Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Hyundai Motor odhalil dizajn plne elektrického IONIQ 6, aerodynamického streamlinera s premysleným dizajnom interiéru.

Novinky

1.7.2022

Spoločnosť Hyundai Motor Company odhalila efektívny a nadčasový dizajn veľmi očakávaného IONIQ 6, druhého modelu uvádzaného pod značkou IONIQ, ktorá je určená výhradne pre elektrické vozidlá. IONIQ 6, ktorý Hyundai opisuje ako elektrifikovaný streamliner, je aerodynamicky tvarovaný a inovatívne využíva udržateľné materiály, aby odrážal hodnoty dnešných zákazníkov elektrických vozidiel.

 

IONIQ 6 je inšpirovaný konceptom Hyundai Prophecy EV. Vyznačuje sa čistými, jednoduchými líniami a čistou aerodynamickou formou, ktorú dizajnéri Hyundai označujú ako Emotional Efficiency (emocionálna efektivita, pozn. prekl.). Typológia elektrifikovaného streamlinera modelu IONIQ 6 a dômyselný interiér pripomínajúci kokón zosobňujú siluetu novej éry elektrickej mobility. Celkový dizajnový motív Ethical Uniqueness (etická jedinečnosť, pozn. prekl.) odráža záväzok Hyundai zameraný na energetickú efektívnosť a environmentálnu zodpovednosť.

 

IONIQ 6 spája emocionálnu konvergenciu funkčnosti s estetikou,“ povedal SangYup Lee, výkonný viceprezident a vedúci dizajnérskeho centra Hyundai. „Osobitý, efektívny dizajn je výsledkom úzkej spolupráce medzi inžiniermi a dizajnérmi, ktorí venovali mimoriadnu pozornosť každému detailu a hodnotám orientovaným na zákazníka. IONIQ 6 sme vytvorili ako kokón, ktorý ponúka osobné miesto pre všetkých."

Dizajn IONIQ 6 zameraný na človeka je etický aj jedinečný

IONIQ 6 demonštruje etický a jedinečný dizajn prostredníctvom energetickej účinnosti a využívania trvalo udržateľných materiálov. Dizajn IONIQ 6 bol od začiatku zameraný na človeka, pričom vnútorný priestor sa vyvíjal súčasne s vonkajšou formou. Veľkou snahou bolo priniesť maximalizáciu a optimalizáciu vnútorného priestoru, jeho natiahnutie vpredu aj vzadu. Výsledkom je jedinečná aerodynamická silueta streamlinera a priestranný interiér.

 

Rovnako ako oceneniami ovenčený IONIQ 5 predtým, aj IONIQ 6 implementuje dizajnovú stratégiu Hyundai Look, ktorá dáva každému modelu jedinečný vzhľad. Tým, že sa Hyundai zameriava na zákazníka, navrhuje dizajn s ohľadom na rôznorodé životné štýly, nie s ohľadom na jediný štýl, ktorý by mal vyhovovať všetkým.

Streamliner s elegantnou, ale funkčnou estetikou

IONIQ 6 je elektrifikovaný streamliner, ktorý zhmotňuje myšlienku emocionálnej efektivity tým, že súčasne uspokojuje estetické aj funkčné potreby zákazníka. Aerodynamicky tvarovaná silueta s jednoduchými, no zmyselnými krivkami prináša novú typológiu pre éru elektrickej mobility.

 

IONIQ 6 má mimoriadne nízky koeficient odporu vzduchu - len 0,21, k čomu mu dopomáha jeho nízka predná časť, aktívne vzduchové klapky umiestnené vpredu, zmenšenie vzdialenosti medzi kolesami a voliteľné úzke digitálne bočné zrkadlá. Ďalšou podporou závideniahodnej aerodynamickej schopnosti IONIQ 6 je jeho zadný spojler inšpirovaný eliptickým krídlom s konštrukciou v štýle člna. Dokonca aj pod vozidlom je snaha o lepšiu aerodynamiku evidentná - v úplnom zakrytí podvozku, optimalizovaných deflektoroch a zmenšenej medzere medzi podbehmi kolies.

 

IONIQ 6 tiež na rôznych miestach disponuje viac ako 700 parametrickými pixelmi – nájdete ich na svetlometoch, zadných kombinovaných svetlách, predných spodných senzoroch, pri vetracích otvoroch a aj ako indikátor stredovej konzoly, aby sa posilnila identita značky IONIQ v celom vozidle.

 

Parametric Pixel High-Mounted Stop Lamp (HMSL) zadného krídla poskytuje pri použití bŕzd pútavý svetelný podpis. Na zvýraznenie jedinečnosti IONIQ 6 je na prednej a zadnej časti vozidla aplikovaný novonavrhnutý znak Hyundai „H“.

 

Interiér inšpirovaný kokónom ponúka dômyselný osobný priestor na kolesách

Interiér IONIQ 6 v tvare kokónu - zámotku slúži ako pohodlný osobný priestor, plný praktických funkcií a udržateľných materiálov, ktoré zvýrazňujú charakter ekologickej mobility a životného štýlu.

 

Elektrická modulárna platforma E-GMP umožnila konštruktérom roztiahnuť interiér vpredu aj vzadu a vytvoriť tak optimálny priestor pre nohy. Vďaka priestrannosti sa budú cestujúci vo vozidle cítiť veľmi pohodlne. Platforma tiež umožňuje ponúknuť úplne rovnú podlahu, čo pocit slobody pohybu ešte umocňuje.

 

Architektúru interiéru zameranú na používateľa dokazuje aj ergonomicky navrhnutá riadiaca jednotka, ktorá je umiestnená v strede, čím znižuje rozptyľovanie vodiča a podporuje bezpečné a intuitívne riadenie. Modulárna palubná doska s dotykovou obrazovkou integruje 12-palcový plne dotykový displej infotainmentu a 12-palcový digitálny prístrojový panel. Stredová konzola poskytuje pohodlný a veľkorysý úložný priestor v aute.

 

Dvojfarebné ambientné podsvietenie poskytuje celkové osvetlenie interiéru vozidla IONIQ 6. Používatelia si môžu vybrať zo spektra až 64 farieb a šiestich dvojfarebných tém vyvinutých odborníkmi na farby, aby pomohli vodičom a cestujúcim cítiť sa uvoľnene a pohodlne. Režim Speed ​​Sync Lighting pridáva emócie k zážitku z jazdy zmenou jasu vnútorného osvetlenia v závislosti od rýchlosti vozidla. 4-bodové interaktívne pixelové svetlá na volante umožňujú jednoduchú komunikáciu medzi vodičom a vozidlom.

 

Odstránenie tlačidiel z predných dverí poskytlo viac voľného priestoru a viac úložného priestoru. Sedadlá Relaxation Comfort v prednom rade podporujú príjemný čas strávený vo vozidle jednoduchým nastavením sklonu sedadla.

Ekologické materiály na dotykových bodoch pre trvalú udržateľnosť

V súlade s témou Etická jedinečnosť modelu IONIQ 6 a inšpirovaní dnešnými ekologicky uvedomelými spotrebiteľmi, dizajnéri Hyundai aplikovali na exteriér trvalo udržateľné materiály. Príkladom je recyklovaný pigmentový náter z pneumatík po skončení ich životnosti či bambusový pigmentový náter na karosérii.

 

Interiér IONIQ 6 je tiež zdobený udržateľnými materiálmi a farbami. V závislosti od úrovne výbavy medzi ne patrí ekologická koža (sedadlá), recyklovaná PET tkanina (sedadlá), bio TPO koža (palubná doska), bio PET tkanina (strop), bio farba získaná z rastlinných olejov (dvere) a koberček z recyklovaných rybárskych sietí.

Svetová premiéra IONIQ 6

Svetová premiéra modelu IONIQ 6 sa uskutoční v júli, keď Hyundai odhalí úplné špecifikácie vozidla, vrátane funkcií elektrifikovaného streamlinera a pokročilých technológií.

 

Viac informácií o IONIQ 6 nájdete aj na https://ioniq6.hyundai.com

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén