdrôtovú formu dobíjania. V tomto prípade však výkon činí 15 W. Potešiť dokáže aj 5 W reverzné nabíjanie, vďaka ktorému bude možné dobiť napríklad TWS slúchadlá Nothing Ear (1).

Nothing Phone (1): Cena a dostupnosť na Slovensku

Cena je stanovaná na 469 eur za variant s 8 GB RAM a 128 GB internej pamäte. 499 eur si potom zaplatia tí, ktorí požadujú 256 GB úložného priestoru. Najlepší model vyjde na 549 eur a ponúka 12 GB operačnej pamäte a 256 GB vnútorného úložiska. Novinka sa u nás oficiálne predávať nebude, no dostupnosť je hlásená napríklad aj u našich susedov. Dostať ho budú môcť záujemcovia v Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Hong Kongu, Maďarsku, Indii, Izraeli, Taliansku, Macau, Malajzii, Holandsku, Nórsku, na Filipínach, Poľsku, Portugalsku, Rumunsku, Saudskej Arábii, Španielsku, Singapure, Švédsku, Švajčiarsku, na Taiwane, Thaistku a v Spojených arabských emirátoch.

Tak čo hovoríte na Nothing Phone (1) vy? Nám sa popravde veľmi páči a sme zvedavý, či niečo vývojári pridajú v budúcnosti aj prostredníctvom softvérových aktualizácií. Veríme, že sa firme bude dariť aj v budúcnosti a urobí vo vyššej strednej triede mobilných zariadení poriadny rozruch.

Nothing Phone (1): Tabuľka parametrov

Displej
  • 6,55-palcový
  • OLED
  • Rozlíšenie Full HD+ (1080 x 2400 pixelov)
  • 120 Hz obnovovacia frekvencia
  • 240 Hz vzorkovacia frekvencia
  • Maximálny jas 1 200 nitov
Procesor
  • Qualcomm Snapdragon 778G+
Operačná pamäť
  • 8 až 12 GB
Interný ukladací priestor
  • 128 až 256 GB
Fotoaparáty
  • 50 MP primárny, f/1.88, optická stabilizácia obrazu
  • 50 MP ultra širokouhlý, f/2.2, 114-stupňový uhol záberu
  • 16 MP “selfie”
Batéria
  • 4 500 mAh
Nabíjanie
  • 33 W drôtové (bez nabíjačky v balení)
  • 15 W bezdrôtové
  • 5 W reverzné
Rozmery
  • 159,2 x 75,8 x 8,3 milimetrov
Hmotnosť
  • 193,5 gramov
Cena
  • 469 až 549 eur

Nothing Phone (1): Spoznali sme európsku cenu, ktorá príjemne prekvapila

2.7.2022

Smartfón Nothing Phone je horúca novinka, ktorá ešte nebola oficiálne predstavená. Aj napriek tomu sme už mali možnosť nahliadnuť na niektoré z jeho vlastností, najmä na jeho zadnú stranu. Tá je do určitej miery priehľadná a obsahuje LED diódy, ktoré prinášajú široké. možnosti personifikácie.

Nothing ear
Nothing Ear (1) | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Konečne prichádza niečo, čo je iné a neokukané. A za to si spoločnosť zaslúži pochvalu. Tú si zaslúžila už za svoje slúchadlá Nothing Ear (1). Tie prišli s atraktívnym priehľadným dizajnom, slušnou kvalitou zvuku a aktívnym potlačením hluku. Cena pritom nebola vysoká.

A práve atraktívna cena by mohla byť veľkým lákadlom aj v prípade smartfónu od tejto spoločnosti. Uniknuté predpokladané európske ceny to minimálne naznačujú. Novinka má byť k dispozícii v troch pamäťových variantoch za nasledujúce ceny.

Variant Cena
8 + 128 GB 469,99 €
8 + 256 GB 499,99 €
12 + 256 GB 549,99 €

Či a kedy sa smartfón dostane na slovenský trh, zatiaľ nevieme. Pri pohľade na ceny podľa nás najlepšie vychádza stredný variant s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. V porovnaní s najlacnejším si priplatíte len 30 eur, pričom získate 128 GB miesta navyše. 12 GB RAM je taktiež lákavých, no v porovnaní s väčším úložiskom to až taká veľká zmena nebude. Do budúcna sa však operačná pamäť navyše môže hodiť.

Nothing Phone (1) bol v rukách známeho YouTubera. Prináša zaujímavé LED svetlá

Predchádzajúca časť článku

MKBHD je dlhoročnou stálicou v technickom odvetví platformy YouTube. Teraz sa mu do rúk dostal Nothing Phone (1) a musíme uznať, že už na prvý pohľad vyzerá veľmi zaujímavo. Na jeho zadnej strane sa nachádzajú desiatky LED diód, ktoré tvoria zaujímavý dizajn. V prípade prichádzajúcej notifikácie sa telefón rozsvieti. Bude možné si zvoliť rôzne štýly osvetlenia pre jednotlivé aplikácie. Spodné LED diódy svietia v prípade nabíjania a indikujú percentuálny stav nabitia batérie.

V systéme je nahraných niekoľko vyzváňacích tónov, na ktoré svietidlá do rytmu zvuku efektne reagujú. Ide o niečo nové, čo sme ešte na smartfóne nevideli. Nothing Phone (1) mnohých vrátane nás zaujal ešte pred jeho samotným oficiálnym predstavením. Toho sa mimochodom dočkáme už 12. júla. Pre viac detailov vám rozhodne odporúčame pozrieť Marquesove video. MKBHD nezabudol dodať, že telefón sa celkom nápadne podobá na iPhone 12. To však rozhodne neberieme ako nevýhodu, skôr naopak.

Nothing Phone (1): Poznáme dizajn zadnej strany telefónu

Predchádzajúca časť článku

Spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus, Carl Pei, sa po opustení firmy vydal svojou vlastnou cestou a vytvoril značku Nothing. Svoj prvý smartfón Nothing Phone (1) pomaličky odhaľuje už niekoľko týždňov až mesiacov. Teraz sme sa však dočkali plnohodnotnejšieho pohľadu na jeho pravdepodobne priehľadnú zadnú stranu. Informácie priniesol web Android Authority.

Prvý telefón značky Nothing sa bude vyznačovať zaujímavým a nezvyčajným vzhľadom

Ako sme už naznačili, zadná strana smartfónu je s najväčšou pravdepodobnosťou priehľadná. Vidíme cievku potrebnú na bezdrôtové nabíjanie, logo značky Nothing a dvojicu fotoaparátov doplnenú o LED blesk. Teraz nám ostáva dúfať, že druhý snímač je ultra širokouhlý alebo teleobjektív s viacnásobným optickým priblížením. Hĺbkový alebo makro senzor by boli celkom sklamaním. Ide o iný dizajn, na aký sme zvyknutí.

Nothing Phone (1) dizajn
Dizajn zadnej strany pripravovaného smartfónu značky Nothing | Zdroj: AndroidAuthority.com

Priehľadné smartfóny tu boli aj v minulosti. Za zmienku stojí napríklad Xiaomi Mi 8 Explorer Edition. Toto zariadenia vzbudilo veľa pozornosti, pretože bolo skutočne unikátne na tú dobu. Aj napriek tomu, že súčiastky pod sklom neboli pravé, telefón vyzeral skutočne zaujímavo a pre niekoho možno aj krajšie, ako pripravovaný Nothing Phone (1). Predstavenie tohto modelu sa očakáva už počas špeciálnej udalosti 12. júla. Ako sa vám pozdáva takýto vzhľad? Dajte nám vedieť v diskusii pod článkom.

Nothing Phone (1): Poznáme oficiálny dátum predstavenia

Predchádzajúca časť článku

Zakladateľ spoločnosti OnePlus, ktorý teraz vytvoril novú značku Nothing, Carl Pei, informoval o dátume oficiálneho predstavenia smartfónu Nothing Phone (1). Ide o prvý telefón tejto novej firmy. Informáciu na internet zverejnil portál Phone Arena.

Nothing Phone (1) uzrie svetlo sveta už o mesiac

Dátum predstavenia novinky je 12. júl. Konkrétnejšie sa tak stane o 17:00 nášho času. Udalosť nesie pomenovanie “Nothing: Return to Instinct”. Nothing tvrdí, že ich telefón bude “niečim, čo ste doteraz ešte nevideli”. Sme tak veľmi zvedaví, čo si pre nás Carl Pei spolu s jeho tímom prichystal. Zariadenie by sa malo pohybovať na úrovni 500 amerických dolárov. O špecifikáciách smartfónu nevieme v tomto momente prakticky nič.

Nothing Phone (1): Predstavený by mohol byť už onedlho

26.06.2022

O spoločnosti Nothing ste už zrejme počuli. Jej hlavou je zakladateľ značky OnePlus, Carl Pei. Ten po svojom odchode z OnePlus založil spomínanú firmu. Jej prvým produktom boli slúchadlá Nothing Ear (1). Onedlho sa máme dočkať predstavenia smartfónu Nothing Phone (1). Webový portál GizmoChina prezradil presný dátum oficiálneho predstavenia.

Nothing Phone (1) je zatiaľ záhadným smartfónom

V marci tohto roka Carl Pei prehlásil, že spoločnosť Nothing pracuje na smartfóne s názvom Nothing Phone (1). Taktiež bolo vtedy naznačené, že k predstaveniu dôjde v priebehu leta. Teraz už vieme, že sa tak má stať presnejšie 21. júla. Nejde však o informáciu, ktorá je na 100 percent istá. Predstavenie môže čokoľvek skomplikovať a z toho dôvodu nie je vylúčený presun predstavenia na iný termín. Momentálne ani vlastne nevieme, akými parametrami bude telefón disponovať.

Nothing
Nothing | Zdroj: GizmoChina.com

Cenová kategória by sa mala pohybovať v okolí 500 € čo naznačuje, že Nothing Phone (1) pravdepodobne nebude pravou vlajkovou loďou. Malo by ísť skôr o atraktívne zariadenie strednej triedy s unikátnym dizajnom. Tweet zakladateľa firmy naznačuje, že mobil by mal podporovať bezdrôtové nabíjanie. Niektoré dohady tvrdia, že v útrobách pripravovanej novinky by sa mal ukrývať nedávno predstavený čipset Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1.

Nothing Phone (1)
Nothing smartfón | Zdroj: Gizchina.com

Operačným systémom bude samozrejme Android, no prekrytý nadstavbou NothingOS, ktorá bude možno pripomínať staré zlaté časy OxygenOS. Zariadenie má dostať až trojročnú podporu veľkých aktualizácií operačného systému a štyri roky bezpečnostných záplat. Veríme, že o pár dní až týždňov budeme mať o tomto zatiaľ pomerne záhadnom smartfóne viac informácií. Určite nás bude zaujímať, čo sa zakladateľovi značky OnePlus podarí vytvoriť s jeho novým počinom.

Náš tip
Exynos končí. Samsung vyvinie do roku 2025 nové procesory pre smartfóny. Prejde dovtedy na MediaTek?

12.7.2022

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+