Voľbou Korčoka volíte vojnu! Nevoľte za prezidenta vojnového štváča, ktorý by neváhal vyslať vašich mužov, otcov a synov na smrť do ukrajinských zákopov!

Zima sa pomaly blíži a pre celý Západ bude doslova apokalyptická


Print Friendly, PDF & Email

Zima sa pomaly blíži a pre celý Západ bude doslova apokalyptická

(Ethan Huff, Natural News) Šéf nemeckej Federálnej agentúry pre sieťové odvetvia vydal dôrazné varovanie pred tým, čo jeho krajinu čoskoro čaká – a nie je to pekné.

Nedostatok pohonných hmôt spojený s prudkým rastom cien spôsobí „otrasy v celej krajine,“ hovorí Klaus Müller, ktorého úrad reguluje nemecké trhy s elektrinou, plynom, telekomunikáciami, poštovými službami a železničnými službami.

Nemecký energetický šéf vykresľuje apokalyptický obraz

Müller v rozhovore pre nemecké noviny Rheinische Post vykreslil mimoriadne pochmúrny obraz toho, čo Nemecko čaká a nie je to nič iné ako pravá, nefalšovaná apokalypsa.

A pravdupovediac, týka sa to aj nemeckých spojencov v Európe aj na celom Západe, ktorý je predurčený na zničenie.

„Banky sprísnia svoje podnikanie s úvermi a hypotékami a všetky choré spoločnosti (i jednotlivci) sa dostanú do platobnej neschopnosti,“ varuje Müller.

Ceny plynu budú ďalej stúpať nad rámec toho, čo si priemerný človek môže dovoliť. V zime bude navyše nedostatok plynu, čo môže viesť k tomu, že prenajímatelia odstavia svojim nájomníkom teplo.

„Nájomný zákon stanovuje, že prenajímateľ musí počas vykurovacieho obdobia upraviť vykurovací systém tak, aby minimálna teplota neklesla pod 20 až 22 stupňov Celzia,“ hovorí Müller.

„Vláda by mohla dočasne znížiť požiadavky prenajímateľov na vykurovanie. Diskutujeme o tom s politikmi.“

Nemecko a Západ budú čoskoro „kaput“

Keďže Nemecko je momentálne európskym lídrom v ničení svojej energetickej infraštruktúry, aby sa stalo „zeleným“, niet divu, že krajina sa aktuálne ekonomicky nachádza v hrdle špirály smrti.

Mimochodom, tá istá „zelená“ energetická agenda sa presadzuje prakticky vo všetkých západných krajinách. A ak sa to podarí, čo sa zdá pravdepodobné, bude každá západná krajina čeliť rovnakej kríze ako Nemecko – a všetky z nej budú, samozrejme, naďalej obviňovať Rusko.

Nemecko pokračuje v presadzovaní zákazu všetkého dovozu ruskej ropy, hoci ju potrebuje na prežitie. Je to skoro, ako keby tí, ktorí vedú Nemecko a Západ ako celok, chceli, aby to zlyhalo.

„Hoci Nemecko presadzovalo všeobecný zákaz dovozu ruskej ropy, krajina je pritom veľmi závislá od zemného plynu z Ruska,“ uviedol Remix.

Prírodná liečba osteoartritídy

Ak by Rusko v kritických zimných mesiacoch obmedzilo plyn alebo dokonca obmedzilo celkové dodávky energií, mohlo by to viesť ku kritickým škodám na nemeckej ekonomike. Pred týmto scenárom už odborníci na energetiku varovali.

Nemecké „riešenie“ tohto problému je prosiť spotrebiteľov a priemysel, aby nejakým spôsobom využívali menej plynu, čo je len ťažko realizovateľný plán.

A predsa, presne toto navrhuje Müller namiesto skutočných riešení, akými by boli rozšírenie nemeckej infraštruktúry pre fosílne palivá a zrušenie svojej protiruskej politiky, ktorá poškodzuje nemecký ľud.

„Chceme zaviesť mechanizmy na odmeňovanie spoločností, ktoré sa dobrovoľne vzdajú kvót na plyn,“ hovorí Müller. „Vždy je lepšie, keď sa opatrenia uskutočňujú prostredníctvom cien, a nie prostredníctvom priamej štátnej intervencie.“

Ak teda priame štátne zásahy nie sú ideálne, prečo potom Nemecko priamo zasahuje do dovozu lacnej a hojnej ruskej ropy, pán Müller? Žeby to bolo pokrytectvo? Tým to však nekončí.

Müller uznáva, že ceny plynu sú príliš vysoké a neustále sa zvyšujú, no nepripúšťa, že za to môže nemecká energetická politika. Napriek tomu varuje Nemcov pred tým, čo čoskoro príde a čo sa už dalo do pohybu.

„Ceny plynu pre súkromné ​​domácnosti sa už znásobili v porovnaní s obdobím pred vojnou na Ukrajine,“ uviedol ďalej.

„Nájomníkov tak čoskoro môžu nepríjemne prekvapiť vysoké platby za energie.“

Záver

V komentároch na portáli Natural News niekto napísal, že Nemecko už pripravuje svojich občanov na nevyhnutný dopad tohto všetkého rozdávaním letákov s informáciami a radami, čo robiť, keď vypadne prúd.

V USA sa zasa povráva, že Bidenova administratíva už tajne robí kalkulácie, čo sa stane, keď bude barel ropy stáť 200 dolárov, čo by znamenalo 4-násobné ceny benzínu a nafty na pumpách.

Každopádne, čakajú nás vskutku „vzrušujúce“ mesiace pred nami. Ďalšie súvisiace spravodajstvo nájdete na stránke Collapse.news.

Zbohom vysoký krvný tlak

Autor: Ethan Huff, Zdroj: naturalnews.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. hľadač pravdy

    Malý predobraz nadchádzajúceho?,…..

    Srí Lanka je prakticky zablokovaná, dodávky paliva pre súkromné autá sú zastavené
    – Distribúcia sa obmedzí na základné služby do 10. júla
    – Premiér povedal, že ekonomika sa “úplne zrútila”

    Autori: Anusha Ondaatjie a Asantha Sirimanne
    27. júna 2022, 20:48 SELČ, aktualizované 28. júna 2022, 7:08 SELČ
    ————————————————————————————————————-
    ,,Srí Lanka náhle obmedzila dodávky pohonných hmôt a vyzvala obyvateľov, aby zostali doma, čím zvýšila riziko ďalších nepokojov, keďže vláda sa snaží zabezpečiť základné tovary v dôsledku ochromujúcej krízy štátneho dlhu, ktorá už niekoľko mesiacov otriasa krajinou.

    Kabinet ministrov ostrovnej krajiny v pondelok rozhodol o obmedzení distribúcie pohonných hmôt pre základné služby do 10. júla, uviedol hovorca Bandula Gunawardena v televíznom vyhlásení a dodal, že verejná doprava medzi provinciami sa pravdepodobne zastaví.

    „Prístav, zdravotnícke služby, preprava potravín budú mať k dispozícii benzín a naftu, zatiaľ čo všetky ostatné sektory sú požiadané, aby v tomto ťažkom období zostali doma a poskytovali služby online,“ povedal Gunawardena. „Naša krajina čelí bezprecedentnému stavu finančnej a devízovej krízy.“

    Srílanský premiér Ranil Wickremesinghe minulý týždeň povedal zákonodarcom, že ekonomika sa „úplne zrútila“, a uviedol, že ostrovná krajina nie je schopná nakupovať palivo, pretože sa zhoršuje nedostatok základných potravín a elektriny. Jeho vláda rokuje s Medzinárodným menovým fondom, ako aj s bilaterálnymi veriteľmi, ako sú India a Čína, o nových finančných prostriedkoch na úhradu dovozu po tom, ako začiatkom tohto roka nesplácala svoje dolárové dlhopisy a zmenšili sa jej devízové rezervy.

    Vláda už zatvorila verejné školy a požiadala štátnych zamestnancov, aby pracovali z domu, aby obmedzila dopravu, takže mnohé cesty v hlavnom meste Kolombo a jeho okolí boli v uplynulých dňoch vyľudnené, aj keď tisíce vozidiel stáli v kilometrových radoch a čakali na doplnenie zásob na čerpacích staniciach.

    Násilné protesty vypukli v máji po tom, ako brat prezidenta Gotabaya Rajapaksa odstúpil z funkcie predsedu vlády po zrážkach medzi stúpencami vlády a jej odporcami. Hoci Radžapaksa odvtedy získal podporu v parlamente a prisľúbil, že odslúži posledné dva roky svojho funkčného obdobia, napätie zostáva vysoké.

    Srí Lanka plánuje povoliť zahraničným spoločnostiam distribúciu pohonných hmôt v snahe zmierniť ochromujúci nedostatok, ktorý ochromil väčšinu hospodárskych aktivít, uviedol v nedeľu minister energetiky Kanchana Wijesekera.

    Guvernér centrálnej banky Srí Lanky súhlasil s tým, že zaplatí nesplatené dlhy spoločnostiam za dodávky pohonných hmôt „s plánom“, uviedol prezidentský úrad vo vyhlásení v pondelok neskoro večer. Prezident Radžapaksa tiež nariadil úradníkom, aby prijali „okamžité opatrenia na dovoz paliva s využitím existujúcich finančných prostriedkov, ktoré sú dovtedy k dispozícii,“ uviedol bez ďalších podrobností.

    Vláda tento týždeň vysiela svojich vyslancov do Kataru a Ruska, aby zabezpečili nové dodávky, a dúfa, že India schváli úverovú linku vo výške 500 miliónov USD na dovoz paliva.

    Vysoký komisár Srí Lanky v Naí Dillí Milinda Moragoda sa v pondelok v Naí Dillí stretol s indickým ministrom pre ropu a zemný plyn a bývanie a mestské záležitosti Hardeepom Singhom Purim, aby prediskutovali možnosť zabezpečenia dodávok benzínu a nafty, ktoré ostrovný štát naliehavo potrebuje.

    Moragoda tiež informoval Puriho o „akútnych problémoch, ktorým Srí Lanka v súčasnosti čelí v súvislosti s dodávkami a distribúciou ropných produktov, a o vážnych ťažkostiach, ktorými ľudia prechádzajú“, uvádza sa v príspevku vysokého komisára na Facebooku.”

    Zdroj:
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-27/sri-lanka-is-put-on-virtual-lockdown-as-fuel-supplies-are-halted
    ————————————————————————————————————-
    Srí Lanka bez pohonných hmôt žiada Indiu o pomoc; na 2 týždne zakázala predaj benzínu a nafty, krátke video (3min,2s)

    ,,Srí Lanka posiela Indii SOS správu o naliehavých dodávkach pohonných hmôt, keďže krajina na dva týždne pozastavila maloobchodný predaj. Vysoký komisár Srí Lanky Milinda Moragoda sa v Dillí stretol s ministrom ropného priemyslu Únie Hardeepom Singhom Purim, aby požiadal o núdzové dodávky benzínu a nafty. Puri reagoval kladne a ubezpečil vysokého komisára o „všetkej možnej podpore Srí Lanky v tejto kritickej situácii“. Srílanská vláda zakázala maloobchodný predaj pohonných hmôt a uprostred veľkej krízy dokonca zatvorila školy a úrady. Pozrite si túto reportáž a dozviete sa viac.”

    https://www.youtube.com/watch?v=i-869qozow0
    ————————————————————————————————————-
    Srí Lanka zastavila predaj benzínu a nafty na 2 týždne, krátke video (4min,30s)

    ,,Na Srí Lanke došli zásoby paliva. Na dva týždne zakázala všetok predaj. Tankovať môžu len vlaky, autobusy a sanitky. Medzitým sa začal exodus. Viac ako 450 Lančanov bolo prichytených pri pokuse o útek z krajiny, informuje Palki Sharma.”

    https://www.youtube.com/watch?v=u70cPqwiPgI

    diskusný príspevok pod videom:
    ,,Základné služby + všetci politici dostanú palivo. Jediný, koho sa palivová kríza nedotkne, sú politici. Pozrite sa, koľko vozidiel s benzínovým motorom V8 sa bez problémov pohybuje v Kolombe.” (!)
    ….
    ————————————————————————————————————-

    • Keď sa toto stane v EU, kam budeme utekať? Do Ruska? Alebo do USA?

      • nie je kam utekať
        máme smolu, ale zároveň šancu
        lopatu do ruky a Mor ho!

      • Miroslav Čižmár

        Kde budú utekať naši srílančania, keď nedostanú prídavky?

      • Nepojdes,ani do P????/ Lietadla nebudu vobec lietat,aspon,nie pre otrokov,mne trvalo 3 dni doletiet z Los Angeles,do Harrisburg,na Konferenciu Nsslife a ked to znova zatvoria,nikto sa nikde nepohne,len potom na spracovanie: SOYLENT GREEN

      • Neviem ako Vy, ale ja radšej do Ruska, respektíve do Bieloruska. Aj keď vybavovanie dokladov je veľmi obtiažne a zdĺhavé….

        • Prečo chceš utekať ty? Nech utekajú tí čo tu robili zle aj so štátnou kriminalitou vo vláde!!! Treba ich vyje…ť von zo Slovenska!!! Samozrejme, niektorích po odsedení si primeraních trestov! Von bez majetkov a peňazí!!!

      • Utekáč…
        „Prvá zmienka o obci je z roku 1593 z archívneho zápisu v Banskej Štiavnici.[5]

        Názov obce Utekáč má pôvod v historických udalostiach. Údajne tadiaľto už v 13. storočí unikal uhorský kráľ Belo IV. pred postupujúcimi Mongolmi.[5] Traduje sa, že aj neskôr, počas mongolských vpádov na naše územie, hľadali v miestnych lesoch útočisko pred Turkami obyvatelia južnejších oblastí. Oblasť bola v tom období osídlená veľmi riedko.

        Za vznik obce možno považovať až založenie sklárne grófom Forgáčom v roku 1787, ktorý si toto územie zvolil pre jeho výborné prírodné podmienky: dolinou pretekajúca Rimavica, dostatok dreva a v neposlednom rade aj výskyt tzv. sklárskeho piesku (základnej suroviny na výrobu skla).

        Obec Utekáč vznikla vyčlenením z katastra Kokavy nad Rimavicou v roku 1993[6]. “
        https://sk.wikipedia.org/wiki/Utek%C3%A1%C4%8D

  2. Mam pocit, ze mnohym vratane autorovi clanku stale nedopina elementarna vec, a to je striktne dodrziavanie planu Velkeho resetu EU a jej vazalskymi vladami, preto vsetky idu brutalne proti narodnym zaujmom a vlastnym ludom, na ktorych im tak velmi zalezi, ze ich dotlacili do eutanazie ockovanim a hoci je uz kopa informacii o tychto mnamkach, dalej v nej chcu pokracovat. Preco by im potom malo zalezat na ludoch, ktorych chcu zabit ockovanim alebo islamistami, ktory stale navazaju?! To nema logiku!

  3. Jedna aktuálna – vysoko pozitívna – regionálna – správa – v spleti viac tých katastrofických.
    U nás – v tento večer – konečne – PADAL DÁŽĎ! Po mnohých slnečno-vyčerpávajúcich suchých dňoch, keď mi ukazoval včera teplomer na balkóne – 44 °C.
    Zavlažilo záhrady, role, trávniky, stromy.. Vyzeralo to spočiatku – desivo. Silný vietor, blesky-hromy, čierne mračná. Obava – aby neprišli škody.. Myslím, že práve dnes tu bol spomínaný OCOT – ako lacná a zároveň vzácna tekutina..
    V t.č. už je pokoj, kľud, konečne sa vonku – komfortne – dýcha. Vďaka za to!
    Len toľko!
    P.S. Nežime svoje životy – vnútorne – len katastrofami! Je to i – o inom..

    • „Šokující snímek z meteoradaru prohlubuje podezření, že bouřková činnost nad ČR je uměle moderována a řízena prostřednictvím geoinženýrství a pokládky chemtrails nad územím České republiky! V úterý se nad Vysočinou objevil pásový útvar, který tvořil ostře ohraničený bouřkový obdélník jako holící strojek! Globalisté tak už poroučí větru i dešti? Proč chce holandská vláda ukončit provoz 30% farmářů a zemědělců pod záminkou ochrany klimatu a snižování emisí dusíku? V Evropě má vypuknout hladomor a nedostatek potravin s cílem zavést nejděsivější formu Total Control jaká existuje, skrze hlad a přerozdělování potravin na základě kreditů?“
      https://aeronet.news/sokujici-snimek-z-meteoradaru-prohlubuje-podezreni-ze-bourkova-cinnost-nad-cr-je-umele-moderovana-a-rizena-prostrednictvim-geoinzenyrstvi-a-pokladky-chemtrails-nad-uzemim-ceske-republiky/

      • A globální oteplování přejmenované na změn u klimatu? Kdyby byla pravda co říkají tak by bylo teplo i v noci. Anebo co ty plyny dělají v noci, když se vždycky ochladí? Přitom by mělo být teplo zadržené skleníkovým plynem CO2 což je lež páč CO2 je těžký a klesá k zemi a proniká do půdy, není někde nahoře jako třeba vodní páry. Je také potrava pro rostliny. Více CO2 tzn více zeleně a více kyslíky a větší úrodu. Do skleníků se vhání CO2 právě z tohoto důvodu. Je přece vždycky tepleji když je zataženo, než když je jasno. Vodní páry a metan teplo unikající do vesmíru zadržují a ne CO2. Omezování CO2 je pomalá genocida. Vyšší teplota znamená vyšší odpar vody a následně častější srážky. Pokud se tak neděje, musíš se ptát proč.

        • Pozri si toto: KLIMATICKÉ KATASTROFY V HISTÓRII ZEME-AllatRa.cz dabing na youtube( ty rúra)… A oplatí sa….

      • REALITA CHEMTRAILS + klimateror tj manipulace počasí:
        1.
        Ředitel CIA na konferenci Council on Foreign Relations přiznal existenci programu chemtrails na rozprašování chemických látek v atmosféře nad celou planetou v rámci globálního geoinženýrství a boje proti globálnímu oteplování! Už se vám nikdo smát nebude, chemtrails nejsou žádný hoax, nyní je to oficiální projekt globalistů! Jenom nad územím USA to stojí ročně prý 10 miliard dolarů! A šéf CIA mluvil i o tom, že některé země to postihne a budou protestovat! – http://bit.ly/2Jjj23t

        Kate Bush cloudbuster – https://www.youtube.com/watch?v=AJll-eF5zUA&ab_channel=LPRextendedplay

        2.
        UŽ SE S TÍM ANI NETAJÍ: Veškeré počasí na celé Zemi je nepřetržitě ovlivňováno a řízeno, a řízení se stále zdokonaluje. Zcela přirozené počasí již desítky let neexistuje, víceméně přirozené počasí pamatuje dnes již jen generace 50+.
        Česká televize přiznává cílené ovlivňování počasí nad Evropou TZN. ŽE TO SUCHO déšť a cokoliv JE VYTVOŘENO UMĚLE A ZÁMĚRNĚ!!!!!!!
        Ovládne člověk Klima? Vyrobeno 2008 • Česko • P ST

        https://www.ceskatelevize.cz/porady/10095530301-planeta-veda/208411058200036/
        Česko se v současné době nachází v „režimu sucha“. Voda proudící v atmosférických řekách nad naším územím nemůže sama spadnout, pokud vládci počasí na ni nezaměří potřebné frekvence. Takže nám přidělují či odpírají vodu dle svého uvážení. Naše „meteoradary“dle potřeby vydávají „suché frekvence“, čili odpuzují atmosférickou vodu, aby přece jen nekontrolovaně nespadla (modré kruhy), anebo naopak, vydávají „mokré frekvence“ – zesilují srážky, pokud se klimateroristé rozhodnou nám něco vody dopřát (zelené kruhy). Voda k nám nepřichází jako dříve oblačnou frontou z Atlantického oceánu, ale je to voda uměle vypařená kdekoli v blízkosti. Sněhové srážky klidně chodí od jihu …. (to se jmenuje umělá nukleace ledu)…
        2b.
        V ČT v jednom z dílů populárně naučného pořadu Planeta Věda na téma Ovládne člověk Klima? přiznala, že se běžně provádí ovlivňování počasí nad Evropou pomocí chemikálií. Tento fenomén je znám zejména v souvislosti s chemtrails.
        https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095530301-planeta-veda/208411058200036?fbclid=IwAR2p4tWFElucoTEAhDhGX57hFSH-q3XSu9mQ-H1Dxe7h56fd-iOUaKyIpiM
        Daniela Řezáčová z Ústavu fyziky atmosféry Akademie Věd ČR doslova uvádí: Ovlivňování počasí se provádí souborem postupů, které se souborně označují jako umělá infekce oblaků.
        Do mraků, které je třeba rozpustit, nebo vypršet se ze země dopravují mikroskopické částice látek, které nastartují reakce se žádoucím účinkem.
        Daniela Řezáčová: Částice se do mraků dopravují letecky na křídlech letadel, kde jsou umístěny rozprašovače dýmu, který obsahuje mikroskopické částice. Nebo raketami země-vzduch nebo dělostřeleckými náboji, které vystřelujeme do horních partií oblaků a tam po explozi se musí vyprodukovat velké množství těchto částic. Nejjednodušším a nejméně účinným jsou pozemní generátory.
        Mraky se infikují různými chemickými látkami z různými účinky. Někdy se mraky z letadel práškují jodidem stříbrným. Díky tomu se v mracích začnou tvořit ledové krystalky, které zafungují jako zárodky větších kapek deště. Jodid stříbrný má podobnou strukturu jako led. To způsobí, že se mrak vyprší dříve. Jako urychlovač deště zafunguje obyčejná kuchyňská sůl (chlorid sodný) a nebo taky granule suchého ledu.
        3.
        RNDr. Anna Strunecká v samostatné přednášce na téma Co dělá chemtrails s vašim mozkem objasňuje vědecky prokázané škodlivé důsledky použití oněch chemických částic, které výše obdivuje Řezáčová. Přednášku pořádal Lipový kříž – Společnost pro kulturní identitu 4. října 2016 autor: Martin Kadlečík https://www.youtube.com/watch?v=NmpDB7dVRx0

      • Boj proti globálnímu oteplení je ve skutečnosti jen nástroj byrokratických struktur moci s totalitářskými tendencemi. Cílem je přinutit lidi nedemokratickými metodami k akceptování totalitních mocenských nástrojů byrokratického aparátu „funkcionářů“, a to mimo rámec svobodné politické soutěže myšlenek, koncepcí a strategií rozvoje. Cílem je zbavit lidi jejich práv a svobod, vytvořit paralelní strukturu rozhodování a moci bez demokratické kontroly. Cílem je přejít na model, kdy mocenská elita deepstate rozhoduje a ostatní jen mohou nadšeně souhlasit a podporovat (jako činí aktivisté, pubertální studenti z Pátků pro budoucnost, Greta a další moderní Maovy Rudé Gardy) nebo musí mlčet (protože ohrožují „budoucnost“ a nějaký zfanatizovaný multikulti aktivista jim dříve nebo později napadne, zmlátí, ubije ho nebo mu zabije děti, v nbejlepším případě jim děti jen sebere a dá k převýchově do nějaké transgender-homo-eko uvědomělé „rodiny“ – bude to taková malá eko multiKulturní Revoluce Ideologie globálního oteplení, ideologie klima alarmismu je zástěnou a nástrojem pro nastolení totalitní tyranie, horší než jakou kdy lidstvo zažilo. Mark my words, říkají Američané.
        Nejde o klima, jde o nastolení absolutní totality.
        Greta a stávkující studenti jen slouží architektům prosazované tyranie a jsou jejich užitečnými idioty.
        Studie a stručné shrnutí studií zde:
        https://www.sciencedaily.com/releas…/2019/…/190703121407.htm
        http://www.kobe-u.ac.jp/research_at_ko…/…/2019_07_03_01.html

      • Bohužel, všeobecné globální lhaní ve všech oblastech lidské činnosti má vrchol v podobě lží o extrémech počasí, které je lživě sváděno na matku přírodu, anebo/a na lidskou činnost způsobující oteplování, atd. atd. Klima planety se nepochybně mění. Extrémy počasí však jsou všechny/z velké části uměle vytvořeny tím, že geoinženýři/klimateroristé, mající k dispozici systém již velmi dokonalých meteorologických a klimatických zbraní rozmístěných po celé planetě, z bezpečných bunkrů pomocí počítačů řídí a ovládají veškeré světové počasí. Kdykoli se jim zachce, mohou způsobit záplavy, zemětřesení, extrémní horko, krupobití, cokoliv se jim zamane. Bez jejich zásahu nespadne z nebe ani kapička vody.
        Jejich působení je tím zákeřnější, že lidstvo až na zanedbatelné promile lidí o tom nemá ani tušení, a informace o všeobecném umělém řízení počasí není schopno přijmout. Přece by nám naši vládcové, kteří tolik pečují o naše blaho, nemohli něco takového dělat… A oni vládcové, ať už je to kdokoli, se jen smějí a vesele využívají svých klimateroristických možností k teroru na obyčejných lidech. Proč že by to dělali? Protože lid je třeba udržovat ve stálých nepříjemnostech, aby neměl čas a náladu zabývat se tím, kdo, jak a proč mu vládne. Máme možná trochu štěstí v tom, že nejde o jednotné světové hnutí, ale o několik mocenských skupin, které ty klimatické zbraně používají proti sobě navzájem, takže například když jedni vyšlou hurikán na určité místo, jiní jim to mohou překazit. Když jedni zablokují tryskové proudění, jiní mohou blokádu narušit… atd.
        Střední Evropa tedy dostává v těchto dnech příděl pekelných veder. Pro Evropu to znamená něco ke 40°C. (Pro oblasti, kde jsou na vedro zvyklí, jako Asie, Afrika, Austrálie, jim umějí vytvořit až 50°C, což už je na hranici přežití. Viz např. rekordní horko v lednu v Austrálii (anglicky): Je to tu jako v pekle, 50°C.)
        Teplotní extrémy se vyrábějí zejména manipulací tryskového proudění (jet streamu). O tom jsem už tady dost psal, například v USA jsou manipulace využívány k tvoření extrémně chladných zimních bouří, které vytvoří mimořádné chladno i v normálně teplých oblastech, škody na zemědělských plodinách atd.
        Co to je tryskové proudění, to si snadno vygooglíte, i tady na blogu. Je to v podstatě vítr ve velmi vysoké výšce, který vzniká na rozhraní teplého a studeného vzduchu, a tvoří jakýsi prstenec kolem zeměkoule, a za normálních podmínek se typicky mírně vlní. (Než si to vygooglíte, tak aspoň jeden obrázek:)
        Níže: typický průběh normálního jet streamu:
        MANIPULACE POČASÍ:
        1. Blokáda jet streamu
        Když klimateroristé postaví tomuto větru do cesty blokádu pomocí klimatických zbraní (kterým my, co se zajímáme o řízení počasí, většinou říkáme HAARP, i když ten první pravý je na Aljašce, ale další podobná zařízení jsou po celém světě – lze snadno vygooglit), pak jet stream vytvoří hluboké kličky do klimatického pásu, kam normálně nepatří, a dotáhne pytel velmi studeného vzduchu nad teplou oblast, a pytel horkého vzduchu nad normálně chladnou oblast.
        V těchto dnech subtropický jet stream vytváří mimořádné kličky nad Atlantikem. To znamená, že klimateroristé mu postavili do cesty několik elektromagnetických blokád, aby ho zdeformovali, a aby se kolem něj, jak vidíme, natáhl pytel studeného vzduchu od severu nad Atlantik (kde to není nápadné) a od jihu aby se natáhl pytel horkého afrického vzduchu nad střední Evropu, kde my tím pádem máme pekelné vedro ke 40°C, a to abychom se potrápili a neměli roupy.
        Níže: obrázky jet streamu – včera 25. 6. 2019. Viz výše zmíněné kličky jet streamu nad Atlantikem. Působí je zřejmě haarpová zařízení umístěná v ohybech proudění.
        2. Suché frekvence
        Samozřejmě, že k takové manipulaci musejí spolupracovat i všechny ostatní složky systému řízení počasí, jehož základem je sycení atmosféry chemickými látkami („chemtrails“) pro zajištění/udržení její elektrické vodivosti a tudíž ovladatelnosti a řiditelnosti co do směru/rychlosti pohybu či blokády na místě.
        A tyto složky se v těchto dnech skutečně viditelně činí. Útočné meteorologické zbraně ve střední Evropě, tzv. „meteorologické radary“, (zejména viz níže snímek – screenshot Německo), vydávají tzv. suché frekvence, projevující se kruhem modré barvy kolem radarů (modrá = barva slabých srážek – jde o tzv. falešné srážky). To je vlnění odpuzující tvoření oblačnosti, udržující jasno.
        Když totiž vzrostou teploty tak jako v těchto dnech, tak se dle fyzikálních zákonů musí více vody vypařovat z povrchu země, čili mělo by se tvořit více oblačnosti, zejména bouřkové; následné srážky by však způsobily ochlazení, a klimateroristé by nedosáhli svých plánovaných 40°C; proto radary v ohřívané oblasti musí rušit tvorbu oblačnosti.
        (Tyto „suché frekvence“ nebo „falešné srážky“ jsou na většině dostupných zobrazení obvykle retušovány, ale zachytil jsem screenshotem z mobilu (proto špatná kvalita) zobrazení, kde nějak zapomněli na úpravu.)
        Suché „zrnění“ výrazně dnes vydává i náš domácí klimateroristický radar Skalky.
        3. Chemtrails
        A aby radary mohly rušit tvorbu oblačnosti, tak musí být atmosféra vodivá, a toho se dosáhne rozptýlením příslušných chemikálií.
        Následující satelitní snímek ukazuje dnešní „jasno“ či „polojasno“, které by „nedrželo“ bez nasycení chemií, viz evidentní chemočáry nad Českem dnes brzy ráno. (Jsou samozřejmě nad celou středoevropskou oblastí pekelného vedra, ale snímky jsou obvykle vyretušovány/stylizovány tak, aby ty čáry nebyly hned tak zřejmé.)
        Níže: Třeskuté jasno na satelitním snímku během dopoledne (vlastně je to dusné zamlženo, ale pára se nemá/nesmí srazit do oblačnosti). Zřetelná nová oblast chemočár od Ašského výběžku na jihozápad a zablokovaná oblačnost nad Atlantikem.
        Zkrátka, fyzikální zákony dostávají v dnešní „meteorologii“ zcela na frak. V počasí neplatí už vůbec takové veličiny jako teplota, tlak, vlhkost, vypařování … vše je uměle manipulováno.
        Vzpomeňme si na dny nedávno předchozí, kdy za celkem normálních teplot se pořád někde tvořily bouřky (= byly uměle tvořeny), někde i extrémní; to by bylo naprosto nesmyslné za starých časů tak v 60.-70. letech, kdy počasí bylo manipulováno mnohem méně, a všichni lidé by si toho tenkrát všimli, že se děje něco hodně divného.
        V dnešní den tu máme extrémní vedro, které by za starých časů bylo zcela jistě ukončeno bouřkou, se naopak bouřková oblačnost vůbec nedá dohromady… (Ono by vůbec takové vedro dřív nemohlo být; pamatuji, že 28°C už byl extrém, a to přišla určitě bouřka.)
        Klimateroristé by nám tu nepochybně rádi nasadili i ty 50°C, ale to jim snad příroda neumožní, úplně všechno taky nemůžou. Ale jistě to vyzkoušejí, a bude to nejprve nenápadné, bez halasného plánování v médiích…
        Závěr:
        Potvrzuje se stará zásada, která platí už od 70.let. Počkejte si, co klimatologové předpoví na příštích 10-20 let a pak vyberte peníze a jdete si vsadit na pravý opak.
        nikolatesla jezdil v autě kde měl pasivní magnetický motor tzn žádné palivo není potřeba a to před více jak 100 lety

    • Na čistenie všetkého čo sa dá používať OCOT – pomáha všetkým, nie iba domácnostiam čističov !

  4. ja sa na to tesim(sice tu nebudem, ale budem sledovat diane v tv). konecne aspon bude lud nahanat politkov s vidlami, sekerami a motykami a neostane iba pri nariekani na namestiach a blekotani do megafonov.

  5. Nu, co k tomu dodat. Socialismus lidem smrděl, kulisák a jeho banda zařídili to, co prožíváme nyní. Dodnes si většina lidí neuvědomila, o co v roce 1989 šlo. Takže pěkný den všem.

  6. svatoslav butora

    Diskutovať o mocenských koncepciách Vládnucich Idiotov má ten istý výsledok ako diskusia s katom na popravisku. Zmysel má odísť z „popraviska“ a s „katom“ nediskutovať. Mimo „právny systém“ Vládnucimi Idiotmi ovládaného „popraviska“ nemajú „kati“ – Vládnuci Idioti – zázemie pre uplatňovanie moci katovskej „sekery“.
    Jednou z možností ako utiecť z „katovho popraviska“ je metóda, ktorú uskutočnil indický mysliteľ a právnik Ghándí v Indii, keď dokázal ľuďom svojho národa, že z anglického popraviska sa dá „utiecť“ s čistým štítom…

  7. Mily Sven, nebude nikto nikoho nahanat lebo najlepsie plateni a zaopatreni boli, su a budu policajti a vojaci a na zaklade toho budu ochranovat svojich chlebodarcov. V SR sa pocita aj s tym, ze by sa mohli vzburit a preto ( a nielen preto) tu mame USarmy .
    Mali sme uz davno vystupit z EU a NATO a snazit sa vratit k sebestacnosti a vyhodnym zmluvam. Myslim ze uz je 5 minut po dvanastej……

  8. Všetko ide podľa plánu a ako hlása prof. Staněk, EÚ túto krízu neprežije. Napriek tomu je u nás pokoj, lebo citeľné dopady na našu životnú úroveň zatiaľ nenastali. A až nastanú, pochybujem, že ľudia z anglosaského šialenstva precitnú. Mainstream už hlavného vinníka energetickej a potravinovej krízy pozná a bude nás kŕmiť najmä protiruskou a proúnijnou propagandou. Podobne, ako nás kedysi komunistická tlač kŕmila zlovestným americkým imperializmom (dnes sa zdá, že oprávnene) a smerovaním ku komunistickej spoločnosti.

    • Israismael

      Tento plán však nie je len plánom šialencov vlád USA a západu ale je to plán vyšší, pretože vstúpili sme rokom 2020 do obdobia totálnej premeny sveta.. Plán temna a plán Svetla.. Sú to dva rozdielne pojmy a aj dva rozdielne svety… Temno to vidí tak ze zotroci všetko ľudstvo, celý svet(plán NWO) a zničí to co k nemu prislúcha a prikláňa sa k nemu.. Je to zákon príťažlivosti rovnorodeho, ktorý to spôsobí.. Je to zároveň Božský zákon, jeden z trojice hlavných vyžarujúcich do stvorenia, ktorý má stejne takú silu príťažlivosti aj pre svetlo samotné… teda ochrani svetlých ľudí, ktorí pravdaže budú týmto zákonom v čase najväčšieho zmätku na Zemi v úplne inej,, bubline“ než ľudia podliehajúci temnotam… To by malo prebehnúť do roku 2029( 29.12. 2029 na deň Ziariacej hviezdy, kométy tzv súdneho dňa, ktorá osvetli všetko dianie v ten čas na svete) .. Takže nie je to náhoda ten plán NWO, ze ma byt hotovka do 2030 a takisto plán svetla Bozsky plán tisicrocnej ríše pre ľudstvo ktoré obstojí v Súde, tiež bude prebiehať súčasne do toho roku 2029-30, a to v tzv 7-rocnom suzeni, ktoré práve prebieha (sme na začiatku suzenia sveta aké nikdy nebolo a ani nikdy viac už nebude).. To suzenie bude spojené s viacerými aspektami… Vírus sa zosilni, hlad sa rozmoze po svete až príde hospodárska a finančná kríza , občianske vojny, mega zemetrasenia : od USA (čoskoro) až po otrasy všade po svete, veľké otrasy aj v človeku samotnom lebo spoznaju sa mnohé pravdy, ktoré boli nepravdou a false( napr bude vyriešená pravda-false Vatikán a RKC do 2025 ).. Tých udalosti bude veľa a ľudia sa podľa toho absolútne vytriedia na tých čo pôjdu smerom k temnu a do zatratenia, alebo k svetlu a do blaženosti.. Sú len teda dve cesty kam sa človek zaradí… Inej tretej niet…

      • Sursum Corda!

        Mohol by si prosím Ťa, uviesť zdroj ohľadom kométy, ktorá ako píšeš, sa má objaviť 29.12.2029?

        • Israismael

          Uvediem len krátku časť z knihy Súdu, od Ducha Pravdy,-Imanuela, spred 100r….. iné veci ze prečo sa to očakáva v krátkej dobe som opísal ale samozrejme o tom dní kedy to príde úplne presne na deň vie len Boh… Ja som písal ze okolo toho dátumu plus mínus….

          73. Velká kometa
          Vědoucí mluví již řadu let o příchodu této obzvláště významné hvězdy-komety.. . Počet těch, kteří jí očekávají, neustále vzrůstá; její předzvěsti se čím dál více hromadí, takže ji lze ve skutečnosti také snad brzy očekávat. Avšak co vlastně znamená, co přináší, odkud přichází, to není ještě vysvětleno správně.

          Tuší se, že přinese převraty pronikavého druhu. Avšak tato hvězda znamená víc.

          Může být nazývána Betlémskou hvězdou, protože je zcela stejného druhu, jako byla ona. Její síla saje vodu vysoko vzhůru, přináší živelné pohromy a ještě více. Země se třese, když jí obejmou její paprsky.

          Od událostí v Betlémě nebylo tu nic podobného. Tak jako Betlémská hvězda, vypravila se i tato z věčné říše praduchovního v době, aby došla na této zemi k působení právě, když mají nadejít léta duchovního osvícení nade vším lidstvem.

          Hvězda má svou cestu v přímé linii od věčné říše až k této světové části. Její jádro je naplněno vysokou duchovní silou; zahaluje se hmotností a tím se stane viditelná také pozemským lidem. Jistě a neochvějně sleduje kometa svou dráhu a bude v pravou hodinu na té úrovni, jak tomu bylo již tisíciletí předurčeno.

      • Žijeme vo svete ilúzií, za ktoré deň čo deň platíme. Tou najväčšou ilúziou a prekliatím je, že sme uverili svetu, ktorý stojí na individualite. Každému v tomto zapredanom svete západných „hodnôt, slobody a demokracie“ v oslnivých reklamách našeptávajú, že na to má, že práve on to dokáže. Just do it! Proste to urob!
        Našou najväčšou tragédiou je, že sa všetci domnievame, že patríme alebo budeme patriť k tým, ktorí zvíťazia. Ibaže svet víťazov je vytvorený predovšetkým zo sveta porazených.

        5G (elektromagnetická zbraň satanistov proti všetkému živému) versus 5D (posun Človekov na vyšší level VEDOMIA – priblíženie sa k Universu).
        Tiež určitá symbolika.

      • V roku 2025 končí Kali-yuga= Ohňový vek,zrejme v globálnom ohni,nukleárnej WW3, v ktorej Rusko zotne USAtana do jednej hodiny! V 2028 knočí Aztécke ráta ie Zakladania Nových Ohňov, rátané každých 52 rokov…To pravé a Mayské( neboli to Mayovia, ale Chanes= Hadí ľud z Hadej kultúry Mezoameriky, odkiaľ pochádzajú aj moderní židia), Zakladanie Nových ohňov každých 52 rokov, končí 100.cyklom, a ten nastane v roku 2032…V 2030 chce Charles Schwab( šváb naozaj) Great Reset…Rok 2032 má zadaný žid Rat-child( syn potkana) na Jednodolárovke a USAtanskom štatnom znaku a zástave, ako rok pre židovský Novus Ordo Seclorum…Nový Poriadok Istý/ Zaistený…Rok 2033 je Veľkým Jubilejným rokom Krista, ktorý sa postará o ten Najväčší Reset v histórii tejto civilizácie!
        Takže tých 7 rokov súženia sveta je od 2025 po rok 2033!!! V 2033 by malo byť aj po Prepólovaní sa sveta, kde budúci Severný pól bude kdesi pri Bajkale, a Južný pól kdesi okolo Veľkonočného ostrova…Navigačné kamene Lebiek a Hnátov v Georgii sú apokalyptické a post-apokalyptické s ideálnym počtom ľudí pre budúci svet s 500 miliónmi ľudí na svete…Tento židomurarsky monument má kľúčové čísla do tajomstiev židomurárov o cykloch Zeme, s číslami 7,8 a 9, ale aj 48 a 84, ktoré sú aj Kalendári USA Mrakodrapov o začiatku a konci Anno Magnus… A sú aj v oficiálnej Databáze z 9/11 útokov( false flag operácia); ako aj v Šaštínskej bazilike Sedembolestnej , preto ten Ferov židomurársky rituál Vat-i-Kánu v Septembri,21 v tej malej bazilike! A tiež je tam začiatok a koniec Anno Magnus!

        • 11.september,2001 spáchala Modrá( sion) lóža Západu pre Novus Ordo Seclorum v 2032…( Trojkopec a Dvojkríž= 32)…Od 2001 nám rátajú posledných 24 rokov, a po NWO 32/ 33 rokov)…Všetko dali do ČÍSIEL!!!

    • Bohužel nezbývá než s Vámi souhlasit 😞

  9. Ďakujem za obohacujúce informácie. Áno priznať si, že som bol oklamaný, je ťažké. Trošku z iného súdka. Keď ma otec bil ako dieťa, chlapca, a fest, nechápal som. Raz som sa ho opýtal prečo ma bije. On mi odpovedal, že, preto, lebo klamem. A ja som klamal ako dieťa, preto, aby som za pravdu, nedostal. Prestal som klamať a on ma už nebil.
    Pridávam odkaz, dokument o Chemtrails. Chemtrail: The secret War -doku dabing, titulky. Držte sa. Držme sa, ale hlavne, vydržme. https://dokumenty.tv/chemtrail-the-secret-war-dokument/

    • Israismael

      Toto co ste opísal s tou bitkou od otca sa už nikdy nebude diať v budúcnosti(vo veľmi blízkej budúcnosti) ..žiadnemu človeku ci už malému a ci veľkému.. Ani žiadne chemtralis a pod svinstva, ktoré je všetko len na Luciferov podnet,aby ničil svet cez temných ľudí … pretože on ovláda rozum ľudí tohto sveta(resp ovláda predný mozog človeka, ktorý je zodpovedný za rozum v tejto hmotnosti a teda tu na Zemi), .. ovláda samozrejme tých co sa dajú ovládať(poväčšinou ateistov a slaboduchych a zavedených na nesprávnu cestu) .. Presne je to tak ako keď sa človek dá ovládať terajšími elitami tohto sveta, akurát rozdiel je v tom ze je to skryté a zákerné temno ktoré nevidíte priamo pri sebe a pod… Za to však čo sa deje teraz na Zemi si môže len a len človek sam,pretoze opustil vnímanie Boha a nápojil sa na energie a podnety od temot… Preto prichádzajú teraz na svet všetky možné krízy a suzenia aby sa človek konečne prebral z toho strašného,, sna“, ktorý už dlhodobo žije na tejto planéte…

      • Sursum Corda!

        Áno, Boh dopúšťa na nás tieto tresty, resp. aby spravodliví mali väčšie zásluhy pre nebo. Dezorientovaných chce týmito súženiami konečne donútiť rozmýšľať a duchovne prebudiť, aby ich priviedol na správnu cestu. Predovšetkým u tzv. novus ordo „katolíkov“ je to však veľmi ťažké ak majú v sebe ešte navyše 3 dávky a držia sa fanaticky učenia novus ordo sekty na čele s odpadlíkom Bergoliom. Ich mozog je úplne zatemnený (logika u nich neexistuje) a bez milosti pomáhajúcej, s ktorou ale musia aktívne spolupracovať, niet východiska dostať sa z duchovného temna. Niektorých mi je naozaj ľúto. PS: Vďaka za tú kométu.

        • Israismael

          Je to presne tak áno.. 2 a pol miliárd katolíkov po svete musia zistiť jednu veľkú Pravdu ze ako najväčšie náboženstvo sveta ich dostalo na širokú cestu ktorá vedie do zatratenia.(však je len úzka cesta ktorá vedie Raja a to nevravím ja ale povedal to pred vyše 2tisic rokmi sam ježiš z Nazarethu) .. Musia spoznat co spôsobili jezuiti počas inkvizície koľko mŕtvych majú na svedomí ako odnož RKC a nie náhodou sa v tejto dobe dostal na post pápeža prvý krát v histórii jezuita.. Toto naozaj nie je náhoda … Všetko do poslednej kvapky a atómu sa odhalí ako to bolo a ako to je.. Takisto aj iné falošné náboženstva stihne stejny osud.. Niet zač za tu kometu.. Povedal by som aj viac ale zdalo by sa to nepochopiteľné pre mnohých… Jedno je isté… sme v suzeni sveta a už veľa času neostáva na obrátenie ľudstva.. Mnohí budú musieť zahynút počas 7 ročného suzenia lebo nespoznali Pravdu ako to určuje Boh a nie človek ci elita…

          • Si pomätený ako tvoj nick: IsmaelIsrael…2.5 miliardy Katolíkov po svete? Už nepi! Žid Bergoglio je falošný “ jezuita“…Je to žid a globalista,satanov agent…Posledný rabín- pápežom, je to Čierny Peter Rímsky…Aká kométa? WW3 začala, to je pravda, a prerastie v nukleárnu, okolo roku 2025…Vtedy začne tých 7 rokov súženia, na vzor Sviatku Stánkov žatvy úrody sveta( úrodou sú duše ľudí) , a Sviatok Stánkov trvá 7 dní…Počas tohoto sviatku vchadza do Jeruzalema( mesto Draka= Ieru) Kristus, ako Son & Sun….A potom je Veľký deň, 8.deň, keď ponúka “ spásu“ strateným dušiam naposledy, z jeho “ studnice lásky a pravdy, spásy a záchrany“…Ján 7:2 a 37…A ten Deviaty deň, príde ako Ennead, cez 4 kone apokalypsi a 5 kníh Mojžiša( 4+5=9), vo forme dvoch apokalýps, ohňom a vodou…Ako plodová Voda/ Potopa pred znovuzrodením sveta a noveho cyklu života na Zemi…Veď aj ten Kalendár USAtanských mrakodrapov sa delí na 7+8+9( 4+5) budov….Ďalej ani netreba, hoci mám spústu dôkazov….

        • Nebo zasahuje: Jimov príbeh (stačí začať u 5.dielu) – https://www.youtube.com/watch?v=3JNrs9UDVzk

      • muž s mačetou

        irasmail, ateisti sa nedajú nabuzerovať,…

        • Yeb na náboženské doktríny, to je pre blbcov! Skutočná veda v biblii je v číslach!!! Preto tá kniha slúži ako vozidlo medzi vekmi, s číselnými dátami, a nájdu sa v budúcom veku ľudia môjho kalibru, ktorí budú vedieť ako ju rozšifrovať a čítať!!! Dám ti takú ivh perličku: náš terajší Precesný rok končí v roku 2074, dátum aj vo Veľkej Sfinge Egypta, od ktorej sa ráta nový Precesný rok! A tento dátum je aj v Drážďanskom Kódexe Mayov, či v 1611 KJV kódovanej biblii UK! Počet riadkov 5 kníh Mojžiša je 5,852. Mínus počet riadkov 4 Evanjelií je 3,778: 5,852-3,778= 2074! A tento dátum použili aj v židomurárskom pohrebnom rituály pápeža Jána Pavla II( žid po matke, Wande Katzovej)…. A je to dátum po celom svete…

  10. …ozaj sú tu prínos.informácie pre všetkých ľudí, kt.sa chcú niečo dozvedieť…napriek mnohým váž.správam ten dáždik bol ozaj super správa, osviež.pre všetkých, a na všetko možné, dobre si to tu ,,nadhodila“ Ajša :-)…mám 1 otázku na vás všet.,či by ste mi vedeli poradiť / viem, že možno sú iné dôlež.témy, no je tu veľa schop.ľudí, možno niekto odpovie/: Už 3 x som včera dostala list v cudz.reči, že mám zaplatiť urč.objed., kt.si vôbec nespomínam, žeby som si ju objednala.Týka sa výučby jazyku v cudz.reči. A každ.razom je tá suma vyššia, čo myslíte, čoby sa s tým dalo urobiť? Alebo sa obrátiť rovno na políciu? či ? Ďakujem moc vopred za odpoveď. …

    • Israismael

      Ak ste si teda nič neobjednala sama, tak to kľudne odmietnite a nepreberajte zásielku… Vráťte ju späť, poprípade si vyžiadajte následne od tej firmy údaje o objednavke (zapíšte si firmu pri vracani objednavky) ak by vám chceli dat nejakú pokutu – a pod za neprebratie.. Mimochodom oni musia mať zapis ak to nie je podvod(co asi je) , ako ste to objednavala ci písomne alebo telefonicky a pod.. Ak nemajú podklady tak verte už sa vám nikdy neozvu….. Dnes chce každý nepoctivy zarobiť nejakým spôsobom na obyčajnom človeku….

    • Zásielka= podvod! Zadáte svoje dáta, a už vás majú!!! Vybielia vám účet/ účty a ešte budete mať aj dlžoby a tahačky….

  11. …ďakujem pekne za skorú odpoveď, veľmi si to vážim… AVŠAK ja som tú zásielku neprebrala od poštárky, ale bol vhod.list do moj. schránky…je to len obyčajný list, no suma v ňom ,,narastá“, nebolo by lepšie to niekde nahlásiť ? však je to ako vydieranie, mne to tak príde…ĎAKUJEM moc za zodpovedanie mojej otázky. ….

    • Israismael

      Dnes zatiaľ ešte stále víťazi falos a svinstva na tejto Zemi… Našou úlohou je s tým bojovat, nepodat sa.. Ak tak vezmite list a nahláste na polícii.. Ale ja si myslím ze to niekto skúša na vás či to zaplatíte keďže nešlo zrejme ani o zásielku do vlastných rúk ale len o obyčajný list… Pravda je na Vašej strane

    • Alena – šmejdi sa pokúšajú zaviesť korporátne právo, ktorým sa snažia donútiť ľudí k obchodnému vzťahu podľa princípu, ktorý pozná aj náš občiansky zákonník – avšak ten v inom kontexte – že – občan prejavuje svoju vôľu a záujem konaním, alebo nekonaním – a tu sa podsúva – kto mlčí, ten svedčí – súhlasí! Pozor – je to prichádzajúci trend šmejdov, ktorí nás – vybrané obete – sú takto schopní zahltiť „ponukami“ a považovať ich za tvoj súhlas v prípade, že to dôrazne neodmietneš! K tomu neskôr – robia ťo aj iné veľké korporácie pri zmenách obchodných podmienok – že ak im nevypovieš zmluvu – po uplinutí určitej lehoty platí ich návrh a vo vzťahu sa pokračuje už podľa nimi navrhnutých zmien! Teraz späť!

      Jasnačka, že sa zmeužívajú osobné údaje! Teraz si dávaj pozor, aby si nereagovala elektronicky – aby nemohli zneužiť také prihlasovacie údaje ako číslo mobilu a e-mail – niekto vypní prihlasovací formulár za teba! Detto by mohli zneužiť – sfalšovať aj písomnosť od teba! Lebo pravosť tvojho podpisu je tvoje dôkazné bremeno!

      Ja by som to riešil cez políciu – ako pokračujúci pokus o trestný čin bezdôvodného obohatenia! Podaj trestné oznámenie s formulkou, že sa odôvodnene domnievaš, že by mohlo ísť o…
      https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legislativa/40-1964/451-459-tretia-hlava-bezdovodne/
      ————————————-
      Sú známe prípady, keď niekto zareagoval na ponuku pamätných mincí a zrejme si nevšimol malú klauzulu, podľa ktorej dodávateľ bude posielať ponuky /niečo ako newsletter/, na ktoré keď oslovený nebude reagovať odmietavo – bude to považované za ďalšiu objednávku!

      U teba ide zjavne o nátlak zvyšovaním „dlhu“ /úžera?/. V určitej fáze treba reagovať protiútokom, nakoľko naozaj nečinnosť môže byť aj zo stray súdu /samosudcu/ vysvelľovaná rôzne – podľa jeho „uváženia“ Niečo podobné je aj nereagovať na odcudzenie nehnuteľnosti na katatri, a „čakať“, až to zlodej-podvodník zrealizuje vydržaním

      • „kt.si vôbec nespomínam, žeby som si ju objednala“ – žiadne nepamätám si, lebo mám sklerózu a pripúšťam, že som si to objednať mohla!

        A si v riti! Pozeráš príliš veľa amerických filmov, kde si zločinci „nepamätajú“, pretože ak ich usvedčia z klamstva – nemožno už hovoriť o spolupráci pri objasňovaní ako poľahčujúcej okolnosti!

        Otázka – do riti – koľko si toho objednávaš, že si nepamätáš?! To máš toľko prachov?! Len jednu vec za meiac si človek už musí pamätať – lebo ju veľmi chce! Takže!

        V žiadnom prípade som si to neobjednala – nepotrebujem také niečo! Nemám na také veci zbytočné peniaze! jednoznačne!

        • Keďže obvykle aktívnych je 20% a 80% je neaktívnych – a predátori patria mezi tých 20% – tipujem 4 :1, že s tým neurobíš aktívne nič.

  12. Zásoby plynu a ropy jsou ve světě OBROVSKÉ !!!

    To autor článku zamlčuje.

    Kdo chce, vždy si najde způsob a cestu, jak si tyto energie pro své hospodářství opatřit. Jestli to bude trošku dražší, to každý přežije.

    Celý článek je postaven tak, aby lidé podlehli Rusku, jeho ovládací surovinové strategii vůči jiným státům.

    To je celé !

    http://www.jak-prezit.cz

  13. …ďakujem krásne za zodpovedanie mojej.otázky, hneď som to neriešila, no 3.list je už dosť, veľmi ste mi tým pomoholi…pustím to už z hlavy a listy vyhodím….budem veriť, že už viac nič také nepríde… a ďakujem moc aj za Vaše príspevky, či už o Pravde tohto sveta alebo o správaní sa otca k synovi… ,,Ivo Benda“ ? ozaj zaujím.články, aj pesničky sú tam krásne,ďakujem a tiež ,,zaujím.značka“- ešte k tomu otc.a syn.- sama z praxe poznám, že ak deti povedali pravdu, niekedy im to bolo na škodu- bolo zle-nedobre, tak radšej klamali z jedn.dôvodu, aby zle nebolo…no to je konanie detí, nám dosp.sa to môže tiež prihodiť, no iným spôsobom…napr.pozabudneme, alebo sa hneď neospravedlníme, alebo to jednoducho nepokladáme za dôležité….no v rovnoc.vzťahu partner -partnerka by sa tieto neisté ,,pravdy-nepravdy“ mali vykonzultovať, aby sa predišlo k nedorozumeniu…tým sa vzťah posilní a bude lepšia, siln.dôvera….

  14. …no tá biblia ,,nejde“ k tomuto človeku, tak je to zrejme inak….

  15. Maroš ďakujem za tvoj príspevok, SAMOZREJME, že SOM SI nie istá, ako to ešte poriešim, no to neznamená, že to nechcem MAŤ na PORIADKU, teda nechcem platiť za niečo, čo vôbec nepotrebujem a áno, už si spomínam, neobjednala som si to, ROZHODNE. A tiež je SAMOZREJMÉ, že nemám prachy na rozhadzovanie, skôr naopak, človek dosť zvažuje, kde ,,ich dá“, keďže platí aj hyp., aj výživ. …No o inom som ešte chcela, som rada, že ste sa mi k tomu vyjadrili, viac hláv viac rozumu…a tiež, máš zaujím.tip ohľ.môjho riešenia, no verím tomu, že to ,,poriešim“ pre mňa čo najlepšie…

  16. …Maroš tipuješ správne…momentálne nemám chuť riešiť dáke ,,ťahanice“ cez políciu, no AKONÁHLE dopis príde 4x, pôjdem to rovno nahlásiť, nebudem už čakať. Takže tak. …no stále verím tomu, že už viac nepríde…

    • Alenka, držím palce! Treba, aby ste sa k tomu postavili – Čelom! Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Nie je dobré – hrať sa na mŕtveho chrobáka. Treba konať! Že ako? Na začiatok – nech tá firmička – predloží Vašu objednávku na jazykový kurz (t.j. z akého dátumu, ďalej od kedy – do kedy – by mal kurz bežať, v akej cene, v akých hodinách, uvedený kontakt – mobil, e:mail atď).
      A keď tieto dáta nedokáže uviesť, tak naozaj – treba s tým ísť na políciu, aby si posvietili na túto korupčnú firmičku..
      Inak – pozor – na osobné údaje. Tu je to očividné, ako sa dokážu zneužívať! Hlavne, že GDPR!!!
      Dajte, prosím – vedieť, ako sa Vám to vyvíja! Verím, že vo Váš prospech!!
      P.S. Pokiaľ Vy nie ste si vedomá nejakej objednávky v danej veci, tak potom sa jedná o čistý ojeb – starších – zraniteľných – ľudí. A niekto o tom vedel, že spadáte do tejto rizikovej kategórie. Buďte bdelá, prosím!

  17. …milá Ajša, ďakujem moc za podporu, veľmi si to vážim !….v poriadku, zajtra to pôjdem riešiť…

  18. …ach jaj Ajša, tak v tomto som teda riadne nerozhodná:-(….teraz som si uvedomila, že ja skutočne nemám chuť sa stretnúť so žiad.policajtami a nemám chuť riešiť tieto ,,nepríjem.veci“….viem, že to so mnou myslíš dobre, aj Maroš,aj Isr., no čo ak je to ,,kanads.žartík“ ako povedal Israismael ?…ja už som kedysi stretnutia s policajtmi mala a musela som prejsť ,,do tvrdšieho modulu“, čo ozaj nerada robím, len vo VÝNIMOČ.prípadoch…nechám to zatiaľ tak, snáď mi už žiadny dopis nepríde…budem tomu veriť a chcem to poriešiť radšej takto ,,bezkonfliktne“…akonáhle by prišiel ďalší, AŽ POTOM pôjdem rovno a ,,tvrdo“ na políciu, nebudem čakať ani deň…Aj tak Ti ďakujem, aj ostat.za rady. D.noc.

  19. ..ok., ok. ajša…
    …už nebudem písať nič, idem ,,rovno k veci“ …

  20. Také zásielky ignorovať, a vymazať na emaily! Je to PODVOD!!!

Pridajte komentár

*